Wersja 7.x - dyskusja

• Jeśli pojawiają się takie błędy to lepiej fs wysłać na dłużej lub urlop

Ale to jest słabe, że muszę flotę gdzieś daleko wysyłać albo co gorsze urlopować, bo wersja jest napchana błędami.

A Wy to w ogóle zgłaszacie? czy tylko kończycie spamem na forum

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• błędy były zgłoszone

a fsa da sie wyslać bez problemu :)

Ja się pytam, kto wymyślił taki wygląd gali i te najechane moony na planety :popcorn:

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Eee to jak się fsa da zrobić na 6h to git malyna.

Czyli w sumie na forum bez zmian: jedna część użytkowników oburzona (polecam maść),

A druga część bardziej wyrozumiała. Podsumowując: pewnie nie ma tak źle, robicie z igły widły.

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Polecam wyłączyć "poprawę wyglądu układu, nazw i planet." w AGR i problem znika.

Nowy patch trochę się gryzie z tą wtyczką.

Więcej info o patchu > https://board.en.ogame.gamefor…-05-hotfix-for-v7-and-v8/

Chwała Ci :P

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• 1,875%

Ciekawe, jaką flotą i na jakiej klasie?

*Dziwne, ponieważ nie zaobserwowałem żadnych amonali, wpada zazwyczaj raz na falę. Zakładając, że szansa znalezienia antymaterii to 10%, jak w poradniku ze starego forum, szansa że na 160 prób trafimy dokładnie 3 razy to ~0.004386%, a że trafimy do 3 razy 0.004462%

• Ja latam z flotą znalezioną na ekspedycji żeby ją złomować od czas do czasu. To raczej nie ma wpływu być może lecz ogólna ilość ekspedycji na uniwersum na to wpływa. Kto wie, czy gf nie wprowadza dziennej dystrybucji anty z ekspedycji która przez event się wyczerpuje? Jakoś trzeba wyjaśnić ten fenomen.

• Z tą antymaterią to jest nie 9 x częściej a 9 x więcej - jak już się trafi. Normalnie bez eventu flota znajduje u mnie 300 - 400 antymaterii. Wczoraj to było ponad 3000. Na 3 trafienia zdobyłam nie ok 1 k a ponad 9 k. antymaterii.

• Ależ oczywiście. Ja się nie nastawiłem na częściej. Mnie chodzi o to, że podczas tego wydarzenia, mnie zwykle się trafia dużo, dużo rzadziej. I nie tylko mnie. Ja wiem, że to po prostu pech, bo raz (przez kilka lat) zdarzyło mi się, że trafiało się tak samo często jak normalnie, ale zwykle jednak tak nie jest.

Wczoraj, w ostatnim rzucie trafiła się dwa razy i ostateczny wynik to 6 trafień na ponad 200 ekspów.

Nie ma co narzekać, bo to jednak 20k antymaterii, ale niesmak pozostaje, bo gdyby to było 10% ekspów to byłoby jej ok. 60k.

• Ależ oczywiście. Ja się nie nastawiłem na częściej. Mnie chodzi o to, że podczas tego wydarzenia, mnie zwykle się trafia dużo, dużo rzadziej. I nie tylko mnie. Ja wiem, że to po prostu pech, bo raz (przez kilka lat) zdarzyło mi się, że trafiało się tak samo często jak normalnie, ale zwykle jednak tak nie jest.

Wczoraj, w ostatnim rzucie trafiła się dwa razy i ostateczny wynik to 6 trafień na ponad 200 ekspów.

Nie ma co narzekać, bo to jednak 20k antymaterii, ale niesmak pozostaje, bo gdyby to było 10% ekspów to byłoby jej ok. 60k.

Ty trafiłeś mniej inni więcej, u mnie w pierwszym dni 70 ekspow 1 trafienie w drugim dniu 16/70 dało anty.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares: