Zepsute uni, dowidzenia idę na urlop 4ever
Posts by Unreal
-
-
Faktycznie! Dzięki.
-
Co kto spsuł, że chrome zbanowało antigame? I nie działa w chromie.
AntiGameReborn
7.1.3This extension violates the Chrome Web Store policy.
-
Samo kupowanie i anty jest złe ale jest do zniesienia. Niestety nie do zniesienia jest pushowanie się całej topki, co już jest oszustwem. Bo takich flot się nei zrobi na samym anty w dodatku nie mając odpowiednio dużo punktów zniszczonych.
Z anty można wygrac ale z pusherami nie bardzo a i tak zaraz się podnoszą i dalej robią bagno.
Tak, że push pushem pogania w tym dzieisiejszym ogame i nie ma co na nim siedzieć. -
Co trzeba wiedzieć jak zainwestować? Te pance nie są za anty tylko ze złomowania kupionych kont. I w tym jest problem i dlatego właśnie nie ma rywalizacji. A za jakiś czas takie oszukańcze leszcze zostaną zezłomowani przez kogoś ze skillem i w dalszym ciągu nie będzie rywalizacji.
Jakby nie było to uczciwie nie ma już przyjemności z tej gry. -
Ktoś kiedyś wymyślił tą grę i dość dobrze wyważył te wszystkie cyferki.
Jednak gra toczyła się powoli i powstała potrzeba przyspieszenia rozgrywki. Pojawiła się ekonomia razy 8 itp. Wraz z nią wzrosły inne konieczne wartości jak np. ilość pól na planecie.
Jednak nie wszystkie wartości zostały podniesione. Kiedyś, żeby komuś zniszczyć księżyc to trzeba było trochę zainwestować, podobnie, żeby zrakietować obronę. W tej chwili to jest znikomy koszt.
Uważam, że wraz ze wzrostem ekonomii powinna rosnąć trudność zniszczenia moona oraz silos rakietowy z każdym levelem powinien dodawać 150-200% pojemności a nie marne 100% bo na wyższe levele nie warto go rozbudowywać. Na speed uni czy jest 80 czy 200 przeciwrakiet to już znacznie nie wpływa na koszt zrakietowania.
To są tak oczywiste rzeczy jak to, że gdy samochód waży tonę to wystarczy mu silnik 100km ale jak waży 5 ton to silnik musi być mocniejszy.
Według mnie w takich warunkach to ta gra nie ma sensu, każdy każdemu może bez problemu zniszczyć moona i zrakietować obronę. -
Ale nie chodzi o antymaterię tylko złomowanie kupionych kont albo inne czitowanie, to jest na taką skalę i tak widoczne bez żadnej przyczajki, że aż przykro patrzeć. Kiedyś co chwilę było widać graczy zbanowanych jak się chodziło po galaktykach a teraz to rzadkość. No ale jak tu banowac kogoś kto płaci - jak płaci i oszukuje to GF go toleruje. To jest przykre.
-
-
10 bonus odkrywcy to daje 292 pola
I tu popełniasz błąd... odkrywca daje nie dziesięć pól, ale 10% i to nie liczonych od ilości końcowej, a od średnicy. Warto czasem trochę poczytać?
Oczywiście, że warto. Doskonale o tym wiem, zawsze to robię. Czytałem i przeczytałem 10 pól zamiast %.
Ok, to w takim razie wszystko się zgadza, czyli po prostu dopadła mnie statystyka dzięki za info. -
Siuku Buku Sialalala, jakim cudem masz ponad 300 pól skoro podstawowa maksymalna wielkośc planety to 252 pola + 30 bonus na uni + 10 bonus odkrywcy to daje 292 pola. WIęc jakim cudem masz ponad 300?
Co do wzoru to się zgadza, wychodzi, że mam planety + 30 pól, jednak poprawnośc obliczeń ze wzoru nie gwarantuje, że nie ma buga bo jednak 65 prób daje do myślenia.
A na razie nikt wiarygodny nie potwierdził mi, że ma planety powyżej 260 czy 270 pól, jedynie Siuku wypalił z tym ponad 300 ale to równie wiarygodnie brzmi jakby napisał, że ma powyżej 400 pól -
Czy na pewno to uni jest dobrze ustawione? Zrobiłem dzisiaj 65 kolonizacji (1:370-1:410) na pozycje 5-8 i żadna z planet nie osiągnęła nawet (maksymalny limit-20pól).
Bazuję na tej tabeli: https://board.pl.ogame.gamefor…-FAQ-Planety-Kolonizacja/ czyli pozycje 6-8 mają maksy od 262 do 282 A żadna z 30 planet nie osiągnęła nawet 250 pól.
Ja rozumiem jakby było 10 prób. Ale przy 65 próbach to już wygląda jak bug albo złe ustawienie uniwersum.
Ma ktoś z Was jakąś kolonię co ma do 10 pól poniżej maksa?
W sumie 65 prób i żadnej planety co by dochodziła do 250 pól. A maksymalne to dla pozycji: 6 - 272 pola, pozycji 7 - 278 pól, pozycji 8 - 282 pola
Za to planety ze 174 polami się zdarzały, czyli niby najmniejsze się trafiają a do największych daleko.
+30 pól na tym unii to mit a co za tym idzie nie nadaje się do dłuższej gry na takiej prędkości eko.