Propozycja zróżnicowania prędkości misji „Niszcz” (Gwiazda Śmierci) w zależności od specyfiki uniwersów przy nadchodzącej fuzji

• Ogólnie nie mam czasu na granie flotą ale to co zrobiono z GS powoduje jedynie szybsze umieranie uni. Zacząłem granie na regulus i w sumie po 2 miesiącach nie było sensu grania tam flotą, złomowanie ludzi z zyskiem 200mln bo nie pilnują flot jest tak samo nudne jak latanie na ekspedycje dla niektórych. Jeśli ktoś myślał, że ograniczenie prędkości GS to dobry ruch to ja uważam wręcz odwrotnie. Największym problemem zostało i tak szybkie budowanie flot i potem dominacja jednego gracza który wyłożył mnóstwo pieniędzy na grę...

• Przynajmniej ten jeden gracz, ktory wyłożył mnóstwo pieniędzy w grę nie jest w stanie zdjąć Ci wszystkich moonow w jedną noc, ot taka różnica.

Akurat żadna różnica a jak robisz FS na zbieraj to już twój problem, moona zawsze można postawić a stację zawrócić. Chyba że tak jak co niektórzy top 1 nagrywają botem na fali i mają dokładny czas zawrócenia za co już ban był na jednym uni.

• Może wtrącę swoje 2,5gr. Moim zdaniem nie ma co liczyć na modyfikacje prędkości GS. Ale podejdźmy inaczej, skoro teraz GS nadają się głównie do rozwożenia ziemniaków, to dostańmy coś w zamian - mianowicie niech GS będzie statkiem którego można znaleźć w ekspie.

• Przynajmniej ten jeden gracz, ktory wyłożył mnóstwo pieniędzy w grę nie jest w stanie zdjąć Ci wszystkich moonow w jedną noc, ot taka różnica.

Akurat żadna różnica a jak robisz FS na zbieraj to już twój problem, moona zawsze można postawić a stację zawrócić. Chyba że tak jak co niektórzy top 1 nagrywają botem na fali i mają dokładny czas zawrócenia za co już ban był na jednym uni.

zdejmie spokojnie
    przestawi planety tak aby miał w pobliżu ilość flot slotó penie będzie mieć kolo 44-50 ale i tak wyśle 1 lot zamist 4-5 po 30 tylko wyśle jeden ale z 500 GS dla niego i ma 100% że rozwali.

ale niszczenie gsa to jedno a gra drugie będzie zbyt duża różnica między serwerami i progresem bo jak grasz pól rocznym - jedno rocznym kontem ma rywalizować z wyjadaczami co mają konta 10-14 lat..

Ja mam pomysł aby dać nowym graczą z młodszych serwerów zapomogę w surowcach i antymateri względem rankingu oraz różnicy stażu pomiędzy serwerem a starym serwerem.

jeśli mój serwer powiedzmy ma 500 dni a ten na który emigrują ma 5000 dni to powinni dać w paczkach 10 krotność danemu serwera surek w paczkach i
    jak ktoś gra 1000 dni to tylko 5 krotność...
    antymaterii aby mógł sobie podbić konto z młodszego serwera wtedy ma taki grasz szanse w miarę zrównać ze starymi wyjadaczami.

Można to jeszcze jakoś zrobić jeszcze jakiś filtr aby suma ilość surowców np jak ktoś byl top 5 na nowym miał podobną ilość co gać top 5 ze starego

Ale nie ma bata że GF pójdzie na taki układ aby zrównać moc graczy to w miarę wspólnego progresu.

• potwierdzam da się.

Na Lyra mieliśmy jednego paczkomata ktory potrafil relokowac wszystkie planety pod “cel” żeby pościągać księżyce…

Problem szło by rozwiązać jeszcze prościej. Adekwatny noob protection. Stosunek wielkości flot albo coś w tym stylu.

• Wiem bo ja krede uczyłem jak z wami pogrywać ki to prawie całą anty używał na relokacje planet pod wasze i zerował wam op bunkry z 5 planet rakietujac naraz w tym samym czasie co prawda do czego innego taktyka służyla ale też dawało rady...

Mnie 2 dni temu na innych Sewerach właśnie chcieli farme złapać na szczęście nie ten moon i byłem online typ po prostu wysłał jeden atak na niszczenie 500gs bez ogródek ale to był jeden atak jak by sie uparł to by obstawil wszystkie spokojnie
    https://imgur.com/a/hUdEdVq

ludzi tu paczkują po 40-60 milionów antymateri czym dla niego by było 1.5 miliona żeby sobie planety ustawić pod tobą...

i dla takiej topki 500gs to jak dla was zrobienie 50DT w stoczni nawet tego nie odczuje.
    A nanity i podwójny magazyn na takim poziomie że sobie gsy co sekunde robi. (max limit)

• Ja wlasnie stracilem transy na ekspedycje na x2, i zamiast sciagnac moona zeby nauczyc nie rozbijania sie dla kilku DT, to mam 10h dylemat na 2 ukladach na x2......

Fajne zmiany.

A co do balansu, pisalem o noobprotection, ze mozna do 50 milionow zwiekszyc albo 10% albo 1%, a jedyne co sie stalo, to wysmiali wszyscy "bo problemu nie ma a jak nie umiesz sie pilnowac to skoncz, co z tego ze z 10 graczami gramy przez to"

• Ja wlasnie stracilem transy na ekspedycje na x2, i zamiast sciagnac moona zeby nauczyc nie rozbijania sie dla kilku DT, to mam 10h dylemat na 2 ukladach na x2......

Fajne zmiany.

A co do balansu, pisalem o noobprotection, ze mozna do 50 milionow zwiekszyc albo 10% albo 1%, a jedyne co sie stalo, to wysmiali wszyscy "bo problemu nie ma a jak nie umiesz sie pilnowac to skoncz, co z tego ze z 10 graczami gramy przez to"

No właśnie a zawsze trafi sie jakiś co będzie zerować for fun.. komornicy są dośc nie lubianym klanem z tego co mi znajomy pisał na Discord bo właśnie tak chamsko grają na ophi był też klan co tak robił przez co ludzie po 2 tygodniach uciekli z ophi nawet nie robiąc wszystkich zadań sezonowych tylko zdobyli te ciekawsze skiny i reszte olali bo nie chcieli sie wkurzać do reszty. Przez takie chamskie i nie etyczne granie.

Tylko tam byl ten sam czas startu dla wszystkich + p2w a tutaj jest 14 letni gracz w trybie p2w nie ma kompletnie żadnego podjazdu do takich elit. jak sie moa konto nie starsze niż 6-8 lat..

No nic zobaczy sie ten burdel w praktyce (。◕‿‿◕。)

Moderator kasai:
    Upominam za pseudowulgaryzm.