PORADNIK JAK MNOŻYĆ SUROWCE

• Sądząc po Tonie wypowiedzi, Ty też korzystałeś z tego "normalnego" handlu domniemam i niestety się zesrało xD ... Powiedz mi, że regulaminowe przyrosty po 1kkkk pkt i takie widełki są normalne gdy korzysta z nich kilka osób wzmacniając 1 stronę konfliktu... to wypacza serwer w sposób nieodwracalny, więc dlaczego mam stać z boku i patrzeć jak ludzie lecą w kulki ?

ps. Majcher czytaj ze zrozumieniem, czy ja piszę o Tobie ? Opisuje swój serwer...

• pokaz moje przyrosty po 1kkkk jak mi wmawiasz ze mam takie

• a to co ja tez korzystam ? skoro mam 20-30 x większe przyrosty niż to co opisałeś :D ?

• Piszę o mechanizmach, ze swojego podwórka... Moglibyście wytęzyć trochę szare komórki i czytać między wierszami, bo opisuję problem a nie każdy serwer z osobna... Chociaż Wasze napinki są zrozumiałe, bo przecież Wam to pasowało domniemam.

• O, widzę niektóre osoby pisały o mnie :)

Ten proceder jest znany od momentu wprowadzenia handlarza do gry,tylko nigdy nie było to na taką skalę.

Mam dwa konta:

u68 - kupuję dex

Kaleki - sprzedaję dex

Proceder jest znany od zawsze.

Wymieniana tu jestem jako najgorsze zło, to trochę statystyk:

Przez ostatnie 6 miesięcy handlowałam z 28 osobami (3,4% aktywnych kont). Dużo? Średnio jedna osoba na dobę sprzedawała mi 54% mojej produkcji którą mam na Kalekim, Tylko moje konto ma 230kk punktów a osoby z którymi handlowałam mają 5-7 razy więcej. Podejrzewam że nie sprzedawali mi więcej niż 30% swojej produkcji, FZ zjadają trochę deuteru. ;)

Dlaczego ze mną handlowali? Z głosów jakie dostaję to po prostu dla własnej wygody, można latać na ekspedycje i polować na handlarza/antymaterię ale po zmianach wynika że im się nie chce. I nie dziwie się, sama nie lubię ekspedycji. Z niektórymi osobami handlowałam przez 12 lat, z niektórymi nawet nie wymieniałam wiadomości jak handlować.

Pewnie też mnie lubili, mogli zawsze liczyć na mnie (trzeba było zasiadać? nie ma problemu).

Sama też będę mieć kłopot co zrobię z dex na kalekim bo mi się nie chce latać na ekspedycję a poprzenosiłam ostatnio planety na 15 pozycję. Dlaczego na 15 a nie 8? Bo uznałam że łatwiej będzie mi sprzedać deuter za jakimś mix (z lepszą proporcją metal kryształ niż 2:1) niż wymienić metal na kryształ.

Interpretacja tego należy do supportu. Bo co innego sprzedać kilkudniowe wydobycie, a co innego sprzedać komuś 300 paczek.

W punkt.

Muszę przyznać, działacie szybko. 27 powstał temat, 31 zmiana regulaminu.
    Szkoda że nikt nie pomyślał tylko o graczach którzy grają po prostu. ;)

• Moim zdaniem - decyzja Teamu jest "mniejszym złem". Można by wprowadzić obostrzenia w zasadach gry - że nie wolno więcej niż ileś-tam, nie częściej niż ileś-tam, limit handlu z graczem, ograniczenia czasowe na handel, zależności między ilością pkt a widełkami itp. Wprowadzi to dodatkowe zamieszanie, stworzenia nadzoru nad całym procesem - a i tak zaraz znajdzie się sposób jak to obejść :-)

Sztywne widełki to jak za PRL - jeszcze niech GF wyda kartki "wymiana 3x10mln deu na tydzień" i mamy totalny luz. Ceny surowców ustalane przez linię partii zabijają wolny rynek.

Ale chyba lepsze to niż walka z kombinatorami. Handel nie upadnie, ludzie się przyzwyczają i tyle. Teraz tylko czekać jak GF wyrówna wszystkim prędkość statków i napędy, no bo jak to że jeden leci reckami 2:30 a drugi 1:55...

• Piszę o mechanizmach, ze swojego podwórka...

Masz zajebisty wpływ, piszesz głupoty i po 3 dniach ujebałeś 98 % graczy na ogame :D

Możesz dać znać komu trzeba żeby wycofali 800 plus ?

• i co teraz niby nie będzie takich przyrostów xD szczerze niewiele to zmieni jak ktoś będzie chciał wrzucić kasę w grę to i tak to zrobi i przyrośnie jeszcze więcej i szybciej...

problem jest taki że zakazano czegoś co jest normalne - istota handlu polega na tym żeby taniej kupić i drożej sprzedać - a wszystko to tylko dlatego że znalazła się grupa graczy która wszystkie duże przyrosty które nie były im na rękę zaczęła od któregoś momentu nazywać pushem (czyli czymś co powinno być karane) a tym czasem push według regulaminu jest tylko wtedy kiedy konto silniejsze otrzymuje korzyść od konta słabszego...

w ten sposób doprowadzono do zablokowania możliwości negocjacji warunków wymiany handlowej (co tą wymianę ograniczy i nie pomoże rozwojowi niektórych kont) oraz zablokowania legalnej i w miarę optymalnej kosztowo możliwości rozwoju słabszych kont...

a na końcu GF zarobi więcej na anty a pies ogrodnika liczy na owacje na stojąco :lool:

• Ciezko sie nie zgodzic z postem Zero, caly myk polegal na tym, ze my nie lamalismy regulaminu, a wy nie potrafiliscie do tego dojsc jak to mozliwe, no okazalo sie ze bylo mozliwe, nie bylismy pierwsi ktorzy na to wpadli, jak sie okazuje ale niestety jestesmy ostani ;). Czekamy na fuzje i na mozliwosc przeniesienia konta do innej spolecznosci, wtedy z przyjemnoscia przeniose sie daleko poza wszelkie ograniczenia i regulacje ktore glownie sa tylko na poslkim ogame, jakos na innych tego nie ma a i takich problemow tez nie maja. Kupowanie paczek faktycznie zepsulo rywalizacje, i niestety w topce ona juz jest tylko na portfele, bo mozesz byc mistrzem swiata w ogame, ale jak w 5 ma sie mniejsza flote niz top 1 ktory lotnikiem powiedzmy jest srednim to nie ma szans zezlomowania takiego konta, jak juz pisalem wczesniej durna nasza pogon za bycie w topce i wydawanie na paczki zaprowadzila nas w slepy zaulek, na kazdy duzy portfel znajdzie sie wiekszy a na wiekszy , znajdzie sie jeszcze wiekszy i tak bez konca niestety, pozdro dla wszystkich, ale ze smutkiem informuje wszytkich moich handlowcow, ze czasy wymiany mety i dexu na krysie dobiegl konca. Suport na pewno ogarnie ze kazdorazowe klikniecie w handlarza permium da premium przelicznik , ktory od jutra jest jedynym slusznym i prawilnym 8)

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• Ciezko sie nie zgodzic z postem Zero, caly myk polegal na tym, ze my nie lamalismy regulaminu, a wy nie potrafiliscie do tego dojsc jak to mozliwe, no okazalo sie ze bylo mozliwe, nie bylismy pierwsi ktorzy na to wpadli, jak sie okazuje ale niestety jestesmy ostani ;). Czekamy na fuzje i na mozliwosc przeniesienia konta do innej spolecznosci, wtedy z przyjemnoscia przeniose sie daleko poza wszelkie ograniczenia i regulacje ktore glownie sa tylko na poslkim ogame, jakos na innych tego nie ma a i takich problemow tez nie maja. Kupowanie paczek faktycznie zepsulo rywalizacje, i niestety w topce ona juz jest tylko na portfele, bo mozesz byc mistrzem swiata w ogame, ale jak w 5 ma sie mniejsza flote niz top 1 ktory lotnikiem powiedzmy jest srednim to nie ma szans zezlomowania takiego konta, jak juz pisalem wczesniej durna nasza pogon za bycie w topce i wydawanie na paczki zaprowadzila nas w slepy zaulek, na kazdy duzy portfel znajdzie sie wiekszy a na wiekszy , znajdzie sie jeszcze wiekszy i tak bez konca niestety, pozdro dla wszystkich, ale ze smutkiem informuje wszytkich moich handlowcow, ze czasy wymiany mety i dexu na krysie dobiegl konca. Suport na pewno ogarnie ze kazdorazowe klikniecie w handlarza permium da premium przelicznik , ktory od jutra jest jedynym slusznym i prawilnym 8)

• No patrzcie tylko jakie to straszne i przykre :D społeczność ogame może podziękować tylko wam za te wałki i się skończyło eldorado, najlepiej udawać jak się złapie złodzieja za rękę to najgłośniej krzyczy złodziej to nie ja to nie my :D gość przypakował 12mld i co wydał 20k PLN? Jeśli tak spoko powodzi mu się widocznie i fajnie nie zazdroszczę zawsze ktoś ma więcej, i co z tych 12mld pkt nie wpakował nic w eko? Logiczne ze jakby wpakował w EKO kilka mld to by każda paka była jeszcze więcej warta ale PO CO, jedziemy po bandzie teraz zbuduje flotę i pokaże wszystkim jaki to ja jestem kozak flociarz. Może i wcześniej też były takie przekręty ale wy zajęliście miejsce number 1 😂 tylko spieszcie się tam spaczkować bo 3h zostały 😂

• Walcz z kombinatorami, którzy wykorzystują luki w regulaminie,

by wyłudzać miliardy surowców

przekręty jebane.

nie masz dowodów takich twardych na to no i inne społeczności nie maja limitu darowizn a tym bardziej przelicznika 3-2-1 z tego co wiem jest na niektórych 2-1-1 tak jak kiedys było u nas wiec mi nie pier... że przekręty to tam tez wały muszą iść i by płakali ale jakoś cisza na innym forum o tym wale co opisane .... ale no tak Typowy Polak - ja nie mam to i ty nie bedziesz miał -

• A jednak się zgodzili...