nagrody są chyba takie same jak w poprzednim evencie a więc całkiem spoko.
Event z nagrodami - dyskusja
-
-
jest sztab więc jest ok
Nawet 2 X
łacznie 7 dniAle ja tam wole brać anty i uzbierać na geologa razem 50 000 anty a jeden raz sztab mi styknie. zależy co komu pasuje.
ale nagrody wartościowe same pola planety jaki koszt
agrody są chyba takie same jak w poprzednim evencie a więc całkiem spoko.
podobne dość, tylko nie ma klasy do wygrania.
-
Nagrody są pomieszane z zeszłego eventu i jeszcze poprzedniego. Np czwarty poziom jest z zeszłego, ale piąty już z tego 2 wcześniej.
-
Nagrody są pomieszane z zeszłego eventu i jeszcze poprzedniego. Np czwarty poziom jest z zeszłego, ale piąty już z tego 2 wcześniej.
Wybrali co najlepsze i dali Dla mnie nagrody są super, dają "kopa" aktywnie grającym, ale nie zaburzają równowagi jak w przypadku darmowych badań/budynków. Chyba już czeka nas monotonia w tym evencie.
-
Wybrali co najlepsze i dali Dla mnie nagrody są super, dają "kopa" aktywnie grającym, ale nie zaburzają równowagi jak w przypadku darmowych badań/budynków. Chyba już czeka nas monotonia w tym evencie.
Dzięki temu mamy 3 paczki surowców i paczkę mety. Dla mnie extra. Pola planety też się przydadzą bo z tymi ksieżyciwymi to nie mam co zrobić.
-
Nagrody nie są złe (jak na brak budynku i badania)
- 50 000 anty
- pola planety złoto +15
- pakiety surowcow
- dopalacze surowcow, floty itp -
Nagrody nie są złe (jak na brak budynku i badania)
szczerze to bida z nędzą po prostu wszystko jest dla ekonomów, a nic dla flociarza... Sztab? dla mnie bez sensu....
floty itp
takie ilości floty to też tak bez szału....
-
Moze i tak - wiecej jest dla ekonomów bo sa dopalacze i pakiety sury.
Reszta jednak (eko, itemy pozostale, sloty) moze ucyc ten i ten.
-
Teoretycznie nie ma co narzekać, bo to jednak darmowe prezenty, chociaż mimo wszystko liczyłem, że dorzucą zmianę klasy.
-
Na pewno będą tasować nagrody.
-
Też liczyłem na zmianę klasy. Zbieracza już mam, przydałby się odkrywca, aby wrócić ponownie do niego po wybudowaniu pełzaczy i wymianie paczek
-
. Sztab? dla
Sztab masz po to żeby zdobyć resztę nagród
eż liczyłem na zmianę klasy. Zbieracza już mam, przydałby się odkrywc
Już zmiana klasy była dwa razy. Ja mam 2 itemy zmiany klasy.
-
Ja tam nie narzekam, będzie kolejna anty (dodatkowe 50k) na geologa i admirała jak obecne sie skonczą, paczki zostawie na lepsze eko...do tego pomniejsze głupoty ktore kiedys sie przydadza...
-
Zmiana klasy będzie pewnie w next evencie
-
Ale na tym polega połowa tych zadań. Pisanie w sojuszu kto mi postawi lekkie lasery, wyrzutnie rakiet albo puści na mnie atak.
Gram sam, w jednoosobowym sojuszu.
W obecnym evencie miałem zadanie zniszczenia 2 MT. Ponad dwie godziny szukałem odpowiedniego celu, bo miałem do dyspozycji tylko 200 krążków, gdy reszta floty latała na fs'ie.
O ile znalezienie MT jeszcze jest jako tako możliwe, bo to mają zarówno górnicy, jak i flociarze, to już zadanko z ubiciem 100 LM potrafi zająć pół dnia poszukiwań
Odniosę się do co prawda starego postu ale w poprzednich eventach miałem zadanie żeby: " Dołącz do sojuszu ( minimum 3 osoby ) " i właśnie grają sobie samemu w jednoosobowym sojuszu jak zaliczyć takie trochę głupie zadanie. A jak będą w sojuszu powyżej 3 osób to zadanie samo się odznaczało. Tak samo jak te zadania typu: zaloguj się na konto. Odkąd naprawili ten błąd z częstym "wylogowaniem" to loguje się gracz raz dziennie i gra się cały dzień aż do godziny 3 ( gdzie wylogowuje system wszystkich ).
Nagrody mogą być zwłaszcza pakieciki surowców. Nikt nie powiedział że trzeba je wykorzystać od razu. Można zbierać większość ilość i w późniejszym czasie przy odpowiednim EKO i wielkim magazynie można ładnie przytulić surowców. Np.: na astro. Wiadomo mocno rozwinięte konta mające 23 i wyżej lvl astro to mało ale cóż lepszy rydz niż nic.
-
W obecnym evencie miałem zadanie zniszczenia 2 MT. Ponad dwie godziny szukałem odpowiedniego celu, bo miałem do dyspozycji tylko 200 krążków, gdy reszta floty latała na fs'ie.
No popatrz!
Trzeba było napisać do siąsiadki
Jedno PW więcej już mi różnicy nie zrobi.
Można zbierać większość ilość i w późniejszym czasie przy odpowiednim EKO
Pamiętaj że surowce w paczkach nie pracują na siebie.
Mam teraz paczki na kopalnię. Ile muszę budować eko? Miesiąc? Dwa? Za mała różnica, rok? W rok kopalnia da mi prawie 2kkk metalu. Czy będę w stanie zrobić eko żeby na paczkach tyle zarobić?
Mi wyszło że budowanie eko przez rok - zysk na paczkach da mniej niż kliknięcie teraz kopalni i zysk z wydobycia.
-
Zefir, ale jeśli dobrze mi się wydaje to wystarczy rozwalić SWOJE 2 MTki o kogokolwiek ; ) Nie trzeba szukać kogoś komu rozwalisz 2 MT.
-
No popatrz!
Trzeba było napisać do siąsiadki
Jedno PW więcej już mi różnicy nie zrobi.
A gdzie miejsce na zabawę? Gdzie wyzwanie?
Nagroda zdobyta "na łatwiznę" zdecydowanie mniej cieszy.
Więc dzięki za ofertę, ale nie skorzystam.
Dzięki temu mamy 3 paczki surowców i paczkę mety. Dla mnie extra.
Dla mnie paczki surowców są bezwartościowe. 50kk metalu, 22kk kryształu i 21kk deuteru, czyli moją wartość pełnego pakietu (wydobycie z wszystkich 14 planet), uwzględniając aktywnego geologa, to można zdobyć jednym dobrym farmingiem lub ekspedycją.
Zdecydowanie bardziej interesują mnie dodatkowe sloty flot i ekspedycji. Dlatego z dostępnych nagród w 5 randze cieszę się najbardziej na te 100 rozpruwaczy, których jako odkrywca nie mogę budować
-
Zdecydowanie bardziej interesują mnie dodatkowe sloty flot i ekspedycji. Dlatego z dostępnych nagród w 5 randze cieszę się najbardziej na te 100 rozpruwaczy, których jako odkrywca nie mogę budować
Trochę zabawne, że ten fragment znalazł się w jednej wypowiedzi z informacją o zdobywaniu surowców z ekspedycji, bo 100 rozpruwaczy to 2-3 ekspedycje cywilne z niszczycielem lub właśnie rozpruwaczem. Nie grając nigdy jako generał po kilku miesiącach robienia takich ekspów mam 5k reaperów.
-
Trochę zabawne, że ten fragment znalazł się w jednej wypowiedzi z informacją o zdobywaniu surowców z ekspedycji, bo 100 rozpruwaczy to 2-3 ekspedycje cywilne z niszczycielem lub właśnie rozpruwaczem. Nie grając nigdy jako generał po kilku miesiącach robienia takich ekspów mam 5k reaperów.
Ja latam slotami po 1 pionku + 10k MT. Najdroższy statek, jaki przywożę, to Owca Zaletą są walki z piratami bez strat i góra 70-80 szt. MT w plecy podczas walk z Obcymi.
Rozpruwaczy mam 210 sztuk - za mało, by mogły coś sensownego zdziałać. Po obecnym evencie będzie ich (mam nadzieję) o 100 sztuk więcej. Tą Twoją ilość 5k, zakładając zdobywanie po 100 sztuk na eventach pewnie osiągnę w 2024-2025 roku