Gram w tę grę kopelat pamiętam uni cyferkowe i całą masę pomysłów z tego działu, niewielka ilość z nich została wprowadzona do gry ale coś tam chyba wprowadzili, stawiam że taki pomysł musiał by być grywalny, i przynieść dodatkowe €€€ dla GF, więc tak startuje sobie uni klikamy do znudzenia układy niszcząc całą masę osób która przy obecnym faq nauczy się jedynie totalnych podstaw a nim wejdzie na forum zniszczą ich z 3 razy i urlop albo idler wiem dla chcącego nic trudnego ale to GF powinien zachęcać ludzi do grania w ich gry np poradnikami w kilku wersjach dla powracających, dla nowych i średniozaawansowanych prosty przykład jak bym grał sam i nikt by mi nie napisał że da się odpalić 12 extra slotów jednocześnie to bym im za to nie zapłacił, a jak bym już zobaczył krótki filmik 2-3min podsumowywujący ostatnich 5 czy 10 lat do którego dostał bym link po rejestracji na uni, to tak widziałem na filmiku podgląd z aktywowanymi slotami, to od razu kasa dla GF od każdego powracającego lotnika, nie jestem pewien jak było z tym na ostatnim uni na którym grałem Libra ale osobiście pewien byłem że można skorzystać tylko z jednego dopalacza albo + 6 albo +4 lub +2, FAQ powinien zawierać odnośniki do forum, filmików na yt co przełoży się na więcej życia na forum ogamowym, link do oficjalnego disco, nawet zrobił bym mu baner, po lewej stronie a za subskrybuj na yt i polub na fb dał bym coś anty za free, to też skuteczna metoda daj coś za darmo i licz że ktoś kupi tego więcej bo zacznie tego potrzebować (prosty przykład zadania tygodniowego wykonaj 10 ataków na aktywnego gracza zyskaj +2 sloty na tydzień, a po tygodniu już zadania bez slotów żeby ktoś albo kupił albo grał bez dodatkowych slotów nie wiem od kiedy są paczki ale stawiam że zaraz pojawi się jakiś poradnik jak dobrze i efektywnie paczkować, chociaż to pewnie trochę im nie na rękę bo dużo kasy leci od ludzi którzy nie wiedzą jak wydawać anty i zostawi więcej €, jak by więcej ludzi wiedziało jak grać opóźniać ataki, rozwijać konta to być może więcej ludzi pograło by dłużej niż 1-3msc a co dopiero dotrwać i grać w jakimś evencie gdzie chodzi o złomowanie się między graczami, tak event to słowo klucz w którym zacznę krótki opis dobrego pomysłu dla graczy i GF. Eventy to trochę jak z nowości w McDonalds okazja do zarobienia kasy na czymś nowym, teraz co do pomysłu chodził mi on pogłowie już od jakiegoś czasu a mianowicie pod-universum takie uni w uni podczas trwania eventu, nauka latania i sprawdzenia swoich umiejętności grania flotą bez ryzyka jej utraty, można to zrobić np tylko w 1 galaktyce żeby taki event miał sens pod względem podstawek, lotów jako Agresor i innych kombinacji, tutaj akurat blokuje to trochę kasę dla GF bo wiadomo jak ktoś chciałby się bawić za kasę, to jak by umieścić wszystkich na swoich pozycjach to przemieszczanie planet np za połowę ceny z 20% cashbackiem na konto główne, tylko by rozkręciło zarobki GF choć pomysł z 1 galą by mi się najbardziej podobał dużo kontr, podstawek, rankingów w których ktoś będzie 1 i dostanie kupony albo surowce, to tylko podkręca rywalizację, zawsze można by zrobić tak że jeśli stracisz flotę to możesz ją odzyskać za jakąś ilość anty np w postaci 80% zniszczonej floty bawisz się dale nie tracąc szansy na nagrody, dobrze jak by taki event trafił do większej ilości osób i tutaj wiadomo chodziło by by jakiś sojusz/pojedynczy gracz wykręcił najwięcej cyferek, przydało by się ściągnąć na taki event nie tylko złomiarzy bo jeśli trzeba niszczyć cele to zrobi się sytuacja że przy którymś takim evencie na uni ludzie będą wcześniej się dogadywać z innymi sojami na obrony i kontry. Mam nadzieję że większość osób zrozumie o co mi chodzi
Pozdrawiam.

Event rozwałka albo jakoś tak
-
-
Mam nadzieję że większość osób zrozumie o co mi chodzi
A o co Ci chodzi w tym czymś?
W sumie to wychodzi, że o nic ... bo i tak nic z tego nie wyniknie ^^