Wersja 8 nie wspiera po prostu wysyłania FS. :((
Wersja 8.X - dyskusje
- ciap
- Closed
-
-
Na
poniedziałek 7.06.2021środę 16.06.2021 zaplanowano aktualizację dla:pl_120 Taurus
Oł je !! W końcu coś się ruszyło na tej pustyni. To mówicie, że lepiej urlop przywalić?
-
Nie, będzie blokada ataków taka jak zawsze
-
Ostatnio też miała być blokada ataków, a były screeny ze skanów, które dowodziły, że tej blokady nie było.
No chyba, że były sfabrykowane ciekawe jak to będzie z tą blokadą tym razem
-
Ostatnio też miała być blokada ataków, a były screeny ze skanów, które dowodziły, że tej blokady nie było.
No chyba, że były sfabrykowane ciekawe jak to będzie z tą blokadą tym razem
Blokadę ataków włączyli ale nie w chwili startu serwera tylko chwilkę po. Więc przez moment można było wysłać atak.
Floty w locie nie zostaną zawrócone na planety startowe.
Jeżeli FS nie zostanie zawrócone to wystarczy fs?
-
Mnie to tam lotto ale skoro blokadę włączyli o 9:30 i miała trwać do 18:00 a skany dostałem o 13:40 to to nie było chwilę po starcie. Chyba, że chodzi Ci o to, że nie można było zalogować przez 4 godziny.
Tak czy inaczej puść sobie fsa rano i pilnuj wieczorem bo nigdy nie wiadomo co tym razem sp******ą : )
-
Nie mogłem się dokopać do postu, który chciałbym zacytować. Jeśli znajdzie się jego autor, który wie co mam na myśli - proszę, niech mnie poprawi. Z grubsza chodzi o to, że jak GF gmera coś przy skryptach na grubo i przez dłuższy czas trwają poprawki, to flota powinna załączyć urlopik. Nie dotyczy eko, które może położyć lachę na farmy (odnośnik do podkreślonych słów: ze względu na marginalny procent średnich przyrostów z farm względem eko).
Ogólnie piorę sobie łeb czytaniem w kółko tych samych postów, jakie to GF jest be, ale tamten post uzmysłowił mi, że granko na zwózkach jest wobec tych bugów takie na lajciku, cziling, kip kolm ud zwózken machen. Ohne spinen, just relax - mimo wolniejszych przeładowań odprawy flot.
Z drugiej strony rozumiem to ciśnienie na przekładane godziny uploadów i poprawki, etc. GF to za mała firma żeby informować graczy bezpośrednio w terminie o planowanych akcjach. Jak ktoś śledzi forum to pół biedy, ale treści informacyjne w grze dla randomowych graczy są jak "proszę zapiąć pasy na wozie drabiniastym".
Poprawiłem post. Teraz jeszcze dodam objawione przez jednego z moich jakbybożków rozkminy, na pw, na przemian z własnymi.
- Naprawdę tak bardzo bolą te obsuwy w czasie ładowania strony z odprawą flot? A może co bardziej wymyślne boty nie synchronizują się z ładowaniem stron? (kurde, skąd on to wie! ).
- Po co GF robiło czyszczenie galaktyk z idlaków na urlopach, skoro kolejną aktualizacją, tj. syzyfową pracą niweczą owoce pracy poprzedniej?
- W związku z powyższym - nowy rodzaj uli. Czy GO i SGO zdadzą test z infiltracji fejkowych sojuszy? (nie, bo do tego trzeba by notki w regulaminie gry, którą to mógłby zniwelować algorytm wyszykujący idlaków w sojuszach, które są w większości czasu swojego istnienia nieaktywne - co za tym idzie, - sojusz automatycznie by się rozpadł i granty by przepadły. No ale zanim GF poprawi bieżące problemy, minie trochę czasu, nim wezmą się za syzyfowy głaz).
- etc, etc...
-
Mnie to tam lotto ale skoro blokadę włączyli o 9:30 i miała trwać do 18:00 a skany dostałem o 13:40 to to nie było chwilę po starcie. Chyba, że chodzi Ci o to, że nie można było zalogować przez 4 godziny.
4 godziny robili aktualizację.
Po 4 godzinach włączyli serwer.
Jak serwer był ON to dopiero dali po chwili blokadę ataków.
Więc +/- się zgadza. 9:30 + ~4h = 13:30 serwer odżył.
Z grubsza chodzi o to, że jak GF gmera coś przy skryptach na grubo i przez dłuższy czas trwają poprawki, to flota powinna załączyć urlopik. Nie dotyczy eko
co ?!?
-
Tak czy inaczej puść sobie fsa rano i pilnuj wieczorem bo nigdy nie wiadomo co tym razem zepsują : )
Dokładnie tak, jle jeśli wiem, że danego fsa mi nie cofną, to git malyna. Gorzej gdy się zaloguję po południu a tam brak ruchu flot (to wtedy będzie lekki wkurw) ale synoptycy ogejmowi takiej sytuacji nie przewidują, więc będzie dobrze. Jeździć, obserwować.
-
Można już testować na bermudzie klasy sojuszu.
Pierwsze spostrzeżenia:
Klasa Wojownicy
1. Poszerzenie lekko widoku układu było po to, żeby wstawić tam u góry układu nowe funkcje dotyczące klas, tj.
- falanga systemu,
- system szpiegowski
Po zeskanowaniu widać jaką gracz ma klasę sojuszu.
Po zeskanowaniu danego układu z funkcji system szpiegowski skanuje wszystkie planety i księżyce w układzie.
Wchodząc w zakładkę sojusz, opcja klasa sojuszu znajduję się na końcu zaraz po podaniach.
Dodaje do wszystkich bojowych +1 i szpiegowska +1
Mając antymaterie nie możemy zmienić od razu na inną klasę co uważam za złą decyzję! Poczekałem kilka minut i klasę dało się już zmienić.
KALSA HANDLOWIEC:
1. zwiększa - POJEMNOŚĆ MAAGZYNÓW.
2. do małych transporterów dodaje 10% prędkości podstawowej czyli 1000, lecz nie pokazuje to w zakładce prędkości. Jest to błąd!
Uważam, że prędkość statków powinna być 20% a nie 10% bo było by to wtedy 1 lvl impulsowego. - zgłosiłem sugestie w wiadomości zwrotnej
3. Spalinowy podnosi o 1 lvl w DT
4, Powiększa o 5% wydobycie od wydobycia danego poziomu kopalni. Czyli kopalnia na lvl 5 daje 3000 - 5% czyli plus 150 widoczne wszystko na dole w ustawieniach surowców.
Pojemność magazynów na moonie nie potrzebna więc można by postulować o zamianę na cos innego/.
Klasę gracz było już widać wcześ
Poprawione, oczywiście chodzi o klasę sojuszu.
-
Po zeskanowaniu widać jaką gracz ma klasę.
Klasę gracz było już widać wcześniej
-
daliby to juz na wszystkie serwery po co to testowac jak i tak cos sie popsuje, moze akurat te 5% by dzialalo
-
daliby to juz na wszystkie serwery po co to testowac jak i tak cos sie popsuje, moze akurat te 5% by dzialalo
No masz rajcę, po co testować. Tyle postów z błędnymi byś napisał więcej
-
tak tylko wspomnę że nie ma blokady ataków po aktualizacji
-
O który serwer chodzi?
-
Już aktywna
serwer 68, chociaz sądzę że to na każdym gdzie była aktualizacja
w kazdym razie na 68 mogłam zalogować się już o 14.20 więc przez 10 minut blokady nie było
-
Po aktualizacji blokada uruchamiana jest ponownie dlatego zanim pojawiła się na wszystkich serwerach musiało to chwilkę zająć
-
29 sekund ładuje mi się ogame.
-
Gdzie znajde jakieś info co wgl ta aktualizacja wniosła do gry
-
Gdzie znajde jakieś info co wgl ta aktualizacja wniosła do gry
w ogłoszeniu > Wersja 8.0.0-rc7 nie ma nic bo jest to przygotowanie serwerów pod sojusze z tego posta > Aktualizacja sojuszy już wkrótce