Reasumując - poleciałeś na pałę i podnosisz, że obrońca spakował cię nie finezyjnie? Słabe to.
Graty obrońcy, Tobie Szo.
Reasumując - poleciałeś na pałę i podnosisz, że obrońca spakował cię nie finezyjnie? Słabe to.
Graty obrońcy, Tobie Szo.
Gratuluję też i tu. Tym bardziej, że atakujący trochę się postarał, a nie skan, lot, bum. Z mojej strony odbudowa będzie, tylko też co to za odbudowa - trampki, żeby na ekspy latać Niestety nie mam czasu na inny styl gry.
pzdr
Marudzicie na paczki, ale gdyby nie one i ludzie którzy je kupują to ekspy właśnie wbijały by na na poziom 75% tego, co macie już od dwóch tygodni mniej więcej. Ktoś za swoje pieniądze robi Wam dobrze, a Wam jeszcze źle A Co do ST, fajnie że jest w nim jakaś historia a nie tylko %. Gratki.
Graty. Fajnie latasz. A gadanie o botach - idzie się przyzwyczaić Na innym uni gościu wbił mi lotkę w układ i poleciał. I nie że zauważyłem, nie - musi bota mam. Inny wyłapał na fali że farmę sondami i też zostałem botem Olać, złomować i niczego nie żałować !!
Na saros również:
Wynik ekspedycji x:xxx:16 23.07.2023 09:04:33
Od: dowódca floty
Nasza ekspedycja przechwyciła statek-widmo, który transportował małą ilość Antymaterii. Nie znaleźliśmy żadnych wskazówek odnośnie losu załogi statku, ale nasi technicy zdołali odzyskać Antymaterię.
Zrabowano: 317 Antymateria.
Wpis z dziennika pokładowego oficerów komunikacyjnych: Zdaje się, że ta część wszechświata jeszcze nie była badana.
Cześć,
Wypełniam flotę surowcami na full i wysyłam na ekspa. Trafiam na piratów/Alienów, którzy uszczuplają flotę, a zarazem jej pojemność. Ile surki mi wróci? Tyle co wysłałem, czy tyle ile zostło pojemności floty po bitwie (ciekawe iw jakim stosunku k/m/d by ściągnęło)?
Oj czepiacie się, nazwy im się pomyliły, to nie event urodzinowy tylko weselny - wjazd tylko z kopertą
Na screenie brakuje jednej istotnej informacji, na jakie współrzędne lecą te ekspy. Pierwszą wysyłasz 3 układy od siebie, drugą 2, trzecią 1 i bez problemu one wszystkie "mieszczą się w sekundzie".
Naprawdę super mega hiper starcie. Powiedzieć gratuluję to jak nic nie powiedzieć. Co za finezja, co za polot. Bitwa wszechczasów !!! A historia związana z tym starciem - poezja. Nie znam nikogo, kto by tak potrafił. Nawet Duda by tak nie potrafił. I nie patrz na te zjadliwe komentarze tych co Ci zazdroszczą. Przyjdzie mod i wytnie, nie przejmuj się tym. Jeszcze raz gratki. Po trzykroć gratki. Zachęcam tych którzy wcześniej mięli wątpliwości czy warto gratulować, by równie żarliwie jak ja pogratulowali - teraz naprawdę widać - PRO, PRO, PRO - i mówię to bez kozery!!
Nie mam pytan. Pol miliona pancy w ledwo ponad tydzien od startu uni... hahaha czas wrzucac urlop i niech pieniazek sam ze soba gra. xD
To wcale nie tak. Parę złotych pozwala uzyskać przewagę nad większością graczy - to prawda. Ale bez tych paru złotych ze skillem można mieć taką samą przewagę nad większością graczy. Nie chcę nikogo obrażać, ale jak ktoś lata ekspy, trzepie surkę której nie jest w stanie przerobić - bo o tym przede wszystkim trzeba myśleć na tym etapie gry, trzepie z ekspów flotę bo to ładne przyrosty daje ale zapytany o FS włącza płytę Franka Sinatry - to o czym tu mówić. A 90% tych ST to właśnie tacy goście. Te 10% co to czyta niech nie bierze tego do siebie, mimo że wylądowali w reckach To są żniwa, i wcale kombajnu za PLN tu mieć nie trzeba
Idea jest słuszna, były swojego czasu pomysły "uni na abonament" gdzie wszyscy mają równe szanse, płaci się wejściówkę. Nie chwyciło, ale temat wraca. Tu trzeba by jakiegoś innego podejścia. Całość graczy stanowi ekosystem, każdy ma w tym ekosystemie swoją rolę. Są tacy którzy wydają kupę $$ na swój top. Są tacy, którzy próbują doścignąć tych poprzednich bez $$ by udowodnić, że się da. Uni bez $$ pozbawia sensu gry tych pierwszych. Ale jak nie ma kogo gonić to i ci drudzy nie widzą sensu w grze. Na dziś dzień nie ma w tym równowagi - wydajesz $$ masz top gwarantowany. Tyle że w miarę upływu czasu top topnieje. Im uni starsze tym przewaga się zmniejsza. W tym momencie wchodzi nowe uni i zabawa rozpoczyna się od początku. Biznes plan zajebisty I teraz musimy popatrzeć na to w ten sposób, że biznesplan musi być zachowany - by wilk był syty i wlk był syty - tylko wtedy ma to sens (znaczy pomysł ma szanse na wdrożenie). Dodam że wilk szprecha po niemiecku Na pierwszy rzut oka, można by pomyśleć o lepszej równowadze szans. Ci którzy wydają $$ na swój top nadal maj przewagę, ale nie aż taką która pozwala im spać spokojnie. Z drugiej strony ci którzy $$ nie wydają widzą że topka jest w zasięgu, co zapewne skłoni ich do wydania paru $ aby dobić.
Natomiast jeśli ktoś myśli, że GF tego nie analizował i obecny model gry przynosi cokolwiek innego niż max zysku to jest w mylnym błędzie. W pewnym momencie uznali, że rzeczywiście $$ daje zbyt dużą przewagę. Stąd wdrożyli pomysł "odkrywcy". To nie daje przewagi nad wydającymi kasę, ale daje światełko w tunelu - nie będziesz najwyżej, ale będziesz miał przyzwoicie (przez pierwszy miesiąc, dwa uni) - na tyle że jest duża szansa, że zarejestrujesz się na następnym. Gracze bez $$ już tak nie odpływają.
Dawno mnie na og nie było, wiele się pozmieniało. W dziale do zgłaszania pomysłów związanych z grą jest info, że w zasadzie tam to można sobie zgłaszać pomysły jak ktoś lubi sobie popisać dla sportu. Jest info i link, gdzie zgłaszać pomysły by były poważnie rozpatrywane (origin). Zaglądam w to miejsce, a tam ostatnie posty z 2019. Coś źle szukam, patrzę? Naprowadzcie, bo mam fajny pomysł na tchnienie życia w grę
Rozwiązań jest kilka i wszystkie bierzemy pod uwagę. Np. globalny urlop możliwy do zdjęcia w każdym momencie. Ale jeszcze nic nie zostało postanowione. Bez obaw, nikt nie zostanie bez opieki
Ten urlop dla wszystkich pewnie by wiele załatwił ... kto by tam w dzisiejszych czasach po idlakach latał