Posts by bodzioboss

Szczerze mówiąc, ja nie bardzo widzę już sens, bo obserwuję ichnie forum i widzę, ile tam pomysłów i z jakiego okresu zostało przekazane do "góry". Zero reakcji.

Jestem tautaj od jakiegoś czasu i tez widzę, że na PL to właściwie przyjmuje się to co przyjdzie "z góry".

Obserwując "formu pl" - jest po to, aby napisać komunikaty od "firmy", aby gracze wstawili ST, aby napisali co ich boli, jakie mają pomysły i ..... feedback - albo go nie ma, albo jest wg standardowego wzoru.

OK

Dlatego chciałbym odpowiedzi od "naszego supportu Art @Ruda" czy w "firmie" był pomysł uni abonamentowego, ewentualnie czy mogą/chcąc takie zapytanie "firmie" dać - bo potrzeba raczej jest.

Jeżeli nikt z PL nie jest w stanie/nie ma odwagi zadać pytania, lub "wyskrobać" odpowiedzi - dajcie znać - my jako gracze "jakoś" postaramy się dostać odpowiedzi na nasze pytania.

Dlatego, jeżeli jest jeszcze możliwość, i są osoby, które w uni na abonamet bez całkowitego AM, które wspomagałoby otwarcie na próbe takiego uni - dajmy "firmie" taki znak.

Wiem - tutaj na PL - mozemy sobie pisać ...

Jest ktoś, kto na forum org OG to rozpagogujeje?

Niech będzie, że sklepu wogle nie ma i cokolwiek dostaniesz na evencie lub z expa.

Abonament - 10-20 PLN mc.

Jezeli na nowym uni zaczyna grac okolo 1500 kont - to na start jest kasa.

Jezeli gro osob ktore tu na forum narzekaja na "paczkomaty", na to, że nie ma równości na strcie uni, chcą powrotu na "stare smieci" (włączając ze czas płynie) - niech konta załozy 50% użytkowników forum - to 1500 kont. Wiadomo, że takie uni to bedzie próbne i tylko jedyne dla kazdej społeczności między narodowej - nie sądze, że bdzie jak na uni16 ok 10k kont - ale uzbiera ich się dośc duzo.

Ważne jest coś spróbować - tylko - byc moze "firma" już takie symulecje zrobiła - i takie uni nie ma bytu bo straci więcej kasy, a niżeli przyciągnie wiecej graczy dla swojego projektu.

Ale tu jest błąd - bo jeżeli zrobic uni abonamentowe jako x1 i przyciągnąć nowych graczy, których zainteresuje gra na szybszych na obecnych warunkach - to powinno isc sie w tym kierunku.

Ale wiekszośc ludzu/firm patrzy krótko terminowo.

Kiedyś skonczą się "sponsorzy" nowych uni - nie będą widzieć celowości - a nowych nie będzie.

A gier oferujących rozgrywke taką jak OG - jest wiele - ciężko o "nowego klienta".

W tej chwili grają Ci co kiedyś grali i mają sentymet (ja), tacy co muszą się realizować co każde nowe otweirane uni, ....

To rozsądniej byłoby w ogóle bez anty 😛 bo jeżeli wyłączysz opcje kupna a zostawiasz opcje znajdywania jej na ekspach to na co ja wydasz wtedy ?

Idea byłaby, żeby nie było paczek, paczki masz za anty, sklep masz za anty, taki trochę błąd logiczny 😜

Wyniki exp też są trochę rng, co za tym idzie, ktoś może dostać w ciągu tygodnia powiedzmy 30k anty bo lata po 150 ekspow na dzien, a ktoś kto gra zbieraczem lub generałem nie znajdzie nic, bo nie wysyła ekspow 😁

Lepiej byłoby nie mieć jej wcale i wyłączyć sklep jak już puszczamy wodzę fantazji

OK. Klarujemy pierwszy serwer na abonament - całkowity brak AM i co za tym idzie Sklep.

Chyba, że bedzie mozliwość kupna dostpepnych w nim "towarów" za wydobyte surowce.

Albo wróćć ... prostszy będzie kod uni bez "Sklepu" i "Kantyny".

Mnie cytujesz, a piszesz o czymś innym.

Nie jestem za wprowadzaniem opłat za wszystko - ale daleś pomysł i być może "firma" w sklepie takie pakiedy kiedyś da.

Majac doswiadczenia z innych projektów, ktore wprowadzałem i w ktorych uczesticzylem:

- nie zaplacisz abonamentu - konto zablokowane - coś ala wlaczony urlop ale ze strony administracji - zaplacisz - zostaje odblokowane

- to będą całkiem nowe uni - wiec nie ma mowy o fuzji ze starymi - czy będą tworzone nowe uni to decyzja "firmy" - dopiero moga byc fuzje miedzy uniami na abonament

- co do ryzyka prowadzenia serwera dla kilku osob - ryzyko jest i pewno skonczy sie albo podwyzka abonamentu albo zamknieciem projektu

W sumie to abonament to nie darmowa gra, ale .... abonament jest na konto, nie na dodatki.

Ja gram "za free" i jakbym musiał zapłacić abonament to bym zaplacil - bo place za dostęp.

Obecnie nie chce inwestować kasy w coś, w co ktoś i tak zainwestuje duzo wiecej i zawsze odskoczy.

Będzie to taki powrót do "starego OG" ale na poziomie tylko braku płatnej AM.

Aby zbytnio nie komplikować kodu, można zostawić AM dostępną z expedycji i początkowej z robienia zadań.

Zmian w serwerze nie było by za dużo - tylko brak kupna AM.

Sklep może zostac dla tych co zaoszczędzą AM z expedycji.

I w takiej rozgrywce mozna będzie określić kto ma jaja, skilla i inne umijętności.

Ufff - leca bo Finlandia czeko :P

Jak juz pisałem wyżej - rozwiązaniem dla "firmy" mogłoby być uni abonamentowe - bez AM.

Jest sporo graczy, w tym ja, których nie interesuje stałe wkladanie masy kasy w grę, aby móc powalczyć o TOPke - tak jest przy AM.

Przy abonamencie, miesięczny wkład każdego gracza byłby taki sam - więc to czy będziesz w TOPce, będzie zależne od prowadzenie gry, strategi gry , a nie od ilości włożonej w nią kasy.