Event systemu

• Zrobiłem zgłoszenie na support. Ogłoszenie o evencie zostało zaktualizowane (10.07-18.07: Event Systemu Nagród). Mam nadzieję, że jest to jednorazowa sytuacja lub przez jakiś błąd jest te 1000 punktów. Jeśli jest to celowe i zaplanowane działanie i planują tak dalej pchać wszystko w stronę zakupu antymaterii to tylko przyspieszą odejścia ludzi z Ogame. To jest zdecydowanie fatalna decyzja.

Może założenia były inne i nie miało tak to finalnie wyglądać, ale niestety wracam do swojego pierwszego stanowiska. Bardzo, bardzo słabo to teraz wygląda.
    Na rekompensatę nie ma co liczyć. Popełnili błąd i przecież nic się nie dzieje. Wszystko jest darmowe, więc nic nikomu nie dadzą. Trzeba było mieć oficerów.
    Ale dlaczego zamiast przesunąć o jeden dzień start nowego eventu, to skracają trwający event? Fatalna decyzja.
    Dodatkowo w ramach ciekawostki (powiązane z poruszonym przez kogoś tematem rekompensaty):
    Swego czasu zgłosiłem na support błąd sugerujący, że nie powinno być jakiegoś zadania w evencie. W odpowiedzi otrzymałem informację, że zgłoszenie zostało przekazane dalej oraz poinformowano mnie, że "udział w evencie nie jest obowiązkowy" xD. Podejście fantastyczne. Pogratulować...

• "udział w evencie nie jest obowiązkowy"

udział w grze też nie jest i przez takie traktowanie swoich graczy w końcu ich nie będzie.
    przy okazji pamiętam że była sytuacja w której event został powtórzony z jakiegoś zapewne niezmiernie bardziej poważnego powodu niż "sorry jebnąłem się" co skutkowało podwójnymi nagrodami

• Wy naprawdę oczekujecie, że GF to poważna firma i potrafi cokolwiek dobrze zrobić? To szwaby, oni zawsze wszystkich w zad walą.

dziwna sprawa ale jak do tej pory większość ludzi walących w zad z jakimi miałem styczność to byli moi piękni rodacy, więc to raczej nie przypadłość ekskluzywna dla niemców. generalizacje to błąd mózgowy. na polski support nikt nie narzekał? w każdym razie nie ma sensu kwitowanie wszelkich narzekań na grę/obsługę komentarzami typu "nie ma co się dziwić", "to normalne", "nic się nie zmieni" bo bez tych narzekań szansa na zmianę byłaby jeszcze mniejsza.

• A gdzie 8 dzień eventu? Halo?? Zakończony??

Edit:

Co to ma być? zmiana zasad pod koniec eventu? Wy tak na serio?

Miałem 6800 (nie mogłem Laboratorium zbudować raz bo mam dłuuugie badanie i teraz nie mam możliwości nadrobienia?

• No nie raczej nic nie dostaniecie, jaka rekompensata i za co. Art dał info na forum ze event został wcześniej zakończony co by nie kolidował ze startującym jutro eventem na artefakty.

Event to event - no niestety, wyszło to chamsko, ale nic zapewne nikomu rekompensować nie bedą boo z jakiej paki.

Jeśli nie zamierzają zrekompensować nagród za 7dzień eventu to przynajmniej powinni zmienić to zadanie dotyczące min.3 członków sojuszu na przynajmniej "dołącz do sojuszu" i już by nie było problemu. Tak mi i zapewne wielu innym zabrakło 400 trytu do zrealizowania zadań na 7 dzień.

• Jak zobaczyłem ich chamskie posunięcie, to włączyłem sztab i ostatecznie uzbierałem 6980 trytu 0_0

No bez jaj - skoro kończą dzień wcześniej, to powinni się potrafić zachować i każdemu doładować 1000 trytu za odjęty dzień i by nikt nie narzekał...

Ale jak ktoś nie miał sztabu i nie robił zadań typu "kup coś w sklepie" to w 7 dni nie miał szans na zebranie wszystkich nagród.

Ale skoro było 8 dni, to było do osiągnięcia (koniec końców i tak bez sztabu można zebrać 400 trytu mniej).

Fajnie to Art podsumował "sory za niedogodności"....

No ale fakt - event nie jest obowiązkowy i nie musimy w nim uczestniczyć...

żenada...:<

• Ja też dzisiaj chciałem odebrać ostatnie nagrody a tu nie ma nagród i coś mi się nie zgadzało. Słaba zagrywka. To niech włączą kolejny event później, a nie nagle zmieniają zasady i skracają czas trwania.

• ogólnie zwykła przyzwoitość nakazywałaby w takiej sytuacji zaliczyć ostatni dzień poszkodowanym graczom no ale cóż...

może kiedyś ludki w GF dobrowolnie dorosną do tego że nic tak na prawdę nie jest obowiązkowe :/ choć średnio to widzę :wall:

a nie przepraszam kawa i wuzetka są obowiązkowe xD

• Tu chodzi o słabe zachowanie w stosunku do graczy. Czy to jest event darmowy czy nie. Tak się nie robi że dzień przed zmienia się zasady gry. Nie chodzi mi o to że ktoś mógł odpalić wcześniej sztab czy inne udogodnienia tylko o samo zachowanie...

• Czy ja widzę kolejny błąd w opisie Eventu czy znów nam go zamkną wcześniej?

31Lipca 14.00 do 6 Sierpnia 14.00 to 6 dni, nie 7 jak wskazuje dalszy opis. 6 dni to 6 poziomów, nie 7, który miałby się właśnie rozpoczynać 6go o 14ej do 7go do 14ej.

Poprawcie mnie jeśli się mylę.

już jutro, 31 lipca o godzinie 14:00, wystartuje nowy event z nagrodami

Wydarzenie potrwa do 6 sierpnia również do godziny 14:00.

Event zawiera 7 poziomów.

• Wszystko jest ok z eventem, tak jak ma być. 31 lipca - 6 sierpnia to 7 dni , nie 6. Jest jak było - czyli dobrze.

• 31 - 6 = od 31 do 6 włącznie, czyli 7 dni
    a czy się zamknie czy przemieni w inny czy w ogóle w parę zielonych kaloszy czy może nawet zawróci i od końca poleci tego nie wie nikt

No nie do końca, według opisu Eventu od 31 sierpnia godz. 14.00 do 6 sierpnia godz. 14.00 jest właśnie 6 dni ;)

7 dni to powinno być jak zawsze, od piątku godz. 14 do piątku godz. 14.

• 31 - 6 = od 31 do 6 włącznie, czyli 7 dni
    a czy się zamknie czy przemieni w inny czy w ogóle w parę zielonych kaloszy czy może nawet zawróci i od końca poleci tego nie wie nikt

No nie do końca, według opisu Eventu od 31 sierpnia godz. 14.00 do 6 sierpnia godz. 14.00 jest właśnie 6 dni ;)

7 dni to powinno być jak zawsze, od piątku godz. 14 do piątku godz. 14.

31

1

2

3

4

5

6

Ile tu masz dni ??

Bo ja widzę 7. Nic się nie zmieniło. Było 7 ( pomijając ten poprzzedni "dziwny " ) i jest 7.

gPwV9dS.png

Event startuje 31 o 14, i trwa 7 dni. Ostatni dzień - 7 my, to 6 sierpna o godzinie 14. Normalna normalność.

• ten wątek wprowadza nowe poszlaki w sprawie ostatniego Dziwnego Eventu

• Ok, dzięki za info, mam nadzieje że tak faktycznie będzie...

Ale takie pomyłki w ostatnim czasie strasznie irytują.

No i widzisz, jak czytasz ;) Napisałem że napisano, że KOŃCZY się 6 sierpnia o 14ej a piszesz że ten "7" dzień ZACZYNA się o tej godzinie. Ale jak widać już po wszystkiemu i wyjaśnione.