Ostatni Lot Siemanko vs. Chicken & Barney & Lidokaina ~ 58.536%

• Historia z tych niestandardowych.

Przygoda z polowaniem na kurczaka rozpoczęła się, kiedy odszedłem z sojuszu. Odszedłem po tym, jak założyciel dostał bana za bota, twierdząc, że inni gracze kupili mu bana. Nie zgadzając się z tymi bzdurami i podejściem części sojuszu do sytuacji, opuściłem go.

W nocy Vice Voids ściągnął kulkę, drugiej nocy drugą, ale nic tam nie znalazł. Jak się okazało, tym razem łatwiej było zniszczyć księżyc, niż go stworzyć :)

No i doszło do sytuacji obecnej. Ze względu na przejściowy brak sojuszników (brak jednego moona w US) i imprezowy weekend, straciłem czujność, wysyłając FSa na szpieguj. Kolejna noc, kolejna kula spadła, tym razem zniszczona przez Pulsara. Na początku nie zorientowałem się, że spadła kulka, ponieważ jednocześnie po niszczeniu, Pulsar zrobił nowego moona.

Sprawdzając okolicę, napisałem do Barney'a, liczyłem raczej na to, że wstrzeli się jako pierwszy z atakiem, żeby nie oddawać satysfakcji wrogom.

Finalnie SZMAL chciał odstraszyć atak, no ale wyszło, jak wyszło, Vice Voids uniósł się honorem, odszedł z sojuszu UFO przed atakiem, zmienił nick i doleciał do końca.

Większość złomu zebrana przez nieznane osoby...

Dnia 25-10-2025 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Ostatni Lot Siemanko

Mały transporter 46.511
    Ciężki myśliwiec 17.719
    Krążownik 6.769
    Okręt wojenny 67.340
    Statek kolonizacyjny 1
    Niszczyciel 816
    Pancernik 21.276
    Reaper 716
    Pathfinder 10.144

Obrońca Chicken

Mały transporter 18.688
    Duży transporter 55.974
    Lekki myśliwiec 30.763
    Ciężki myśliwiec 9.196
    Krążownik 24.862
    Okręt wojenny 2.108
    Recykler 1.306
    Sonda szpiegowska 65.954
    Bombowiec 1.288
    Satelita słoneczny 442
    Niszczyciel 852
    Pancernik 641
    Reaper 714
    Pathfinder 4.611
    Wyrzutnia rakiet 4.212
    Lekkie działo laserowe 53
    Wyrzutnia plazmy 20
    Mała powłoka ochronna 1

Obrońca Barney [SZMAL]

Lekki myśliwiec 72.835
    Ciężki myśliwiec 32.083
    Krążownik 40.586
    Okręt wojenny 6.728
    Pancernik 35.022

Obrońca Lidokaina [SZMAL]

Pancernik 351.132

Po bitwie...

Agresor Ostatni Lot Siemanko

Zniszczony!

Obrońca Chicken

Mały transporter 15.352 ( -3.336 )
    Duży transporter 48.051 ( -7.923 )
    Lekki myśliwiec 25.277 ( -5.486 )
    Ciężki myśliwiec 7.834 ( -1.362 )
    Krążownik 23.048 ( -1.814 )
    Okręt wojenny 2.099 ( -9 )
    Recykler 1.146 ( -160 )
    Sonda szpiegowska 53.225 ( -12.729 )
    Bombowiec 1.286 ( -2 )
    Satelita słoneczny 352 ( -90 )
    Niszczyciel 852 ( -0 )
    Pancernik 637 ( -4 )
    Reaper 714 ( -0 )
    Pathfinder 4.241 ( -370 )
    Wyrzutnia rakiet 3.426 ( -786 )
    Lekkie działo laserowe 42 ( -11 )
    Wyrzutnia plazmy 20 ( -0 )
    Mała powłoka ochronna 1 ( -0 )

Obrońca Barney [SZMAL]

Lekki myśliwiec 60.174 ( -12.661 )
    Ciężki myśliwiec 27.534 ( -4.549 )
    Krążownik 38.544 ( -2.042 )
    Okręt wojenny 6.702 ( -26 )
    Pancernik 34.998 ( -24 )

Obrońca Lidokaina [SZMAL]

Pancernik 351.059 ( -73 )

obrońca wygrał bitwę!

Agresor stracił łącznie 6.939.459.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 391.705.000 jednostek.
    At these space coordinates now float 3.533.789.526 metal, 1.958.102.647 crystal and 361.767.828 deuterium.
    The defender gain a wreckage field of 10.753.000 metal, 7.579.000 crystal and 618.000.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor
    Metal: -4.194.278.000
    Kryształ: -2.304.781.000
    Deuter: -440.400.000
    agresor stracił łącznie 6.939.459.000 jednostek.

Podsumowanie obrońca
    Metal: -215.303.026
    Kryształ: -136.109.747
    Deuter: -11.346.228
    obrońca stracił łącznie 362.759.001 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 5.1.0

• Siemanko wszystkim , po części pomijając geneze ban botów sreli dupereli jako ze w tej dyskusji nie uczestniczylem - kurczaczek wrzuca wszystkich do jednego worka pisząc że odchodzi i do zobaczenia w reckach i tu rozpoczyna sie historia z grillowaniem kurczaka :D

Zaczynam jak sie finalnie okazało 3-4 dniową operacje Kurczak z Rożna :

Skanuje kurczaczkowi wszystkie kulki patrząc gdzie hasa jego flota , mam ją - wstawiam mu lotke w jednym z ukladow na ktorym stała flota i posiadał 2 tpki , kurczak ucieka do 2giej gali co od razu zauważam ,postanawiam delikatnie podciąć mu skrzydełka i skasować mu 2tpki co za tym idzie możliwość bycia mobilnym, zaczynam obserwacje aktywnosci kurczaka ktory na poczatku dosc mocno się pilnuje , pierwszą noc obserwuje godziny w ktorych kurczak wskakuje do kurnika wysiadywać jajko w nocy a że gęsi wędrowały do układu kurczaka dobrych kilka godzin i nie zdążyły by zawitac nim kogut zapiał to na tym konczymy pierwszy dzien operacji aby go nie spłoszyć

Drugiego dnia kogut dla kurczaka zapiał delikatnie pozniej gdyz poprzedniego wieczora harcował po kurniku do późna , gąski w gotowości krazyly przez calutki dzien w oczekiwaniu na swoja kolej , kurczak zgodnie ze schematem idzie spac w zblizonych godzinach - gaski leca i strącaja pierwsza kulke - oczywiscie nic sie nie pokazuje po flota hasa po 2giej gali dajac kurczakowi mylne poczucie bezpieczenstwa

Trzeci dzień z rana kurczak stawia sobie zadowolony nową kulke wysyłając mi zapytanie "co tam i gdzie jestem" :P - wiec mysle no dobra niech zabawa trwa dalej ,podgladam sobie minutki kurczaczka za kazdym razem jak podchodze do kompa puscic ekpsy i konsekwentnie dopisuje do karteczki informacje o jego aktywnosci zeby zaplanowac weekendowego grilla :) w ciagu dnia powstaje ostateczny przepis na kurczaka - jednak musi byc zgrillowany gdyż sobota tuz tuz - a nie jestem w stanie skasowac mu 2 kulek jednej nocy wiec wychodze z zapytaniem do sojuszowego kolegi ( pozdro Pulsar ) o pomoc w nakryciu stołu - tej nocy ja kasuje pustą kulke w 1szej gali a jednoczesnie Pulsar kasuje mu 3cią w 2giej gali na ktorej od poczatku operacji kurczak urzedowal ze swoimi zabawkami - flota jak sie okazuje puszczona na fs-a szpiegujacego pozycje 16tą :D Tak jak kurczak wspomnial Pulsar stawia mu kulke w prezencie dla niepoznaki co jak sam nadpomniał zadziałało .

I następuje sobota - dzień grilla : puszczam na kurczaka dwa smieciowe ataki żeby sprawdzić czy już wstał i pilnuje , tak wstal i pilnuje jednoczesnie cofajac swoja misje szpiegowska w legendarna juz pozycje 16 :P - podczas pracy dostaje info od Pulsara ze nici z akcji bo kurczak zapiał w niebo głosy i chłopaki ze szmalu już są w układzie u kurczaka co było jasna wiadomością ze będzie obrona kurnika - nie mogąc pozwolic sobie na niedokonczenie tak dobrej roboty- bez kalkulacji dopinam temat do konca z gory juz wiadomym wynikiem - lece do konca co by nie bylo - wrzucam lotke , troche paliwka i leci all-in bez reckow bo i tak nie bylo sensu wiedzac ze to pozegnalny lot i koncze , na okolo godzine przed lądowaniem kurczaka praktycznie wszystkie moje zabawki dolaczaja do gry ukazujac sie wszystkim obserwatorom galaktyki - na fali widze duzo wczesniej ze chlopaki podstawiaja sie konkretna iloscią ciężkiego sprzętu - będzie je*niecie :P -nie unosząc się , po prostu honorowo dolatuje do końca kładąc tym tak zwana wisienke na torcie :)

Dzięki Pulsar za dobrze odwaloną robote zrobiliśmy to książkowo 10/10 , pozdro Over i Argon

Dzięki dla wszystkich za graty na priv , ja lecę docisnąć gazu w RL a wy koście dalej , Najlepszego dla wszystkich wyjadaczy ze starej szkoły ;)

Kurczak na gratki nie zasłużyłeś a mogłeś - mierna robota z twojej strony i biorąc całokształt jesteś słabym graczem , nic personalnego bo to tylko gierka i również Cie pozdrawiam :)

• Śmiech na sali i tyle

Nastepne konto kupione przez SZMAL i wybielaja sie na forum nie wiadomo po co....

Leciałem na 3 Gale na 72 GS zostawione przez atakujacego :

FlotyLekki myśliwiec
    39.455

Gwiazda Śmierci
    76

Recykler
    14.000

Sonda szpiegowska
    37.643

Zobaczcie co ujrzałem po opoznieniu przed atakiem

Lekki myśliwiec
    39.455

Pancernik
    100.000

Gwiazda Śmierci
    76

Rozpruwacz
    50.000

Recykler
    14.000

Sonda szpiegowska
    37.643

Zastanawiajace prawda? Kto taka flote aktualnie ma ?

Czy osoba która rozbiła się kilka godzin temu o wrogi sojusz nagle zaczyna współpracować z Top 1 aby złapać kogoś na podstawce ? :D

Wiedziałem że to było grubymi nićmi szyte

Taki syf co tu uskuteczniaja z kupowaniem kont to jeden wielki dramat

Ode mnie poszedł ticket , mam nadzieje ze przynajmniej pojdzie odsylka

Nie pozdrawiam

Elo

• Vateusz , oddychaj chlopaku to nadal tylko gierka - a swoje wyssane z palca historyjki i zale na przyszlosc zachowaj dla siebie - z gory dzieki ;) , polasiles sie na pare gąsek z pozostalosci akcji kurczakowej a po nie udanym ataku od razu płacz na pw i tutaj tez , dla ciebie to jak widac szczyt mozliwosci poleciec na kogos ktos nie puscil fs-a albo cos w tym stylu , a o takich akcjach jak ta opisana u gory to czytasz tylko na forum przegladajac inne posty na to wyglada , nie musze i nie zamierzam nawet udowaniac ze konto nie zostalo sprzedane a decyzja o locie do konca mimo podstawki SZMALOWCOW zapadla juz kilka h wczesniej na sojuszowym DC :)

[Ciach]

mimo braku pozdrowiem od ciebie ja Pozdrawiam mimo wszystko

Elo :)

Moderator Qnick:
    Offtop ciachnięty.