Glowa1 & Fisher [H S] vs. PanZagadka ~ 4.832.945%

• Od czego by tu zacząć? Beleth (Pozdrawiam! mam nadzieje ze zostaniesz z nami w formie komentatora, wprowadzasz mily koloryt do tej naszej nudnej społeczności) konto chciał oddać, bardzo długi czas. Fatalny start UF dla niektórych, jednak dal impuls do takich kroków i konto właściciela zmieniło. Konto zmieniło nick na "Pan Zagadka". Enigmatyczna i solowa gra wskazywała "WIELKA ZAGADKE". W dodatku bardzo, ale to bardzo mocno chciało pokazać jak nie odbiera FSow. Od samego początku widzieliśmy ze cos jest nie tak, ale próbowaliśmy. Ale glupie błędy drugiej strony dawały nam 100% pewność ze konto jest u nich.

Chyba po 2 tygodniach prob doszli do wniosku ze domyślamy sie, wiec nadszedł czas na teatrzyk uwiarygodnianie konta.

[ciach]

Ciekawy ten Pablo, dostał 4 gongow a teraz wam pomaga? Dziwne standardy tej lacerty...

Wracając do konkretów. Pomysłów bylo kilka, jeden wypalił wystarczyło. Trochę obserwacji ciągle tej samej akcji w wykonaniu Vipow, trochę liczenia, trochę szczęścia, lot na pusty ksiezyc i siadło. Niestety nasze recki wpadaly akurat chwile przed powrotem floty i chwile za reckami obrońców. Stad, my złomu mamy zero. W 2 minuty po starciu udalo nam sie wyskanowac pewnie tylko czesc podstawki:

https://zapodaj.net/plik-PmIDYSbCWi

W skrócie:

- "oddane" konto beletha trafia do ekipy Balbo

- cierpliwe wystawianie floty pod podstawkę

- głupie błędy obrońców

- manipulacje mające przykryć transakcje

- atak i zezłomowanie floty miedzy lądowaniem floty a podstawka

- podstawka od top2

- zbiorka złomu przez ekipe Balbo

Ogólnie fajna akcja obu stron, proba skopiowania naszej akcji na kapsie wam nie wyszła, ale wam gratuluje cierpliwości bo naprawdę sporo przelotów zrobiliście. My mieliśmy przynajmniej zabawę w "zagadkę" jak to wyjąc. Ważne ze cos się dzieje.

Pozdrowienia dla wszystkich, szacun dla Glowy za jaja ze stali. :beaten:

Dnia 11-06-2024 09:10:59 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Glowa1 [H S]

Okręt wojenny 6.407.743

Sonda szpiegowska 1

Pancernik 11.002.883

Agresor Fisher [H S]

Sonda szpiegowska 5

Obrońca PanZagadka

Mały transporter 1.320.544

Duży transporter 10.190.157

Lekki myśliwiec 102

Ciężki myśliwiec 105

Krążownik 47

Okręt wojenny 34

Statek kolonizacyjny 39

Recykler 1.073.527

Sonda szpiegowska 3.738.559

Bombowiec 3

Niszczyciel 4

Gwiazda Śmierci 21.750

Pancernik 1.000.000

Pathfinder 1.000.088

Wyrzutnia rakiet 38

Lekkie działo laserowe 31

Ciężkie działo laserowe 204

Działo Gaussa 121

Działo jonowe 92

Wyrzutnia plazmy 302

Po bitwie...

Agresor Glowa1 [H S]

Okręt wojenny 5.825.296 ( -582.447 )

Sonda szpiegowska 0 ( -1 )

Pancernik 10.002.467 ( -1.000.416 )

Agresor Fisher [H S]

Sonda szpiegowska 4 ( -1 )

Obrońca PanZagadka

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

28.304.515.883 Metalu, 6.311.133.722 Kryształu i 4.278.867.563 Deuteru

Agresor stracił łącznie 119.982.182.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 484.182.267.000 jednostek.

At these space coordinates now float 221.995.828.000 metal, 211.775.067.200 crystal and 49.523.669.600 deuterium.

Agresor przejął łącznie 38.894.517.168 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: -27.918.079.117

Kryształ: -42.442.213.278

Deuter: -10.727.372.437

agresor stracił łącznie 81.087.664.832 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -249.596.032.383

Kryształ: -222.294.235.222

Deuter: -51.186.516.563

obrońca stracił łącznie 523.076.784.168 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 5.0.0-beta

Moderator Neferet:
    Screeny z wulgaryzmami

• Pieknie to wszystko opisujesz, jak zwykle, ale najpiekniej to kolorujesz te cale historyjki, tak bys zawsze byl na wierzchu.

Szczegolow komentowac nie ma co, bo i tak wiecie najlepiej.

Fakt, zagadka byl nasz.

Zobacz jakim jestes hipokryta, nawet do kwadratu, bo pod naszym starciem juz manipulowales zyskiem, a tu CELOWO wstawiasz bledny raport, wiedzac ze w Ogotchy wystarczy zaznaczyc ZLOM U OBRONCY i raport wygladalby prawidlowo.

Celowo wstawiasz raport tak, by Wasze straty wygladaly jako mniejsze w tym starciu, ale prawda jest taka, ze :

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor
    Metal:
    -27.918.079.117
    Kryształ:
    -42.442.213.278
    Deuter:
    -10.727.372.437
    agresor stracił łącznie
    81.087.664.832 jednostek.

Podsumowanie obrońca
    Metal:
    -27.600.204.383
    Kryształ:
    -10.519.168.022
    Deuter:
    -1.662.846.963
    obrońca stracił łącznie
    39.782.219.368 jednostek

Po co te naginanie faktow to w sumie wiesz tylko Ty, ale napewno pieknie wszystko brzmi.

Glowa ma wieksze straty i mozna powiedziec ze pomogl przetopic flote bez uzywania anty, a przy okazji umozliwiajac nam podjecie jakiejs proby.

Oczywiście gratulacje Wam ataku, raport jest na zielono dla Was, podstawka jedna cofnieta bo wlatywala pare sekund po Was.

Fisher, badz rzetelny, to nie kosztuje wiele, wiem ze ciezko Ci pokazac prawdziwy obraz czegos, ale zmien raport wedlug tego jak rzeczywiscie wyglada.

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Jak już mówiłem, nie ma na Głowę mocnych, zje was wszystkich po kolei.

Vipki jedyne co potrafią to skanować i zastawiać pułapki z lewych kupionych kont 😂😂 dawno nie obserwowałem tak słabego sojuszu,który myśli że jak kupi pół uni to coś ugra.

Bym zapomniał ,jeszcze się na konta ładnie umiecie zrzucać hahaha tylko każde ląduje w reckach HS bo nie nie wasz poziom.

Kolega balbiniarz może sobie kupić nawet 10kkk floty, skilla i tak nie kupi ale widzę że co promke na paczki floty przybywa 😂😂

A potem napisze dumny na disko Kerberos, że HSow zaorał hahaha, zapominając dodać że z 3 swoich kont + jednego Benkowego :trollface:

Graty Głowa, jedziesz dalej z cieniasami .

Kurier

Marco Polo

pan zagadka

Kwiatuszek

Ile jeszcze kont masz malutki? 😂

Piszesz fisherowi o rzetelności gdzie sam przekłamałes bilans na starciu na HS,to się nazywa wyższa szkoła hipokryzji 😁

Moderator Neferet:
    Połączyłam posty

Xalynth Off - 121 ST

Cygnus TOP1 Off - 147 ST

Dorado Off - 107 ST

Zenith Off - 38 ST

• A Ty zmieniles po moim poscie?

Nie.

Zmienisz u siebie, zmienie tutaj. Jak kuba bogu i tak dalej.

• Tylko ze ja wklejajac api zbiorki rozpruwaczy musialem miec api wasze, bo nie da sie zaznaczyc ze RESZTA zlomu u atakujacych.

Wy nie macir tego problemu bo w skladzie nie lecial ani 1 rozpruwacz, wiec wystarczy zaznaczyc PRAWIDLOWA opcje.

Fakt taki, ze tam bylo 1,5kkkk strat do 300kkk zysku, a tu jest 81kkk strat do 39kkk strat.

Tamten bilans nie zmienia praktycznie nic, bo i tak to my mamy zysk, a tutaj Wy macie wieksze straty.

Tak samo manipulujesz, ze to my zrobilismy przelotow sporo, ale wylecielismy do Pana Zagadki mniej razy niz Wy, dokladnie 2 loty wiecej wykonaliscie, wiec skoncz naprawde klamac, bo w przekrecaniu i koloryzowaniu nie masz sobie rownych.

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Umiesz paplać gęba na wszystkich możliwych komunikatorach, a nie umiesz napisać, ej dajcie api, dam uczciwy bilans. Ba mogles, zwyczajnie przepisać bilans z mojego postu i wpisać u siebie tylko nasze POPRAWNE straty. Musisz zrozumieć ze Ty narzucasz poziom komunikacji miedzy nami. Będziesz dalej schodził w dol, to pokaże Ci ze my tez możemy.

• Umiesz paplać gęba na wszystkich możliwych komunikatorach, a nie umiesz napisać, ej dajcie api, dam uczciwy bilans. Ba mogles, zwyczajnie przepisać bilans z mojego postu i wpisać u siebie tylko nasze POPRAWNE straty. Musisz zrozumieć ze Ty narzucasz poziom komunikacji miedzy nami. Będziesz dalej schodził w dol, to pokaże Ci ze my tez możemy.

Ale ja sie nie bede licytowal z Toba kto zaczal a kto gdzie schodzi, to widac golym okiem.

Zapomniales jeszcze, ze Pan zagadka ma dok, wiec jego bilans laczny jest DODATNI.

Moze i zwyciezca nie jest, ale ma plus w starciu i spowodowal u agresora 80kkk strat.

Ty sam sobie wizytowke wystawiasz wznoszac sie na Himalaje Hipokryzji.

Wybacz, zebys mi jeszcze dyktowal o ktorej i na ilu kanalach mam sie odzywac.

Zostaw tematy poboczne, tu licza sie fakty. Jestescie drugi raz w plecy w akcji w ktorej biore udzial.

Glowa SzO-sojusz ponoc zgrany to pomogą w odbudowie.

• Ale to Ty mnie caly czas obrażasz, umniejszasz i wyśmiewasz. Złego słowa na Twój temat nie napisałem w opisie starcia, ba nawet pogratulowałem cierpliwości. Mimo atmosfery która budujesz, dalej próbuje utrzymać poziom co najmniej kultury na forum.

Ja bilansu nie kwestionuje, tylko zrobiłem DOKLADNIE to samo co Ty. Rozumiesz?

Tak samo manipulujesz, ze to my zrobilismy przelotow sporo,

Ja to opisuje z naszej perspektywy, pisząc to w dodatku w pozytywnym aspekcie cierpliwości z waszej strony. Czyli celowo manipuluje na wasza korzyść?

• Ja Cię nigdzie nie obrażam, a o Tobie wypowiadałem się już zanim w ogóle ogłosili fuzje, więc przestań się przekrzykiwać.

Stwierdziłem fakt, że jesteś hipokrytą, bo skoro nie pasuje Ci, że wstawiłem zły bilans, a robisz to samo to właśnie DEFINICJA HIPOKRYZJI.

Ty nie masz wstawiać, bo ja tak wstawiłem tylko wstawić prawidłowo.

Ja generując nasze ST, wkleiłem raporty naszych zbiórek i zrobiłem konwertuj, a Ty wiedząc jaki mamy bilans i Wy i tak wstawiłeś nasz bilans UJEMNY, co jest DEFINICJA KOLORYZOWANIA.

To nie jest obraza Fisher, stwierdzenie faktów.

W tym starciu doliczając dok oraz 100% złomu zebranego mamy 10kkk zysku, a Wy macie 80kkk strat.
    To też są fakty.

Pozdrawiam

• Ty się młody nie panosz tylko sprawdzaj następnym razem kto kupuje lepiej, z tego Jelenią mógłbyś więcej pewnie zedrzeć 😂😁

Xalynth Off - 121 ST

Cygnus TOP1 Off - 147 ST

Dorado Off - 107 ST

Zenith Off - 38 ST

• Jednym zdaniem Ty masz prawo koloryzowac swoje rw, bo tak.

Ale Fisher nie moze, bo jest hipokryta. Czyli jak Kalemu zabrac krowy to jest zly uczynek, jak Kali zabrać komuś krowy to dobry. Jak Balboa koloryzuje to jest dobrze, ale jak...

A zresztą... Ty dalej o swoim doku, o doku glowy oczywiście nie pamiętasz.

Może musze to jaśniej wyjaśnić. Nas zyski nie interesują. Interesuje nas rywalizacja, zabawa i kto komu pokaże więcej umiejętności. Serio powiewa nam 100 baniek w te czy w tamta, bo jak sam napisałeś lataliśmy wielokrotnie, mimo ze WIEDZIELISMY ze leci podstawka, ale pęd do zrobienia fajnej akcji jest dla nas ważniejszy. Wiec przestań ekscytować sie ze masz 40kk mniej, bo dla nas ważniejsze jest ze zezłomowaliśmy wam wasza flotę na waszych oczach, psując wam plan, mimo ze myśleliście ze macie wszystko pod kontrola. Takich akcji na forum moze jest promil. Rozumiesz?

• Rozumiem, bo sam niedawno wstawiałem akcje, gdzie trzasnęliśmy Wam wasze floty, ale wtedy to jednak już ważne było, że zebraliście złom.

Tłumaczę Ci, że wygenerowałem raport z naszymi raportami zbiórki, a Ty cały czas o pierniku gadasz.

Raz Was zysk nie interesuje, a raz najważniejsze to że złom zebraliście.

Punkt widzenia itp.

To że ja jestem zły, to oznacza, że też musisz? To też jest definicja pewnej cechy.

Też mogę Ci powiedzieć, że widząc skład atakującego i nasze recki itp podjęliśmy decyzję by nie uciekał, bo może sobie legalnie przetopić flotę na co tylko chce pod siebie mając jeszcze przy tym zysk.

Ty zacząłeś pierwszy z nas szydzić, pisać innym głupie wiadomości na nasz temat przy czym mocno nas oczerniałeś, zanim jeszcze w ogóle jakąkolwiek flotę postawiłem, a teraz znów sam masz o to pretensje.

• Jak wreszcie zauważyłeś ze w obu rw jest podobna sytuacja, a to Ty zacząłeś w ZLY sposób koloryzować rw. To winne zamieszaniu są moje cechy charakteru? A ja głupi myślałem, ze winny jest Twój upór, wystarczyło uczciwie zmienić swoj bilans i dzis nie toczyłbyś tej dyskusji.

Sugerujesz ze Zagadka zdecydował, tak niech mnie kropnie, nie spodziewając sie nas tak wcześniej i niewiedzac kiedy zbieramy zlom? Zaryzykować 400kk zlomu, a na koniec jeszcze nie cofnęliście celowo podstawki abyśmy mieli 100% pewność ze była? Bo ja w swojej naiwności myślałem, ze odświeżył konto jak zobaczyliście zlom na gali. No co za historia..

Gdzie szydziłem. Konkrety, najlepiej cytaty. Bo rzucasz oskarżenie bez pokrycia.

• Nie wiem czemu w ogóle wstawiłeś ten raport :lool::

Pierwszeństwo umieszczenia RW w ST należy do zwycięzcy danej bitwy. Gdy nie uczyni on tego w ciągu 24h od powstania RW, prawo takie zyskuje także strona przegrana.

Aby stało się zadość procedurom poniżej raport ze zbiórki pz:

Raport zbioru z PZ na planecie[3:264:9].
    Od:Flota

11.06.2024 09:13:31

Twoje statki typu Recykler (30000000 szt.) posiadają łączną ładowność 3.095.400.000.000. U celu

[3:264:9] znajduje się 221.995.828.000 szt. metalu i 211.775.085.200 szt. kryształu oraz 49.523.669.600 szt. deuteru. Udało ci się odzyskać 221.995.828.000 szt. metalu i 211.775.085.200 szt. kryształu oraz 49.523.669.600 deuteru.

Obu strona :szo:

Aby

• No cóż wyręczyłeś mnie w tej analizie sam się zastanawiałem ile jeszcze zagadkowych kont pojawi się na Rosalind.

Wracając do rzeczy ważnych gratulacje dla glowy ewidentnie zabrakło do pełni szczęścia recków zebranych i nie byłoby dyskusji.
    Obrońcy nie życzę odbudowy bo przecież sam chciał złomu i pozbycia się floty :)

• Zwycięzcą bitwy jest ten kto ma mniejsze straty, nie ten kto ma lepszy bilans. Proponuję doczytać FAQ :)

Żeby latać trzeba mieć jaja, jak widać jedni je mają :)

Złom odbierzesz następnym razem.