W związku z wprowadzoną zmianą dotyczącą darowizn w grze:
Display MoreOd 24.01.2022 godzina 00:00:00 wprowadzamy nowe zasady określające zasady darowizn pomiędzy graczami
Suma darowizn, otrzymanych od graczy w ciągu jednego tygodnia, nie może przekroczyć 5 krotnosci punktów ogólnych konta osoby obdarowanej. Tydzień jest liczony od poniedziałku godzina 00:00:00 do niedzieli godzina 23:59:59
Każdorazowo otrzymanie darowizny musi być zgłoszone poprzez system zgłoszeń na stronie support.pl.ogame.gameforge.com/ . Obowiązek zgłoszenia ciąży na obdarowanym graczu.
Dodatkowo zabronione jest aby ilość podarowanych surowców dała obdarowanemu przewagę punktową nad kontem darczyńcy
Zasady te obejmują również rozbijanie flot.
Od 30.01.2023 godzina 00:00:01 wprowadzamy limit dotyczący darowizn pomiędzy graczami:
Maksymalna ilość surowców, które można otrzymać w ciągu jednego tygodnia to: 500 mln.
Opracowaliśmy odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania:
-
Co powinno znaleźć się w zgłoszeniu Darowizny?
- Nick obdarowanego:
- Nicki obdarowującego:
- Raport z dostaw surowców -
Czy jest jakiś termin zgłoszenia Darowizny? Co jak otrzymam więcej darowizn w ciągu kilku dni?
Ilość darowizn z poprzedniego tygodnia obdarowany musi zgłosić do wtorku tygodnia następnego do godz 23:59. Przy czym darowizny które otrzymaliśmy od nieznanego gracza (bez zgody obdarowanego) należy zgłosić w ciągu 72h od momentu otrzymania transportu.
W przypadku przekroczenia limitu darowizn gracz zobowiązany jest odesłać nadwyżkę do gracza darującego lub na dowolną planetę Administracji w ciągu 72h. W przypadku darowizny która przekroczyła 500.000.000 surowca należy odesłać dokładnie ten sam surowiec który się otrzymało. -
Czy limit wysłanych surowców opiera się na ilości punktów w poniedziałek o 00:00? Czy zmienia się on wraz z rozwojem konta w ciągu tygodnia?
Stan punktowy w poniedziałek o godzinie 00:00 jest obowiązującym limitem w ciągu całego tygodnia. -
Nie zapisałam/nie pamiętam swojego stanu punktowego, skąd mam wiedzieć jaki limit mi przysługuje?
Jeżeli nie jesteś pewien swojego stanu punktów, chętnie udzielimy takiej informacji poprzez system Support. -
Na jakiej podstawie liczone jest "nie więcej niż 5x pkt osoby obdarowanej"?
Ilość pkt gracza mnożone x5
Przykład:
Gracz w poniedziałek o godzinie 00:00 posiada 1.000.000 punktów.
1.000.000* 5 = 5.000.000 surowca możliwego do uzyskania w darowiźnie
-
Między mną a innym graczem jest różnica punktowa około 450k*. Czy mogę od niego otrzymać surowce jako darowiznę?
Zasada jest taka sama jak przy wcześniejszych obostrzeniach. Konto obdarowane nie może przekroczyć punktowo obdarowującego.
-
Czy podział ACS również liczony jest do darowizny?
Podział surowców w ACS nie podlega obostrzeniu darowizn. -
Przy podziale ACS sojusznik, który jest ode mnie silniejszy odliczył sobie straty ze starcia i odesłał resztę surowca do mnie.
Czy takie zachowanie jest zgodne z zasadami darowizną?
Zysk z ACS nie jest traktowany jako darowizna. -
Czy próby moonowe podlegają nowym zasadom dotyczącym darowizn?
Próby księżycowe nie podlegają obostrzeniom Darowizn. -
Wymiana prób moonowych: co w sytuacji kiedy jednemu z graczy uda się utworzyć księżyc, a drugiemu nie? Czy
możemy robić próbę już tylko dla jednego (i czy w takiej sytuacji osoba
wysyłająca flotę musi sama zebrać złom czy może to zrobić kolega i
odesłać surowce)?
W takim przypadku obowiązują zasady dotyczące moonmakingu. -
Czy surowce mogą zostać przeliczone zgodnie z obowiązującymi przelicznikami?
50 mln metalu, a 50 mln deuteru to spora różnica. Przeliczniki są różne: można kupić po 2:1, a można też po przeliczniku 3:1.
Limit surowców nie podlega przelicznikom obowiązującym w grze.
-
Ile surowców mogę wysłać graczowi mającemu 0 punktów?
Ustalony limit darowizny dla nowego konta to 5.000.000 surowca.
Za "konto nowe" uważa się konto, które nie przekroczyło 1.000.000 punktów
-
Nie zdążyłem wybudować jeszcze żadnego statku, a otrzymałem od nieznajomego gracza 1 mln surowców, co powinienem zrobić?
Gracz zobowiązany jest do pilnowania otrzymywanych surowców. Jeśli je dostaje bez wiedzy to prosimy o zgłoszenie poprzez Support.
-
Czy mogę przesłać słabszemu sojusznikowi surowce ponad limit tygodniowy na odbudowę?
Sojuszowa pomoc w odbudowie została całkowicie zakazana. -
Mam 250.000.000 punktów, ile surowców tygodniowo mogę otrzymać?
Maksymalna ilość surowca w ciągu jednego tygodnia to 500.000.000
k* - to tysiąc
Ostatnia aktulizacja: 12.02.2024