Osiągnięcia do zdobycia w każdym uniwersum sezonowym trwają 12 tygodni. Są one nazywane sezonowymi tak jak pora roku po angielsku, czyli "season". Nie trudno się domyślić, że to właśnie przez to mają trwać 1/4 (jedną czwartą) roku. Tyle, że rok ma 52 tygodnie z kawałkiem (dodatkowy 1 lub 2 dni). Jak już podzielimy same te 52 tygodnie na 4 to wychodzi po 13 tygodni. Na początku myślałem, że uniwersa sezonowe będą otwierane tydzień po zamknięciu poprzedniego i że będzie ten jeden tydzień przerwy.
Jak się okazuje drugi sezon (Sezon Handlu) został otwarty tego samego dnia gdy pierwszy (Sezon Radości) został zamknięty. W takiej sytuacji spodziewałem się, że dodatkowe 4 tygodnie przerwy w roku jednak będą skumulowane czasowo razem. Ale nie dość, że nie ma przerwy między sezonami to nawet zaczęły się zazębiać i Sezon Zniszczenia startuje jeszcze na tydzień przed zamknięciem sezonu poprzedniego i może wymagać przez niektórych graczy aktywności do zdobywania osiągnięć na obu uniwersach jednocześnie.
Stąd moje pytanie:
Czy uniwersa sezonowe będą otwierane swoim tempem niezależnie od kwartałów w roku i czy w skrajnym przypadku będzie można się spodziewać nawet do 5 takich otwarć w ciągu jednego roku?