Zrobiłem stacje z surowcami i nie przeładowało tego.Expedycje normalnie można wysyłać.Więc jak mam stacje odebrać?
Zniknęła flota, brak raportów!
-
- Rozwiązane
- 8.5.0
- DiGriz
- Closed
-
-
-
Na Galarecie też były chwile grozy
Co niektórzy narobili w gacie inni stracili przytomność, ale już chyba wszystko wróciło do normy
Ładnie testujecie nerwy i zwieracze graczy
-
[ciach]
Co będzie z eventem? Jak dalej będzie blokada.
[ciach]
Moderator Ruda:
Offtop
-
Dalsze informacje wkrótce. Nie trzeba wszem i wobec spamować o problemach z grą.
-
Swoją drogą uważam, że Ruda za szybko reaguje w niektórych sytuacjach. Nie pisze często ale zawsze staram się rzeczowo. Chyba trafiłem dzisiaj na zły moment aby raportować błąd niekończącej się budowy.
Kiedy budowa się skończy? - Nigdy!
Zwykle szybko ustępował i go olewałem ale dziś występował wyjątkowo długo więc postanowiłem w końcu go udokumentować i opisać. Temat został zatknięty i przyporządkowany niejako do najnowszej "glicz-lizacji" choć niesłusznie bo występuje od dawna. Na szczęście dostałem pomoc na priv, nawiasem dzięki Chiro. Dobrze by można było wyrażać swobodniej zdanie "bez cenury" bo czy problem jest rozwiązany, raczej nie choć ja znam tymczasowe rozwiązanie.
-
Czy u kogoś nadal występują problemy ze znikającą flotą lub raportami?
-
tak
-
Swoją drogą uważam, że Ruda za szybko reaguje w niektórych sytuacjach. Nie pisze często ale zawsze staram się rzeczowo. Chyba trafiłem dzisiaj na zły moment aby raportować błąd niekończącej się budowy.
Kiedy budowa się skończy? - Nigdy!
Zwykle szybko ustępował i go olewałem ale dziś występował wyjątkowo długo więc postanowiłem w końcu go udokumentować i opisać. Temat został zatknięty i przyporządkowany niejako do najnowszej "glicz-lizacji" choć niesłusznie bo występuje od dawna. Na szczęście dostałem pomoc na priv, nawiasem dzięki Chiro. Dobrze by można było wyrażać swobodniej zdanie "bez cenury" bo czy problem jest rozwiązany, raczej nie choć ja znam tymczasowe rozwiązanie.
Problem, który opisywałeś występował dzisiaj globalnie na praktycznym każdym koncie. Związane to było z błędnym rozliczeniem kolejki zdarzeń na kontach i ich masowe spiętrzenie.
Dlatego wkleiłam Ci link do tematu, gdzie swoje spostrzeżenia wpisywali inni gracze. Zawsze w takich sytuacjach można napisać pw i wyjaśnić co nie co, prawda?
Co do pewnych osób, które wypisują gdzie tylko popadnie, "jest błąd" "Mówiłem będzie kaszana i znów się coś wysypie". Zadajcie sobie pytanie, komu to jest potrzebne? Za chwilę potem zaczyna się udowadnianie, kto miał rację. A chcieliśmy zgłosić błąd, czyż nie?
Czy GIK właśnie temu ma służyć? Skoro raportujemy błędy, to może dajmy coś więcej od siebie niż "nie działa", "Mi też nie". -> błędy mogą zachowywać się inaczej na kontach, może ktoś robił coś innego i akurat tak się stało. Aby zgłosić błąd dalej często musi zostać on "odtworzony" i mając więcej informacji jest nam po prostu łatwiej go opisać czy zrozumieć o co dokładnie chodzi.
Tak samo tyczy się to zgłoszeń na Support. Nie piszemy tego, "A kij, niech piszą będzie spokój". Mając do wglądu konkretne konto, konkretne dane szybciej możemy błąd wyszukać i udzielić pomocy.
To tak celem wyjaśnienia.
-
tak
Mogę prosić o więcej informacji? Czym się objawiają problemy? Z informacji które uzyskałem od graczy z różnych serwerów problem zniknął.
-
Problemy nadal występują ...
-
Zwykle nie tworzę wpisów na forum , aczkolwiek zrobię mały wyjątek tym razem.
Gracze zgłaszają błędy ( różnorodne ) - a to skracanie za anty , a to problemy z flotami , a to z wydobyciem surowców , itp itd.Moje pytanie do szanownej obsługi brzmi następująco.
Ukazujecie wpis na forum : Dnia ( xxx ) aktualizacja gry x.x.x zostanie wprowadzona na serwery testowe. ( W nowej wersji nastąpiło kilka poprawek itp , czasami z informacja : niewidoczne w funkcjonowaniu gry )
Pytanie brzmi : Co Oni testują na tych serwerach po wprowadzeniu zmian ?
Kilka dni później ukazuje się wpis iż wersja xxx zostanie wprowadzona na serwery dnia xxx .
Po wprowadzeniu update wersji xxx , która była testowana , nagle pojawia się masa błędów.Czy podczas testowania tych kilku poprawek które wniesie nowa wersja ICH NIE BYŁO ?
W informacji zmian i poprawek w danej wersji która zostaje wrzucona na testowe serwery , testować powinno się owe nowości , jak i obserwować podstawowy mechanizm gry.
A tu nowa wersja i : Znikające floty itpKto tam pracuje ? Kominiarze czy Murarze ?
Efekty pracy śmią dać twierdzenie iż wygląda ekipa jak ( nie obrażając ) reprezentacja San Marino, Piekarze , Stolarze , strażacy itp.
Choć i Oni na boisku lepiej sobie radzą niż specjaliści pracujący nad tym projektem.
-
mi dziala
-
tak
Mogę prosić o więcej informacji? Czym się objawiają problemy? Z informacji które uzyskałem od graczy z różnych serwerów problem zniknął.
w moim przypadku 7 ekspedycji wysłanych, 7 raportów ale wróciło tylko 6....i nie, nie było czarnej dziury.
-
znowu wieszają się floty
nic nie wraca i nie ma żadnych raportów