Cykliczność otwierania uniwersów sezonowych

• Osiągnięcia do zdobycia w każdym uniwersum sezonowym trwają 12 tygodni. Są one nazywane sezonowymi tak jak pora roku po angielsku, czyli "season". Nie trudno się domyślić, że to właśnie przez to mają trwać 1/4 (jedną czwartą) roku. Tyle, że rok ma 52 tygodnie z kawałkiem (dodatkowy 1 lub 2 dni). Jak już podzielimy same te 52 tygodnie na 4 to wychodzi po 13 tygodni. Na początku myślałem, że uniwersa sezonowe będą otwierane tydzień po zamknięciu poprzedniego i że będzie ten jeden tydzień przerwy.

Jak się okazuje drugi sezon (Sezon Handlu) został otwarty tego samego dnia gdy pierwszy (Sezon Radości) został zamknięty. W takiej sytuacji spodziewałem się, że dodatkowe 4 tygodnie przerwy w roku jednak będą skumulowane czasowo razem. Ale nie dość, że nie ma przerwy między sezonami to nawet zaczęły się zazębiać :huh: i Sezon Zniszczenia startuje jeszcze na tydzień przed zamknięciem sezonu poprzedniego i może wymagać przez niektórych graczy aktywności do zdobywania osiągnięć na obu uniwersach jednocześnie.

Stąd moje pytanie:

Czy uniwersa sezonowe będą otwierane swoim tempem niezależnie od kwartałów w roku i czy w skrajnym przypadku będzie można się spodziewać nawet do 5 takich otwarć w ciągu jednego roku?

• Nikt Ci na to pytanie nie odpowie gdyż o tym decyduje GAMEFORGE.

Osobiście nie widzę też problemu w tym żeby zrobić wszystkie osiągnięcia nawet zaczynając tydzień później (jeżeli komuś nie chce się grać na 2 uniwersach na raz), w aktualnym sezonie zacząłem z miesięcznym opóźnieniem a w rankingu jestem top 200+ i nie zrobię jedynie jednego osiągnięcia bo braknie mi gdzieś tygodnia :)

Tym bardziej jeżeli sezon startujący dzisiaj to sezon polegający na złomowaniu nawet najtrudniejsze do zrobienia osiągnięcie czyli osiągnięcie 25kk punktów w rankingu nie powinno stanowić problemu.

Od razu mówię że gram bez antymaterii żeby ktoś mi nie zaczął wytykać że 25kk punktów to gówno xD

Na koniec odpowiadając na część twojego pytania tak możesz się spodziewać że trafi się 5 otwarć sezonów w ciągu roku ale nie zmieszczą całych 5 sezonów w ciągu roku :)