Zrobiłem zgłoszenie na support. Ogłoszenie o evencie zostało zaktualizowane (10.07-18.07: Event Systemu Nagród). Mam nadzieję, że jest to jednorazowa sytuacja lub przez jakiś błąd jest te 1000 punktów. Jeśli jest to celowe i zaplanowane działanie i planują tak dalej pchać wszystko w stronę zakupu antymaterii to tylko przyspieszą odejścia ludzi z Ogame. To jest zdecydowanie fatalna decyzja.
Może założenia były inne i nie miało tak to finalnie wyglądać, ale niestety wracam do swojego pierwszego stanowiska. Bardzo, bardzo słabo to teraz wygląda.
Na rekompensatę nie ma co liczyć. Popełnili błąd i przecież nic się nie dzieje. Wszystko jest darmowe, więc nic nikomu nie dadzą. Trzeba było mieć oficerów.
Ale dlaczego zamiast przesunąć o jeden dzień start nowego eventu, to skracają trwający event? Fatalna decyzja.
Dodatkowo w ramach ciekawostki (powiązane z poruszonym przez kogoś tematem rekompensaty):
Swego czasu zgłosiłem na support błąd sugerujący, że nie powinno być jakiegoś zadania w evencie. W odpowiedzi otrzymałem informację, że zgłoszenie zostało przekazane dalej oraz poinformowano mnie, że "udział w evencie nie jest obowiązkowy" xD. Podejście fantastyczne. Pogratulować...