jedyne co mi przychodzi do głowy to system KERS... A lata.. Chyba 2010 albo 2009
Sportowy
-
- Sport
- Quiz
- SPIN DOKTOR
-
-
Usunięto obrazę - siskoAle nie będę tego już bardziej komentował, Twoje posty robią to samo, więc po co?
Zastanawialiście się kiedyś, jak daleko sięga historia napędów hybrydowych? Wbrew pozorom, tego typu wynalazek wcale nie jest domeną ostatnich parunastu lat. Pierwszy patent na układ napędowy wykorzystujący silnik spalinowy i elektryczny należał do Williama H. Pattona, a pojawił się… aż 128 lat temu! Na tym patencie powstał Patton Motor Car, hybrydowy układ napędowy, który wykorzystywano do napędzania tramwajów i małych lokomotyw. W 1889 roku powstał prototyp, a już 8 lat później wersja produkcyjna lokomotywy została sprzedana firmie kolejarskiej.
Dodano: 4 lata temu
Wpisałem w google:
idea napędu podwójnego? Chodzi o pierwsze pojawienie się tego napędu - dosłownie to.
. Straciłem dwie minuty życia xD takie są właśnie Twoje pytani (sorry, ze tak brutalnie sprowadziłem na ziemię)
-
Jak chodzi o rower parowy to gdzieś pojawiają się informację o 1867 roku... Ale co w takim wypadku z łodziami żaglowymi? Przecież miały napęd za pomocą wiatru lub wioseł a znane były już w starożytności. I serio to zagadka z dziedziny sportu?
Edit: a ten Pan nie miał jakiegoś drugiego silnika tam? Albo jeździł na podwójnym gazie?
-
Ale nie będę tego już bardziej komentował, Twoje posty robią to samo, więc po co?
Usunąłem kontynuację kłótni i proszę już z tym skończyć - siskohttps://www.bankier.pl/wiadomo…elektrycznym-1807998.html
Chodzi o 1873 rok, ponieważ nie wygodne pytania co niektórym nie pasują bo chcieli by dostawać pytania pod siebie. To kończę tą wypowiedzią to pytanie.
Jaki sens jest pisania pytania na które ktoś zna odpowiedz? Lepiej zadać takie którego nikt nie zna i trzeba chociaż trochę poszukać !
jak inni zadają pytania o silniki to się nikt nie czepiał, brawo. Można dyskutować nie trzeba od razu obrażać. Wtedy każdy będzie wiedział jakich pytań unikać ewentualnie.
PONIEWAŻ NAJBLIŻEJ BYŁ MATI TO NIECH MATI ZADAJE KOLEJNE PYTANIE. I koniec
-
Mati podał 1957 rok,
Ja 1889 rok.
Prawidłowa (wg Ciebie): 1873 rok.
No ale to wg Ciebie Mati był bliżej to ja nawet nie chcę wiedzieć co to za wykształcenie/studia były, którym się tu popisujesz . Kurdebele, patologię to pokazałeś właśnie Ty, pisząc ten esej.
Kompletnie nie zrozumiałeś idei zabawy. Ktoś Ci zwrócił uwagę, że pytanie dużo za trudne, to Ty zamiast nakierować, uprościć je, zwyczajnie się sfochałeś/obsrałeś ze złości.
To już Ci uwagi nie można było zwrócić? Serio, aż taka cebula Panie wykształcony?
MATI ZADAWAJ PYTANIE BO BYŁEŚ NAJBLIŻEJ!
-
no i z miłej zabawy zrobiła się niesmaczna konfrontacja - brawo!
Po co tyle jadu na siebie wylewacie - przecież to tylko quiz
-
ak chodzi o rower parowy to gdzieś pojawiają się informację o 1867 roku... Ale
Czytać ze zrozumieniem tez nie potrafisz Logitech
Ktoś Ci zwrócił uwagę, że pytanie dużo za trudne, to Ty
Napisałem najwięcej informacji jak byś nie zauważył.
Można zwrócić uwagę w kulturalny sposób a nie tak jak ty robiąc syf. Wiem, że takich pytań więcej nie zadam i po sprawie a nie robisz cyrk
Mati zadajesz byłeś najbliżej
-
Ahhh bo ten Fred mi zasłonił cały przekaz ! Jego wiń! Czyli co, teraz bez maści ani rusz?
-
Można po ludzku bez obrażania itd. Jeśli pytanie jest zbyt trudne lub za bardzo odbiega od quizu zwrócić uwagę i następnym razem pytanie zadający w tym wypadku ja już podobnego nie zada i bez siny można Tak myślę
Konwersacja tak, agresja 3 x NIE
-
Ech, naszukałem się informacji o tym rowerze parowym w 1873r... I poza załączonym artykułem Ś.P. pana Dobosza nigdzie takich informacji znaleźć nie mogę. W tekście żadnych źródeł skąd ma taką informację nie ma a i sam pan Dariusz od kilku lat nie żyje i nie idzie się dowiedzieć skąd on sobie taką datę wymyślił. Tutaj problem był w tej zagadce - podstawa do jej rozwiązania była słabym źródłem bez żadnego potwierdzenia...
Ale coś ode mnie ma być to proszę bardzo! Pytanie z serii "kim jestem". Osoba ta:
- była na pięciu Igrzyskach Olimpijskich i z każdych przywoziła przynajmniej jeden medal,
- z miasta urodzenia tej osoby do miasta-gospodarza igrzysk było najbliżej podczas drugiej imprezy (ok. 2050km), najdalej podczas ostatniej (ok. 7550km) - odległości w prostej linii wg Google Maps
- od pierwszego do ostatniego startu na Mistrzostwach Świata tej osoby minęło 16 lat (i kilkanaście dni), jednakże w przypadku tych zawodów zdarzały się powroty bez żadnego medalu, zdarzały się powroty z aż pięcioma medalami,
- osoba ta urodziła się w pierwszy dzień jednej z kalendarzowych pór roku,
- państwo reprezentowane na IO przez tą osobę przynajmniej raz w historii wygrało klasyfikację medalową.
Próbujcie, szukajcie, myślcie! Jak nie będzie szło to coś więcej podpowiem
-
-
utaj problem był w tej zagadce - podstawa do jej rozwiązania była słabym źródłem bez żadnego potwierdzen
Źródło mogę podać inne również. artykuł: Wiedza i życie, 2008 rok numer 4. Dość rzetelne źródło informacji.
kim jestem". Osoba ta:
Michael Phelps?
-
Marit Bjørgen
-
Marit Bjørgen
To by się chyba zgadzało - też tak szukałem, ale zmyliłem się tym, że pierwsze mistrzostwa świata w jakich wystartowała były w 2001 roku, ale tam nie zdobyła żadnego medalu. Ja natomiast, brałem pod uwagę jako pierwsze te gdzie zdobyła medal czyli w 2003r. i tu mi nie pasowało te 16 lat i kilka dni od pierwszych do ostatnich MŚ!
Pytanie fajne i ciekawe, można było sobie przypomnieć kilka imponujących karier sportowych
-
Marit Bjørgen
Kurczę, myślałem, że dłużej to zajmie
Oczywiście o nią chodziło, Twoja kolej.
Michael Phelps nie pasuje choćby dlatego, że 30 czerwca nie ma początku pory roku, był tylko na 4 IO, od pierwszych do ostatnich MŚ minęło chyba tylko 10 lat... No ogólnie nic nie pasuje
-
-
Michael Phelps nie pasuje choćby dlatego, że 30 czerwca nie ma początku pory roku, był tylko na 4 IO, od pierwszych do ostatnich MŚ minęło chyba tylko 10 lat... No ogólnie nic nie pasuje
Ja też pozwiedzam, pytanie fajne i trudne, wydawało mi się, że Phepls był co najmniej na 5 no trudno. .
-
Jakim wynikiem najczęściej kończyły się mecze piłki nożnej w minionym sezonie Ekstraklasy?
-
2:1
-
Ja bardziej bym obstawiał 2:0