Posts by Czarna Owca

zgadzam sie z powyzszym. centrum badan + robo-asystenci to najlepsza opcja:

postaw centrum badan na 25 poziom i juz masz 50%

dodatkowo, zbadaj robo-asystentow do poziomu 10-12. dostaniesz kolejne ~40% (w zaleznosci od ilosci planet i poziomu dodatkowych budynkow - jak metropolis)

dla mnie, 90% jest wystarczajace aby nienadazac dowozic surowcow na badania LF,

zeby przyspieszyc badania na nowych koloniach, dalbym +2 poziomy centrum badan,

generalnie szkoda kolejnego slotu badan FZ na dalsze przyspieszacze czasu

Jedne co upadło, to rynek, który kiedyś wprowadzili i musieli wycofać, bo też szły jakieś wały. Brakuje mi go, można było sprzedać co niepotrzebne i przy okazji coś na tym zyskać. Mam nadzieję, że kiedyś wróci rynek.

Ja tez bardzo lubiłem rynek. Skoro juz mamy stałe przeliczniki handlu 3:2:1, to nie widze przeszkód aby rynek wrócił z tymi przelicznikami. Każdy statek ma stałą cenę w M/K/D, więc można zminimalizować manipulacje :)

Moje subiektywne zdanie jest inne niż większości z Was. Pewnie dlatego, że jestem ekowcem :)

Uważam, że ogame to gra online i gracz, który jest online powinien mieć wpływ na przebieg gry. Jesli ktoś zdąży zawrócić stację po moonkillu, to powinien mieć większe szanse obrony floty niż obecnie - myślę, że skrypty dają 99% pewności trafienia, przy minimalnym wysiłku ze strony atakującego (nie licząc ściągnięcia moonów). Liczenie zawróconej stacji powinno być trudniejsze niż odpalenie skryptu.

Zawrotka stacji gwarantująca 100% ochronę floty jednocześnie wyłącza gracza z gry na 2/3 dnia (zakładając 8h spokojnego snu, zawrocona stacja zajmuje conajmniej 16h).

"- Dodano obsługę usuwania wielu wiadomości jednocześnie."

to popsulo AGR i OGL i nie da sie kasowac pojedynczych wiadomosci :)

btw, teraz juz wiem kto tak czysci quantum..

Hej.

Panu Zybiemu gratuluje trafienia, utwierdziles mnie w przekonaniu, że x5 nie jest dla mnie.

Panu Carlosowi życzę więcej odwagi i konsekwencji w polowaniu. Ta flota nieraz stała długo bez opieki.

Wolajce jak bedzie przedmiot migracji miedzy serwerami :)

pzdr

Kolejka 3:

Włochy – Walia 2:0

Turcja – Szwajcaria 0:2

Ukraina – Austria 0:0

Macedonia_Północna – Holandia 0:3

Rosja – Dania 0:2

Finlandia – Belgia 0:2

Chorwacja – Szkocja 2:1

Czechy – Anglia 0:2

Słowacja – Hiszpania 0:2

Szwecja – Polska 1:0