Szybki przyrost punktowy - stary maruda kontra nowe pokolenie?

• Starałem się wynaleźć takie wątki, ale może i z tym mój 34 letni łeb ma już problem?

Uni GruZ - założyłem konto jak wszyscy. Nie kupiłem antymaterii. Klasa odkrywca. Buduję budyneczki, jest jakoś 13/13/10/15. Poleciały 3 pierwsze ekspedycje po dwa MT każda. Względnie staram się trzaskać dyrektywy i ich zadania. No w nocy przyznam się - spałem. Ale jak to jest, że ja wyklikałem swoje czterysta kilka punktów, a TOP40 ma ich 6 tysięcy? No góra statystyk to niech będzie - wsparła Gameforge sporą kwotą i oczywiście absolutnie zero pretensji. Jedyne co mnie zastanawia to to jak powinien wyglądać schemat gry? Te początkowe przyrosty nie wynikają przecież z farmienia idlerów. Zaczynałem ostatnio na Erisie to TOP300 mimo dwutygodniowego spóźnienia nie było niczym ciężkim. Ale grając od początku widzę, że jest jakiś podział na większych i mniejszych debeściaków. Czy podzielicie się metodyką działania przynoszącego opisywaną skuteczność? Na Uni23 życie było jakieś prostsze. I obiad zawsze gotowy, i skarpetki wyprane, teraz trzeba narratora życia - nawet na oGame ;)

• Kwestia kto więcej $ wpakuje w konto oraz umiejętność wykorzystania antymaterii do tego aby jak najlepiej wykorzystać przewagę. Ja gram całkowicie bez anty na Eris i po 3 msc jestem top 6, da się - a myślę, że też popełniłem kilka błędów i nowe konto mógłbym bardziej zoptymalizować.