Posts by Mario

Dużo cennych porad już padło i nie ma co się powtarzać. Jedynie co, to zastanowiłbym się jak jeden z przedmówców wspomniał nad grą na starym U. Najlepiej z flotami pokojowymi x8, jak najmniej galaktyk. Ewidentnie nie chodzi Ci o wyścig szczurów tylko spokojną grę inną klasą. Na nowym wiadomo, spokojnie nie będzie przez pierwszy tydzień, może dwa. Potem odkrywcy odskoczą i będziesz jakiś czas zielony dla wszystkich. Potem...pewnie znudzi Ci się granie i dalej będziesz expy słał na Perseusz ;)

Jak dostałem smsa z uśmieszkami, to już czułem, że będzie to coś na miarę Twojej floty. Pomimo przerwy i tak dołożyłeś wszelkich starań, aby dojść do obecnego poziomu w grze - rozwoju konta pod wieloma względami. TOP 1 solo jak najbardziej zasłużone, jest co przetapiać, jest satysfakcja. Jednym słowem GALANCIE :) Powrót z przytupem !

Nie sposób też wspomnieć nic o obrońcy. Jak zawsze są wygrani i są Ci po drugiej stronie. Też super konto zbudowałeś, szło Ci nawet lepiej niż mogłem sądzić (kiedyś na Ferdku coś tam pogrywałeś). Także odpoczynku Bulgar_mks - kiedyś wrócisz, wszyscy wracamy hehe

Raz jeszcze wielkie gratulacje zabujca6

A teraz ubieramy z żonką dzieciaki i jedziemy w stronę lasu na kulig oraz ognisko z kiełbaskami :)

Miłego dnia wszystkim czytającym

Nigdy nie zauważyłem, aby ten "event" działał. Był to temat już niejednokrotnie poruszany jeszcze na starym forum. Dla przykładu : wysłane przez sojusz kilkaset exp w ciągu kilku dni - ani jednego przedmiotu. Statystyka ? :]

A czyje wytyczne, moje ? Zasugerowane przez team, ktory przekazal informacje byc moze od GF. W czym problem ? Mamy przeciez oficjalna wiadomosc w tej kwestii, nie doczytales ? Poza tym walczymy w tym poscie dla kolegi, dla flociarzy, zobaczymy co z tego wyjdzie. Ty wolisz patrzec z boku i godzisz sie na to, ok. Nie skazuj jednak wszystkiego od razu na porazke, nawet jesli szanse sa male.

Bedzie odpowiedz standardowa, powielona to trudno. Niektorzy moze potrzebowali wsparacia w temacie i je dostali. Satysfakcja jest, ze moglem wspomoc tematycznie kolegow.

Sa dowody i wierze, ze SGO rozpatrzy pozytywnie kwestie odwolania

Świetny pod względem merytorycznym post, dobra robota Balboa. Szkoda tylko, że niektórych właśnie ta merytoryka przerasta, no ale nie o tym - bo wszyscy, którzy są mi bliscy w tej społeczności, wiedzą doskonale dlaczego już dawno ją opuściłem.

zabujca6 wszystko dopiął na ostatni guzik (gratuluję), czego dowodzą screeny z gry. Kiedyś już była walka o kolejkowanie - dlaczego gra (nawet bez dodatków dla czepialskich) pokazuje w podglądzie, że jest ustawione synchro za flotą obrońcy, a do starcia nie dochodzi - każdy z Nas flociarzy zna na pamięć odpowiedzi GO, nie ma sensu ich przytaczać(milisekundy, itd) - wniosek - podgląd gry oszukuje graczy i jest dobrze, a przez lata tak nie było - no ale przecież nie jest to błąd gry :beaten: W galaktyce co innego, w raportach co innego - nie ma błędu.

Dalej mamy pewne wytyczne teamu, aby atakować co najmniej na "sec po". Atak wchodzi, agresor zabiera surkę, a kontaktu z flotą brak. To też nie jest błąd. Gdzieś też było starcie potężne na Kalyke, gdzie raport pokazał spotkanie z GSami, a walki brak. Ludzie ?! Czy Wy macie nie po kolei w głowach, żeby takimi odpowiedziami próbować zamieść tematy pod dywan ? Zwykłym standardem narzuconym przez GF ? Mam nadzieję, że naprawdę ktoś z góry narzuca Wam pisanie bredni, a jak nie to jak wspomniał Balboa należy pochylić się nad pewnymi sprawami i spróbować je rozwiązać jak się to robi w dużych korporacjach (mogę pomóc,ale nie za darmo hehe). Może odświeżyć team, może porzucić wolontariat, który podyktowany jest działaniami niemieckiego kombinatu ? Ktoś traci czas, traci jakąś część floty, traci chęci... Warto tak za darmo robić z graczy głupków (jeszcze jakby to było nie za darmo, choć nie popieram) ? Wierzę, ze potraficie jednak wziąć sprawy w swoje ręce i działajcie polski teamie. Trochę więcej zaangażowania i wyjścia poza standard życzę. Walczcie też o pieniądze, bo naprawdę robicie kawał roboty, a często pewnie niesatysfakcjonującej ani dla Was, ani dla graczy.

Reasumując :

* screeny z gry - atak sec po - dowód nr 1

* dochodzi do starcia, surka zebrana, brak kontaktu z flotą - dowód niepodważalny (nie ma szans uciec w sekundę)

Mówisz o sprawiedliwości, ale nie rozumiesz, że grasz z LF kilka miesięcy, a reszta tylko mogła czekać.. i czekać. Gdzie sprawiedliwość ?

GF lubi stawiać przed faktem dokonanym, należy się przyzwyczaić :)

Nie chcę wchodzić w dłuższe dywagacje, bo nie jest to moją intencją. Po prostu sprawiasz wrażenie takiego płaczka hehe

Pozdrawiam

edit : Rudaaa, na pomoc :P

Bo teraz u68 jest na strasznie przegranej pozycji.

Bawicie się formami życia na u68 od kilku miesięcy, gdzie inni jedynie obeszli się smakiem. Teraz jesteś raptownie na strasznie przegranej pozycji, bo quantum dostało więcej lotów rozpoznawczych. Jeszcze wywołujesz teamowca do pomocy :beaten: Rudaaa pomocyy, tak nie może być...

Troszkę hipokryzją i piaskownicą zawiało. Gratuluję, niejednego to rozbawiło, mnie też ;]

Ty to masz cieprpliwosc, podziwiam :)