Uni Hyperion

• Hyperion- 2015(?)rok

Nie ma takiego tematu a bardzo jestem ciekawy, czy jeszcze ktokolwiek gra :)

Dla mnie Hypek to był peak OGame - te czasy przed paczkami, z eko x2 które sprawiało, że każdy stateczek miał swoją wartość a pancerniki nie latały milionami :)

Miło wspominam potyczki Respect vs Pony Club, graczy było sporo, forum żyło, chciało się bawić w finezję.

Jesteście gdzieś jeszcze? :)

Mienso/Pozytywny

• Peak był jeszcze wczesniej. Za serwerze po 15k graczy, ciężko się było zarejestrować a było 9 galaktyk. Antymateria było tylko po to żeby wykupić sztab.

Przeliczanie pkt tylko 2 razy dziennie, jeśli nie awansowałeś do top500 to nawet nie byłeś uwzględniony w statystykach, awans do top500 to juz było wydarzenie :)

Gra była typowo tekstowa bez żadnych fajerwerków obrazkowych. Surowca miałes tyle ile sobie nalatałeś, nie istniało słowo kupić. O słowie Pancernik tez nikt nawet jeszcze nie słyszał :D

• Peak był jeszcze wczesniej. Za serwerze po 15k graczy, ciężko się było zarejestrować a było 9 galaktyk. Antymateria było tylko po to żeby wykupić sztab.

Przeliczanie pkt tylko 2 razy dziennie, jeśli nie awansowałeś do top500 to nawet nie byłeś uwzględniony w statystykach, awans do top500 to juz było wydarzenie :)

Gra była typowo tekstowa bez żadnych fajerwerków obrazkowych. Surowca miałes tyle ile sobie nalatałeś, nie istniało słowo kupić. O słowie Pancernik tez nikt nawet jeszcze nie słyszał :D

Zaczynałem na u5 więc czasy siermięgi obrazkowej pamiętam doskonale i mam też dużo ciepłych wspomnień do tamtych czasów (z resztą moja kariera na u5 zakończyła się złomem od niejakiego... Kornika 😆). Natomiast potem było trochę u25 i długo, długo nic - przegapiłem okres początków anty :)