Hej,
Tak sobie myślałem po co w ten grze depozyt, nikt z tego nie korzysta każdy wie jaka to ma role w grze.
Wiec pomysł jest taki żeby go usunąć z gry LUB zmienić jego właściwości na bardziej korzystne.
Depozyt sojuszniczy oferuje możliwość zaopatrywania w paliwo napędowe zaprzyjaźnionych flot, które podczas działań obronnych pomagają lub stacjonują na orbicie
Tak jest aktualnie czyli zaopatrujemy floty stacjonujące w paliwo. Czyli totalny bez sens
A co gdyby tak Depozyt działał inaczej jak?
Każdy z nas wie czym jest lotka. Czyli planeta kolonizowana na chwile by wykorzystać ją militarnie do ataku ( szybki atak, niszczenie moonow itd. )
A co gdyby Depozyt spełniał tą funkcje?
Czyli jeśli lecimy z misja zatrzymaj to kolegi z lobby na X godzin ( gdzie X służył by każdą godzinne na lvl depozytu) Mieli byśmy możliwość od kolegi wybranie innej misji i innego Celu.
Czyli Depozyt pełnił by role Przystanku.
W interfejsie Można dodać nowa zakładkę planety sprzymierzeńców. Po wejściu w ta zakładkę widzimy nowe planety ( sprzymierzeńców ) na których stacjonujemy.
Po wejściu w taka planetę pokazuje nam się normalnie wszystko tak jak byśmy byli na nowej planecie czyli Podgląd surowce flota stocznia galaktyka itd. gdzie dla nas możliwe do kliknięcia będzie tylko flota i galaktyka.
Po wciśnięciu zakładki flota możemy wybrać nowe koordynaty dla floty lub wybrać opcje wróć na planetę startową.
Skąd brać dex na nowy lot? Osoba która ja przyjmuje by za to płaciła. Oczywiście możemy się dogadać z kolega " słuchaj wyśle Ci 30 mln dexu dla mojej floty bo będę niszczył mona temu i temu" LUB my będziemy za to płacić wykorzystując ładowność naszych statków. Czyli na misje zatrzymaj byśmy lecieli z deuterem na kolejne loty. ( Deuter nie będzie wykorzystywany jeśli wybierzemy opcje wróć na planetę startowa.)
Co jeśli kolega ma 5 lvl depozytu czyli może przyjąć nas na 5h a my atakujemy Gs'ami innego gracza gdzie atak i powrót ( bo powrót był by na planetę gracza) będzie trwal dłużej niż 5h?
Czas który jesteśmy na zatrzymaj czyli np 5h liczy tylko czas zatrzymania ( nie wlicza czas nowego ataku) Czyli jeli lece do kolegi ktory mam 5 lvl depozytu, stoje u niego 3h, potem wysyłam atak który trwa 7h i wracając u kolegi mogę stać jeszcze 2h.
Czy mogę wykorzystać kila graczy jako kilka przystanków?
Czyli moja planeta startowa 1:200:4 przykładowo, i lecę na zatrzymaj do kolegi na 1:250:8 a potem do innego kolegi na 1:350:2
Tak była by taka możliwość gdzie z 1:350:2 MOGE WROCIC NA 1:250:4 lub od razu na planetę startowa 1:200:4