Posts by SPIN DOKTOR

Podczas wysyłania ostatniej fazy .,, start nie powiódł się lub serwer nie odpowiada

Wysyłam flotę przed na misje atakuj

na komódce nie sprawdzam i nie wysyłałem

Dodatków nie mam.

ciasteczka ostatnio czyściłem nie pomogło

od samego początku 8 wcześniej tego nie było.

Oznacza to, że nie będziemy mogli udzielać wsparcia w zakresie przywrócenia konta do gry.

Transfery zostaną wznowione, dopiero gdy wszystkie Universa (z cmentarzem włącznie) będą na tej same

I te osoby na cmentarzu teraz utknęły bo nie będzie transferów z cmentarza na serwery. ze względu na wersję 8, którą wprowadzają.

Dwa statki A i B znajdują się od siebie w odległości 9,46 *1022 kilometrów. Statki stoją nie ruchomo. Statek A wysyła sygnał z prędkością światła do statku B. Sygnał dociera bez przeszkód czasowych do statku B po 10 miliardach lat. Statek A wysłał 3 video wiadomości, w odstępie 3 min, każda zajmuje 20 min.

Statek B po obejrzeniu 2 video wiadomości zaczął oddalać się od statku A z prędkością 4,5 m/s.

Po jakim czasie statek B otrzyma trzecią video wiadomość i dlaczego?

utaj problem był w tej zagadce - podstawa do jej rozwiązania była słabym źródłem bez żadnego potwierdzen

Źródło mogę podać inne również. artykuł: Wiedza i życie, 2008 rok numer 4. Dość rzetelne źródło informacji.

kim jestem". Osoba ta:

Michael Phelps?

Można po ludzku bez obrażania itd. Jeśli pytanie jest zbyt trudne lub za bardzo odbiega od quizu zwrócić uwagę i następnym razem pytanie zadający w tym wypadku ja już podobnego nie zada i bez siny można :D Tak myślę

Konwersacja tak, agresja 3 x NIE :D

ak chodzi o rower parowy to gdzieś pojawiają się informację o 1867 roku... Ale

Czytać ze zrozumieniem tez nie potrafisz Logitech

Ktoś Ci zwrócił uwagę, że pytanie dużo za trudne, to Ty

Napisałem najwięcej informacji jak byś nie zauważył.

Można zwrócić uwagę w kulturalny sposób a nie tak jak ty robiąc syf. Wiem, że takich pytań więcej nie zadam i po sprawie a nie robisz cyrk

Mati zadajesz byłeś najbliżej :D

Ale nie będę tego już bardziej komentował, Twoje posty robią to samo, więc po co?

[mod]Usunąłem kontynuację kłótni i proszę już z tym skończyć - sisko  [/mod]

https://www.bankier.pl/wiadomo…elektrycznym-1807998.html

Chodzi o 1873 rok, ponieważ nie wygodne pytania co niektórym nie pasują bo chcieli by dostawać pytania pod siebie. To kończę tą wypowiedzią to pytanie.

Jaki sens jest pisania pytania na które ktoś zna odpowiedz? Lepiej zadać takie którego nikt nie zna i trzeba chociaż trochę poszukać !

jak inni zadają pytania o silniki to się nikt nie czepiał, brawo. Można dyskutować nie trzeba od razu obrażać. Wtedy każdy będzie wiedział jakich pytań unikać ewentualnie.

PONIEWAŻ NAJBLIŻEJ BYŁ MATI TO NIECH MATI ZADAJE KOLEJNE PYTANIE. I koniec

Znam odpowiedź? nie, bo pytanie mega z dupy. No ale co się dziwić? Jaki zadający taki poziom pytania (jak i połowa jego postów).

To jest twoje zdanie a ja się z tym nie zgadzam. Jak trudne pytanie to masz problem, to nie moja wina. Pytanie dotyczy historii napędów sportowych. Poziom trudny ci nie pasuje nie moja wina.

W nocy już można było działać nad ranem zaliczał ekspedycje. Zadania w moim przekonaniu podobne do tych z ostatniego eventu.

Podobne też są nagrody, jedynie brak tu zmiany klasy ale może będzie w następnych eventach bo przydała by się jeszcze jedna nagroda z wyborem klasy. :D

o ja spróbuję iść żenującym poziomem tychże zagadek i strzelam: 1957r.

Czy w weryfikacji mogę liczyć na informację czy było to później czy wcześniej?

Bo na ewentualne rozwinięcie o co w ogóle chodzi to chyba nie ma szans :c

Nie.

Pytanie jest z historii motoryzacji, napędów, głównie hybrydowych, czyli napędów podwójnych. Dotyczy sportów wyścigowych samochodowych, rowerowych. moto itp. Części i silników napędzania pojazdów. Może pytanie trochę odbiega od typowych pytań sportowych ale tak wyszło coś innego, zawsze to coś ciekawego raz na jakiś czas zadać pytanie wybiegające po za standardy, tak uważam.

PODPOWIEDŹ:

Chodzi o XIX wiek, w XIX wieku wprowadzono pierwszy napęd podwójny jest to rok kiedy pojawił się parowy rower. Druga połowa XIX w.

Był to pojazd hybrydowy.

W, którym roku przywieziono bloki kamienne w Chinach. Bloki te ciągnięto na drewnianych sankach po oblodzonej drodze. Po drodze rozlewano wodę w celu zmniejszenia tarcia. Droga ta liczyła 70 km i przebyta została w 28 dni. To metoda Shengrui He.

Jiang Li z Universiity of Science and Technology w Pekinie oraz Howard Stone z Princeton University w New Jersey, przedstawili transport bloków kamiennych w XVI wieku w Chinach. Odkryto przypadek ,,Shengrui He'' - odbudował on pałacowe budowle, które zostały zniszczone przez pożar.

Duży kompleks powstał w XV wieku na polecenie cesarza Yongle w niespełna 16 lat.

Do budowy wykorzystano olbrzymie bloki marmuru około 300 t. Bloki przetransportowano zimą.

W, którym roku pojawiła się idea napędu podwójnego? Chodzi o pierwsze pojawienie się tego napędu.

Edit:

kategoria motoryzacja, pierwsze zastosowanie napędu podwójnego, był to jednoślad

Przerwa energetyczna, różnica energii między elektronami a fotonami, fotony nie mają wystarczającej energii żeby przenieść elektron na wyższy stan