EWIDENTNY błąd gry-Jak SUPPORT traktuje graczy

• Jeśli zatem nie doszło do starcia, nie doszło także do błędu, to do czego doszło?

Z odpowiedzi GO wynika że chyba nie zrozumiał o co Ci chodzi - Sprawdził godziny z poziomy gry i logów. ;)

Czasem bywa i tak bo jesteśmy tylko ludźmi.

Nie wiem, jak masz wątpliwości to w ticket jest taka opcja "skarga" gdzie możesz napisać np. "Floty błędnie się zakolejkowały / Nie doszło do bitwy / Gracz oszukuje bo uciekł w 1s flotą. Proszę o analizę SGO".:)

W zgłoszeniu wyraźnie napisałem, że floty się minęły pomimo lotu 1sek po powrocie obrońcy. Pierwsza odpisała mi kruszynka i poprosiła o API reckow i ataku co niezwłocznie przekazałem. Po wysłaniu tych informacji dostałem odpowiedź, która jest zawarta w poście. Czyli jak widać nawet nie zapoznają się dobrze z treścią zgłoszenia. Odpowiedź totalnie nie na temat.

• A czyje wytyczne, moje ? Zasugerowane przez team, ktory przekazal informacje byc moze od GF. W czym problem ? Mamy przeciez oficjalna wiadomosc w tej kwestii, nie doczytales ? Poza tym walczymy w tym poscie dla kolegi, dla flociarzy, zobaczymy co z tego wyjdzie. Ty wolisz patrzec z boku i godzisz sie na to, ok. Nie skazuj jednak wszystkiego od razu na porazke, nawet jesli szanse sa male.

Bedzie odpowiedz standardowa, powielona to trudno. Niektorzy moze potrzebowali wsparacia w temacie i je dostali. Satysfakcja jest, ze moglem wspomoc tematycznie kolegow.

Sa dowody i wierze, ze SGO rozpatrzy pozytywnie kwestie odwolania

Jeszcze raz: dobrze że wspierasz człowieka, który przez laga nie trafił floty. I nie dotyczy to tylko flociarzy bo lagi szkodzą wszystkim. Uważam że atakujący ma dobre argumenty do walki o swoje. Zobaczymy jak sprawa się zakończy, liczę że dobrze.

Mój post dotyczył drugiej części twojego posta dotyczącej polskiego teamu. Twoja ocena dotycząca sytuacji wokół ogame jest moim zdaniem totalnie chybiona. Masz (podzielane przez wielu graczy) nierealne wyobrażenia co GO może w relacjach z GF. Ok, możesz myśleć, że jesteś optymistą i uważać, że coś się może zmienić. Ja twierdzę, że nie może się zmienić bo takie są prawa ekonomii: ogame jest pełen błędów bo GF nie inwestuje w niego zbyt dużo, co jest całkowicie ZROZUMIAŁE z punktu widzenia ekonomicznego. Ta część twojego posta była szkodliwa w takim sensie, że nakłada presję na GO mimo że oni w relacjach z GF nie mogą nic. Takie rzeczy kończą się tym że ich jest coraz mniej (i gorszej jakości) a więc gra jeszcze bardziej się psuje (co zresztą jak widzicie trwa od dłuższego czasu).

• Jeśli zatem nie doszło do starcia, nie doszło także do błędu, to do czego doszło?

Z odpowiedzi GO wynika że chyba nie zrozumiał o co Ci chodzi - Sprawdził godziny z poziomy gry i logów. ;)

Czasem bywa i tak bo jesteśmy tylko ludźmi.

Nie wiem, jak masz wątpliwości to w ticket jest taka opcja "skarga" gdzie możesz napisać np. "Floty błędnie się zakolejkowały / Nie doszło do bitwy / Gracz oszukuje bo uciekł w 1s flotą. Proszę o analizę SGO".:)

No a tak wyglada rozmowa z osoba ktora kleka przed gfem jak do sciany bo prostymi slowami to nie rozumie , wiesz o tym ze oni doskonale wiedza co sie stalo tylko maja od gorna dyrektywe o ignorowaniu problemu . Ale ty poprostu jestes malo myslaca nie przejmuj sie to sie zdarza .Czy dalej kuponiki lykasz jak mlody pelikan i dziobek musi byc zamkniety ?

• Nie ma co ukrywać, że odpowiedź GO jest kiepska i pojawia się pytanie skąd taka odpowiedź się wzięła. Z głupoty czy niechęci?

Przypomina mi się jak pół roku temu na Perseusie pisałem odwołanie od bana i rozmowa była również tak samo merytoryczna - kiedy poszło zapytanie, dostałem odpowiedź na zasadnie NIE, bo NIE.

Na Quadrandis z kolei ten sam GO ukarał moich sojuszników banem za podział surowców po ACS. Podział był prawidłowy, tylko zgłoszenia nie było. Szkoda, że tak długo ściągał tego bana, prawie kara się zdążyła skończyć.

No i zastanawia mnie czy ten sam GO jest odpowiedzialny za Undea, gdzie od 2 tygodni moje zgłoszenie nie zostało rozpatrzone - to osobiście uważam za cyrk.

Niektórzy operatorzy wybitnie chcą wywalczyć sobie miano nielubianego. To nawet ZUS dołożył starań i przeszkolił swoich pracowników, aby Ci zaczęli rozmawiać ludzkim językiem, a nie za karę. Tutaj też należałoby wprowadzić pewne zmiany - podpisuję się po tym.

• W zgłoszeniu wyraźnie napisałem, że floty się minęły pomimo lotu 1sek po powrocie obrońcy. Pierwsza odpisała mi kruszynka i poprosiła o API reckow i ataku co niezwłocznie przekazałem. Po wysłaniu tych informacji dostałem odpowiedź, która jest zawarta w poście. Czyli jak widać nawet nie zapoznają się dobrze z treścią zgłoszenia. Odpowiedź totalnie nie na temat.

Pewnie masz jakieś wtyki i jesteś nietykalny jak to Balbo określił . . . :D

• Kwestie ticketow i błędow i ewentualnych skarg prosze omawiac na supporcie. Publiczne wyciaganie tego nie sprawi, ze blad nagle sie naprawi lub GO zmieni zdanie na ten temat. Jak juz ciap napisała, mozna nie zgadzac sie z opinia GO i uzyc opcji "skarga".

Dla osob ktore uwazaja, ze "team nie robi nic w tym kierunku, nie walczy z bledami" itd. Moge Was zapewnic, ze team PL wielokrotnie zglaszal skargi dotyczace kolejkowania i problemow z "blednymi bitwami" jako powazny blad, ale skad gracz moze o tym wiedziec? Najlatwiej jest powiedziec, ze nic nie robi, bo gracz tego nie widzi, a przeciez team nie ma obowiazku informowania o "korespondecji" z kims z GF. Tak to nie dziala.

Zalecenie Rudej to jedynie zalecenie, a nie przepis na "bezbledna" grę.

Do wszystkich co uwazaja, ze team PL jest niekompetentny/nieludzki/przekupny itd. zapraszam do skladania podan. Prosze uwierzyc konkurencja spi, wiec macie duze szanse (oczywiscie jezeli sie przylozycie do podania i egzaminu, bo konta i tak macie czyste jak łza ;)).

Jak widac z dziennika zmian GF ciagle pracuje nad tym aby te bitwy odbywaly sie w nalezyty sposob 16.11: Wersja 11.3.3. Wiec miejmy nadzieje, ze kolejne aktualizacje beda szly w tym wlasnie kierunku, a jak najmniej bitew bugowalo sie.