Zmiana parametrów uniwersum

• Czy jest jakiś minimalny czas, który musi minąć od startu uni, aby wnioskować o zmianę jego parametrów?

Myślę, że znaleźliby się gracze na naszym uni, którzy mogliby być zainteresowani np. zwiększeniem wydobycia lub dodaniem ładowności sond.

Dlatego też pytanie, czy musimy odczekać jakiś czas np. rok od startu czy też możemy zawnioskować o wcześniejszą zmianę? Ruda

• Dlatego też pytanie, czy musimy odczekać jakiś czas np. rok od startu czy też możemy zawnioskować o wcześniejszą zmianę? Ruda

Nie musicie czekać, dokonać zmiany możemy tylko prosimy o szerszą dyskusję w tej sprawie. ;)

Jestem, za pomysłem plywaka.

Może jakąś fuzje z jakimś uni innym? Mało nas na volans.

pozdro TT

Fuzje obecnie nie są planowane.

• Ja eko x8 chętnie,

Jeśli można to spalanie z 0.7 na 0.5 obniżyć ?

Ale ładowności SS? Ilość farm jest tak niska że nic nie zostanie do obrabiania...

Ewentualnie PZ z Defa usunąć - Żeby uniknąć potem takich niby ST.

• Ja eko x8 chętnie,

Jeśli można to spalanie z 0.7 na 0.5 obniżyć ?

Ale ładowności SS? Ilość farm jest tak niska że nic nie zostanie do obrabiania...

Ewentualnie PZ z Defa usunąć - Żeby uniknąć potem takich niby ST.

Eko x8 na 100%.

Zastanawia mnie czy nawet do 10x by nie było fajnie, ale ostatecznie może to zaburzyć nieco proporcje "zrównoważonego" uni.

Spalanie deu też brzmi ok, z tym że przy podniesionym współczynniku eko naturalnie pojawi się więcej deu na uni.

Ładowność SS dla mnie spoko :)

PZ z defa usunąć - trudno mi się odnieść, zawsze daje to możliwość na dodatkowy zarobek na bunkrach, dla mnie powinno to być wszędzie żeby nie było właśnie bunkrowej patologii.

• Eko x8 świetna sprawa, jak najbardziej. Jestem za ładownością sond są takie momenty gdzie by się przydały. Pzka z Defa powinna zostać zawsze to jakiś dodatkowy surowiec. :)

• Eko jak tam uważacie, dawno do niego nie zaglądałem, no ale większe cudze eko to i większe łupy. PZ z obrony niech zostanie, a ładowności sond jestem przeciw, choć samemu by mi się wiele razy przydało móc w minutę przerzucić deu na odpowiedni moon, to i tak nie chcę tego tak ułatwiać.

Ale ogólnie to popieram zmiany.

• Jeżeli chcecie podnieść eko do prędkości x8, to byłbym za usunięciem debrisu z obrony. Większe eko większe wydobycie. I dopiero zacznie się latanie po kilka kk surowców. Zbieracze wtedy nie będą mieli życia. Bo już teraz macie sporo złomu z satek, pełzaczy, do tego debris z obrony. A jak dojdzie szybsze wydobycie surowców to zbieracze nie zdążą wysyłać transportów z planet. Dodajcie ankietę, i niech każdy się wypowie.

• Dodam, że jest możliwość rozdziału floty zgodnie z nowymi parametrami:

Prędkość floty wojennej: x1, x2, x3, x4, x5, x6
    Prędkość floty obronnej: x1, x2, x3, x4, x5, x6, x7, x8
    Prędkość floty pokojowej: x1, x2, x3, x4, x5, x6, x7, x8

gdzie:

Floty pokojowe: misje transportuj, stacjonuj, kolonizuj oraz ekspedycja (tylko czas lotu, bez zatrzymania)

Floty wojenne: misje atakuj, szpieguj, ACS, zbieraj, czas odliczania teleportera i niszcz
    Floty obronne: misja zatrzymaj (obrona ACS)

• Predkosc flot dla mnie to też nie jest aż tak istotna, ewentualnie floty pokojowe mozna lekko podbic - 2x do 4x, samo eko x8 i ładowność wystarczająco może zdynamizować uni.

Pójście w strone speed uni zabije troche czar Volans.