Fabryka Wydajnego Recyklingu

Prace techniczne (20.04.2026)
Blokada ataków będzie aktywna w godzinach od 04:30 do 10:00.

• Mam pytanie odnośnie działania tego budynku.

Miałem okazję stoczyć walkę obronną nad planetą z budynkiem

Fabryka Wydajnego Recyklingu

i zniszczyłem ponad 300 GSów agresora. Ja nie poniosłam żadnych strat flotowych. Wiadomo z doku nic bo 0 trat własnych , ale z opisu tej fabryki wynika że powinienem odzyskać część surowców z floty agresora ? Błąd w czytaniu czy w opisie ?

opis :

Fabryka wydajnego recyklingu umożliwia wydobycie zasobów z powstałego wskutek ataku pola zniszczeń. Każdy poziom zwiększa ilość uzyskanych zasobów.

dokładny opis:

Wykorzystując precyzyjnie zoptymalizowaną segregację materiałów w fabryce wydajnego recyklingu, rock`talowie przetwarzają pozornie bezużyteczny złom na cenne zasoby. Zdobyte w walkach wraki wrogich statków są tutaj skanowane za pomocą specjalnych laserów, a ich części sortowane według materiału. W pełni zautomatyzowanej komorze przetwarzania dochodzi następnie do ekstrakcji utylizacyjnych zasobów.

Chyba że ma to zastosowanie jedynie w ataku a nie w obronie ?

Proszę o wytłumaczenie .

• Możesz załączyć ilość powstałego PZ po ataku i poziom budynku?
    Cenny będzie też parametr serwera (ile % trafia na PZ)

W sumie idealnie to całe RW, czyli dokładną ilość GS.

Z ciekawości bym sobie to policzył.

• Budynki FŻ działają lokalnie na planecie, nie ma tam żadnej sugestii, że ci to ściągnie z PZ-ta na obcej planecie. Bonus jest tylko dla obrońcy. "Zdalny" odzysk działa tylko w przypadku klasy Generała (powstaje pole wrakowe w ataku, z którego stateczki wracają) i pośrednio w przypadku reaperów, który od razu w trakcie RW zbierają część złomu.

• Kiedyś jak sprawdzałem działanie tego budynku to on działa po prostu jak stacjonarne rozporki.

Dlatego porównaj sobie pole zniszczeń które Ci powstało z PZ które Ci wyjdzie z symulacji. Różnica ląduje u Ciebie w magazynie na planecie.