Formy życia - Feedback

• Czy ktoś może wie (nie mogłem znaleźć informacji) na jakim napędzie lata statek odkrywczy? Na bermudzie lot układ obok zajmuje mi ~22 minuty. Z tego co wiem Bermuda ma prędkość flot x4, więc na kalyke będzie to trwało ~1h. Mnożąc tą wartość x dane podane przez Fenrir i Macmichael robią się jakieś niebotyczne wartości i raczej nieopłacalne.

Co prawda nie testowałem tego, ale raczej żadne z "starych" badań do napędów nie wpływa na prędkość statku do poszukiwania ras. Od tego na pewno jest nowe badanie z rasy Human. Pewnie to mało prawdopodobne, ale może się również okazać, że ustawienie serwera odnośnie prędkości flot wcale nie musi wpływać na poszukiwania ras.

Co do samego mechanizmu zdobywania exp z ras wygląda to następująco. Mamy 10% szansy na znalezienie rasy (przynajmniej taka wartość została podana tuż po starcie wersji v9). Jak znajdziemy, to dostajemy losowo exp na jedną z czterech ras o wartości z przedziału 1k-10k.

• Czy u kogoś w przeciągu weekendu też pojawił się remis z piratami/obcymi na 0 / 0 ?

Tak jakby floty patrzyły się na siebie przez 6 rund po czym odleciały?

EDIT: Widzę że nawet nie było rund... jest tylko START i nic więcej :S

Zdarzyło mi się tak 3 razy...

• Serwer mieli niemiłosiernie, lagi okrutne

Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, właśnie sklonowało mi flotę na jedne z planet:S

I to tak z polotem, bo wybrało tylko flotę która latała na ekspedycji dziś, ale nie w trakcie ostatnich 4 godzin

Jedyne co, to pozostaje mieć nadzieje że przyszłe prace techniczne o takim zakresie będą przez GF ogłaszane wcześniej, bo dziś wyszło to... zabawnie

• Czy ktoś z Was jeszcze testuje na Bermudzie?

Czy u Was też ładowanie się stron zajmuje wieczność?

Śledząc wątki na ogólnoświatowym forum, wychodzi na to że im więcej lifeform techów na koncie, tym bardziej gra zamula i chyba niestety się to potwierdza.

W obliczu ogłoszenia że ta wersja niedługo trafi na serwery live, jestem dosyć przerażony =O

Dalej jest bardzo dużo błędów i nierozwiązanych problemów - jak się to połączy z rozwiniętymi universami to niezbyt widzę możliwość czynnego grania, zwłaszcza na speed uni...

• W obliczu ogłoszenia że ta wersja niedługo trafi na serwery live, jestem dosyć przerażony =O

Dalej jest bardzo dużo błędów i nierozwiązanych problemów - jak się to połączy z rozwiniętymi universami to niezbyt widzę możliwość czynnego grania, zwłaszcza na speed uni...

fetchimage?siteId=7575&v=2&jpgQuality=100&width=700&url=https%3A%2F%2Fi.kym-cdn.com%2Fentries%2Ficons%2Fmobile%2F000%2F027%2F763%2F07B89120-B48D-45FB-AF1D-49AF6CD16790.jpg

• Ja już nie testuje. Raczej robię schematy dotyczące tego jakie poziomy budynków w danej rasie trzeba porobić żeby odblokować wszystko co będzie potrzebne do gry.

Jak ktoś będzie chciał odblokować wszystkie badania z 4 ras. idąc normalnym trybem bez żadnych zmian losowanych. Górnik wybierając rasę Roktal musi wybrać kolejne 3 rasy ale nie musi utrzymywać populację na poziomie 448 mln T3 w rasach Kelsch czy Mechach.

Trzeba też wybrać odpowiedni balans kosztów pomiędzy różnymi budynkami wzrostu populacji T1 na T2 i T3. Jest sporo kombinacji kosztów.

Co najbardziej się opłaci i jak najtaniej podnieść odpowiednie budynki i na jakie poziomy w uzyskaniu odpowiedniej wielkości populacji.

Tu myślę, że holon mógłby wyliczyć takie tabele dla odpowiednich ras. A zabawy przy tym jest trochę.

Dla każdej rasy można inaczej przedstawić.

Roktal z tego co policzyłem to dość wysokie poziomy budynków T2 i T3 . Podobnie jest z rasą ludzi gdzie poziomy konwersji musza być na wyższych poziomach niż w rasach Kelsze i Mechy.

ładują się wolniej ale trwa to kilka sekund.

• Czy ktoś z Was jeszcze testuje na Bermudzie?

Śledząc wątki na ogólnoświatowym forum, wychodzi na to że im więcej lifeform techów na koncie, tym bardziej gra zamula i chyba niestety się to potwierdza.

Gra zamula od 5.07, czyli od przenosin na inny serwer 05.07: Przerwa techniczna (przenosiny serwera) uniwersum Bermuda

Do tego czasu nie miałem żadnych problemów, więc raczej problem upatrywałbym w "nowym" serwerze.

• Gra zamula od 5.07, czyli od przenosin na inny serwer

Mam podobne odczucia. Od momentu zmiany serwera w ogóle się nie mogłem zalogować.

Czy ktoś z Was jeszcze testuje na Bermudzie?

Ja niestety ostatnio odpuściłem sobie testowanie, bo braki czasowe spore mam i trudno mi pewne rzeczy pogodzić. Jak to ktoś kiedyś powiedział: "Doba ma 24h! Jeśli brakuje Ci czasu wstań dwie godziny wcześniej" ;)

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Ja właśnie z braku czasu ostatnio głównym kontem siedzę na urlopie, a w wolnych chwilach klikam co nieco na Bermudzie

Dalej widzę że część badań działa tylko na poszczególnych planetach, a nie na wszystkich (prędkość statków, zużycie paliwa), co jest ponoć sprzeczne z oficjalną wykładnią (i nie chodzi mi tu o badania z dopiskiem "on this planet", tylko te bez dopisku żadnego)

Kolejna kwestia to niedziałające bonusy na moonie i tutaj zaszła niby mała poprawa, ale dalej nie mam 100% pewności że to odpowiednio działa

Przyznam szczerze że prezent od GF w postaci sklonowania mojej floty się przyda i chyba pora potestować ataki, szpiegi, falangi i jeśli się uda to i obrony

Liczę też na pociągnięcie dalej tematu o bonusach do wydobycia Metalu, Krzyształu i Deuteru - jak wiemy obecnie metal i kryształ mają % boost na odpowiednich planetach, a wydobycie dexu zależne jest od temperatury. Spora dyskusja toczyła się o tym że obecne Lifeform Techy zdecydowanie bardziej premiują ten % boost i pojawiła się idea żeby zrównać rodzaj boostu dla wszystkich surowców - albo dla wszystkich ustawić %, albo dla wszystkich uzależnić od temperatury

Warto tu zauważyć że badań na podniesienie wydobycia dexu jest najwięcej, a i tak ich efekt jest najsłabszy w finalnym rozrachunku

• Przy wysyłaniu statku poszukiwawczego w podglądzie galaktyki występuje błąd - "Podczas ostatniej czynności wystąpił błąd" - gdy chce wysłać drugi statek w tym samym układzie. Gdy zresetuje podgląd można wysłać jeden statek i znowu trzeba resetować.

• Jedyną widoczną poprawką jest zmiana nazwy wersji z 9.0.0-rc7 na 9.0.0."

N
    No to chyba oznacza że wdrożenie wersji 9.0.0 na serwery live nastąpi szybciej niż wielu z nas mogło się wydawać...