Darowizny

• W związku z wprowadzoną zmianą dotyczącą darowizn w grze:

Od 30.01.2023 godzina 00:00:01 wprowadzamy limit dotyczący darowizn pomiędzy graczami:

Maksymalna ilość surowców, które można otrzymać w ciągu jednego tygodnia to: 500 mln.

Opracowaliśmy odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania:

1. Co powinno znaleźć się w zgłoszeniu Darowizny?
      - Nick obdarowanego:
      - Nicki obdarowującego:
      - Raport z dostaw surowców
    2. Czy jest jakiś termin zgłoszenia Darowizny? Co jak otrzymam więcej darowizn w ciągu kilku dni?
      Ilość darowizn z poprzedniego tygodnia obdarowany musi zgłosić do wtorku tygodnia następnego do godz 23:59. Przy czym darowizny które otrzymaliśmy od nieznanego gracza (bez zgody obdarowanego) należy zgłosić w ciągu 72h od momentu otrzymania transportu.
      W przypadku przekroczenia limitu darowizn gracz zobowiązany jest odesłać nadwyżkę do gracza darującego lub na dowolną planetę Administracji w ciągu 72h. W przypadku darowizny która przekroczyła 500.000.000 surowca należy odesłać dokładnie ten sam surowiec który się otrzymało.
    3. Czy limit wysłanych surowców opiera się na ilości punktów w poniedziałek o 00:00? Czy zmienia się on wraz z rozwojem konta w ciągu tygodnia?
      Stan punktowy w poniedziałek o godzinie 00:00 jest obowiązującym limitem w ciągu całego tygodnia.
    4. Nie zapisałam/nie pamiętam swojego stanu punktowego, skąd mam wiedzieć jaki limit mi przysługuje?
      Jeżeli nie jesteś pewien swojego stanu punktów, chętnie udzielimy takiej informacji poprzez system Support.
    5. Na jakiej podstawie liczone jest "nie więcej niż 5x pkt osoby obdarowanej"?
      Ilość pkt gracza mnożone x5
      Przykład:
      Gracz w poniedziałek o godzinie 00:00 posiada 1.000.000 punktów.
      1.000.000* 5 = 5.000.000 surowca możliwego do uzyskania w darowiźnie
    6. Między mną a innym graczem jest różnica punktowa około 450k*. Czy mogę od niego otrzymać surowce jako darowiznę?
      Zasada jest taka sama jak przy wcześniejszych obostrzeniach. Konto obdarowane nie może przekroczyć punktowo obdarowującego.
    7. Czy podział ACS również liczony jest do darowizny?
      Podział surowców w ACS nie podlega obostrzeniu darowizn.
    8. Przy podziale ACS sojusznik, który jest ode mnie silniejszy odliczył sobie straty ze starcia i odesłał resztę surowca do mnie.
      Czy takie zachowanie jest zgodne z zasadami darowizną?

Zysk z ACS nie jest traktowany jako darowizna.
    9. Czy próby moonowe podlegają nowym zasadom dotyczącym darowizn?
      Próby księżycowe nie podlegają obostrzeniom Darowizn.
    10. Wymiana prób moonowych: co w sytuacji kiedy jednemu z graczy uda się utworzyć księżyc, a drugiemu nie? Czy możemy robić próbę już tylko dla jednego (i czy w takiej sytuacji osoba wysyłająca flotę musi sama zebrać złom czy może to zrobić kolega i odesłać surowce)?
      W takim przypadku obowiązują zasady dotyczące moonmakingu.
    11. Czy surowce mogą zostać przeliczone zgodnie z obowiązującymi przelicznikami?
      50 mln metalu, a 50 mln deuteru to spora różnica. Przeliczniki są różne: można kupić po 2:1, a można też po przeliczniku 3:1.

Limit surowców nie podlega przelicznikom obowiązującym w grze.
    12. Ile surowców mogę wysłać graczowi mającemu 0 punktów?
      Ustalony limit darowizny dla nowego konta to 5.000.000 surowca.
      Za "konto nowe" uważa się konto, które nie przekroczyło 1.000.000 punktów
    13. Nie zdążyłem wybudować jeszcze żadnego statku, a otrzymałem od nieznajomego gracza 1 mln surowców, co powinienem zrobić?
      Gracz zobowiązany jest do pilnowania otrzymywanych surowców. Jeśli je dostaje bez wiedzy to prosimy o zgłoszenie poprzez Support.
    14. Czy mogę przesłać słabszemu sojusznikowi surowce ponad limit tygodniowy na odbudowę?
      Sojuszowa pomoc w odbudowie została całkowicie zakazana.
    15. Mam 250.000.000 punktów, ile surowców tygodniowo mogę otrzymać?
      Maksymalna ilość surowca w ciągu jednego tygodnia to 500.000.000

k* - to tysiąc

Ostatnia aktulizacja: 12.02.2024