Cześć,
Słuchajcie, na własnym przykładzie się przekonałem, że sposob odświeżania strony i załączanie podstron/edycja ustawień to jakaś tragedia.
Wiem, że niesprawiedliwość jest na tym świecie ale trochę ostatnio bylo przesadzone.
Gracz chcący uruchomić urlop nie może mieć aktywnych flot, ale w wypadku, jak ktoś wyśle już na niego atak i jakby nie patrzeć, jakaś flota na koncie jest aktywna, to można załączyć urlop.
Mój przykład: Czekałem aż ostatnia flota mi wyląduje żeby załączyć urlop, super. Wszedłem w ustawienia, zaznaczyłem opcję urlop i czekałem aż tylko czas minie na liczniku.
Załączyłem urlop i w tym momencie po odświeżeniu się strony widze, że leci na mnie obca flota z atakiem.
Moja flota na moonie z teleporterem, wszystko w porzadku do ucieczki, masa czasu ale co? Nie mogę nic zrobić, wyłączyć urlopu, Nikt nie może do mnie polecieć.
Wzywam twórców do wypowiedzi się w tej kwestii, zarówno odświeżania strony na poszczególnych przeglądarkach internetowych jak i takiej sytuacji, gdzie ktoś może kogoś ciągle próbować atakować aby wreszcie złapać kogoś, a może włączy urlop i nie będzie się mógł bronić.
Wspomnę jeszcze tylko, że te kilka minut (szybkie uni) pisałem sobie z atakujacym i patrzyłem, jak moja flota zostanie rozbita. Ba, na urlopie nawet nie można podejrzeć przeglądu galaktyki w swoim układzie, więc nawet nie mogłem zobaczyć, jak ta flota zamienia się w szczątki.
Co myślicie o tej sytuacji? Uważam, że jeżeli jakikowiek atak jest wysyłany w nasza stronę lub misja pokojowa, nie powinno się dać włączyć urlopu i system powinien to zablokować, chociażby ze względu na opóźnienia na stronie, które bywają różne w przypadku różnych przeglądarek, komputerów a nawet samych łączy intertowych.