HALLS [GTW] & Bulgar_Mks [CHAM] & Hycel [GTW] & Dalkowski [CHAM] & Medziu [CHAM] vs. Gumik-oddamPriv [GAW] ~ 257430,70%

zona_rolnika:

To jest czysta hipokryzja to co piszesz. Dobrze wiesz, że magnat nie mógł trafić ani z flotą ani z GSami, bo zalagowaliście go misjami Niszcz... Dopiero co medziu mi pisał, że takie lagowanie łamie OWU i że złamałam zasady gry, a sami co robicie ? Medziu mnie nie zgłosił, więc my też nie zgłaszamy. Miałam tu nic nie pisać, ale te wypociny nie sposób nie skomentować. Gdybyście chcieli uczciwej bitki to nie lagowalibyście naszej najmocniejszej floty, bo nie widzę innego wytłumaczenia w wysyłaniu misji Niszcz na Magnata wtedy, gdy pojawiła mu się flota na moonie z którego miał startować. W sumie ta akcja dużo dała... Pokazała, jak zlagowany jest perseus i ogólnie wersja 10.0. Wystarczy podczas ataku wysłać na kogoś misję Niszcz i strona będzie się odświeżać około minuty i ciężko będzie obrońcy uciec mimo, że będzie na koncie. Tanie zagrywki.

• Pozdrawiam cale uni Perseus, ktore po tej akcji mialo zostac uni mocno ekonomicznym. Liczylismy na to, ze mobilizujac najsilniejsze floty na uni bedziecie bronic i ze wyjdzie z tego niezopomniana i dlugo nie do przebicia bitwa. Bylismy przygotowani i na spadaka i na zwykle bronienie Gumika i bitwe, w ktorej wszyscy bylismy na duzy minus. Panie Shepard, atak nie byl przestrzelony, tylko wiedzielismy, ze na tak zlagowanym serwerze nie da sie uciec w 15 sek. Samo zgranie reckow po wyslaniu acs to byla jedna wielka masakra. Nikt nie umniejsza Gumikowi, ani nikt go nie obrazil. Moj screeen jest wycinkiem dluzszej rozmowy, ktora jezeli sobie zyczy moge wrzucic w calosci, ale tego obroncy oszczedze, bo jest tego wiecej.Wedle obroncow do starcia doszlo dlatego, ze Gumik nie mogl sie zalogowac na konto jeszcze 30 minut przed starciem. Nie neguje, ale nas wywalalo i juz po minucie udawalo sie z powrotem zalogowac i to z kom. Wylapalem juz sporo gongow na rozych uni i zawsze umialem zwyczajnie pogratulowac i przyznac sie do bledu lub niemocy, ale widocznie OBIECANEGO piwa sie nie doczekam.

Chłopie 15 sek i atak nie przestrzelony ? Wystawię Ci flotę polecisz sam z 15 sek opóźnieniem ? Ty chyba nie wiesz o czym piszesz.. Jeśli te serwery by działały jak powinny jeszcze by Ci zdążył napisać uciekłem.

Nie mniej jednak sporo komplikacji i jest jak jest szkoda dyskutować. Takie akcje są potrzebne, bo to tylko pokazuje na jakich serwerach gramy. Gra zrobiona pod P2W, a nawet serwerów się nie mogą dorobić jak należy, tylko jeszcze przed wojenne są. Tragedia:wall: Grając w Fife online są mniejsze opóźnienia niż tutaj w grze przeglądarkowej przy jakiej różnicy graczy!

• Ale numer , jeśli to prawda xD wychodzi na to że "lotniki" z paczek niby ubolewają że nie doszło do bitwy a trzęśli jajami i utrudniali największej flocie uczestniczenia w niej przez umyślne lagowanie xD Jeśli to prawda co pisze Zgrywus i atak na niszcz nie miał logicznych podstaw tylko chodziło o lagowanie wystarczy napisać zgłoszenie :evil: Paczkomaty nie potrafiły wyliczyć floty i dali obrońcy tak jak piszą 15 sek :thumbdown:to w tym czasie można odpalić fajkę ,napić się łyka kawy ,podrapać po du... i zastanowić na którą planetę zrobić fs. Wyszło że sirotki trzęśli portkami i i w żałosny sposób blokowali obrońców . Żenada jednym słowem . Dojże paczkomaty to na dodatek ofermy xD

Obrońcy SZO i szybciutko pisać zgłoszenia 8)

• Zona nie ma racji. Misja Niszcz była wysłała grubo zanim tam się flota Magnata pojawiła. Koło 13:30 wysłaliśmy Niszczenie, a flotę Magnata dopiero zobaczyliśmy po 16 i to w innej gali. Skanowałem Magnata moona regularnie i nic tam nie pojawiło się wcześniej oprócz paliwówki. Nie pomyśleliśmy nawet, że misja Niszcz zlaguje. Intencja była oczywista, chodziło o zniszczenie moona i złapanie Magnata na fali. Jakbyśmy chcieli zlagować to moglibyśmy posłać również GS na Listonosza i Zabujce. Tego oczywiście nie zrobiliśmy.

• Tak czytam i śmiać mi się chce, najpierw piszecie że wszystko było widać na fali i przez to że taka siła rażenia to nie startowaliście, teraz że nie startowaliście bo najsilniejsza flota miała lagi- proponuje ustalić 1 wersję i się jej trzymać;)

Spokojnego weekendu 😜😉

P.S od jakiegoś czasu można wysyłać szpiegi itp w każdej fazie ataku, to tak dla informacji zarówno Medzia jak i rolnikowej

• Oj dzieci, dzieci. Pisalem juz, ze wiedzielismy, ze przy tak zlagowanym serwerze mozemy sobie pozwolic na bezpieczna opcje , wiec wlasnia ta opcje wybralismy, Osobiscie myslalem, ze dostal 10sek na ucieczke. Co do lagownia, to przeciez jeszcze przed podlaczeniem pod pilota min. Wilk lagowal nas ciaglymi skanami. Znowu hipokryzja. Nie chce pokazywac Wam prywatnych wiadomosci, ale mam informacje, ze od poczatku nie wiedzieliscie, jak macie sie do tej obrony zabrac i jaki chaos panuje w Waszym sojuszu. Zamiast tu na forum proponuje wyjasnic w grze jakie macie umiejetnosci, zgranie i czy ktos poza Zabujca cos w tym sojuszu potrafi. Niech teraz przemowia czyny, a nie slowa. Czekam z niecierpliwoscia:)

Tak na koniec, to nie ja, ani nikt z Nas nie jest programista gameforge, wiec nie do nas pretensje, o zlagowana wersje, ktora od dluzszego czasu taka jest. Widocznie wiedza o tym wszyscy, oprocz Was. Gumik prawdopodobnie flote bedzie mial zwrocona i mam nadzieje, ze wtedy pokazecie tego misternego skilla, o ktorym tak duzo i czesto piszecie.

• Serwet stawiany, jak to Gumik napisał , chyba na kartonie po mleku...:brawo: ,,Gebelsy,,

Dużo w tej akcji mogło się wydarzyć.

Dużo kont w tym starciu mogło zakończyć przygodę z Perseus.

Nie mniej jednak, zaangażowanie w sam przebieg było na wysokim poziomie ze strony atakujących, jak i broniących i chyba nikt który choć trochę zna kulisy, nie będzie tego negował.

Dzięki Panie i Panowie za zaangażowanie.

Było wesoło:6stars:

Szkoda, że wracając po kilku latach gra się tu, tylko dla sentymentu, a nie dla zdrowej rywalizacji..:whocares:

• Zona nie ma racji. Misja Niszcz była wysłała grubo zanim tam się flota Magnata pojawiła. Koło 13:30 wysłaliśmy Niszczenie, a flotę Magnata dopiero zobaczyliśmy po 16 i to w innej gali. Skanowałem Magnata moona regularnie i nic tam nie pojawiło się wcześniej oprócz paliwówki. Nie pomyśleliśmy nawet, że misja Niszcz zlaguje. Intencja była oczywista, chodziło o zniszczenie moona i złapanie Magnata na fali. Jakbyśmy chcieli zlagować to moglibyśmy posłać również GS na Listonosza i Zabujce. Tego oczywiście nie zrobiliśmy.

Chcieliście zniszczyć moona to pewnie grubą flotę czyszczącą wysłaliście przed gs-ami bo Magnat by zostawił ze 100 gs i wasze by w pył się obróciły xD Pojawiła się się paliwówka pewnie żeby dt do ekspów zatankować, opowiadasz chłopie bzdury jak byś jak grać w ogame w tvn-się dowiedział , kup lepiej z dwie paczki i se coś zbuduj polepszy ci się humor a nie się ośmieszasz :D Gdyby doszło do bitwy to ciekawe czym byście kontrowali jak ochłapy by z waszych i obrońców flot zostały =OWysłaliście tyle wcześniej gsy na niszcz i było tam 9 flot obrońców i by nie potrafili obronić moona Magnata :D aż mnie ciekawi ile setek gs-ów tam wysłaliście i jakie floty czyszczące , Jeśli wysłaliśćie po 20-30 gs w każdej fali na niszcz i bez czyszczących flot to siadaj do ławki i dalej czytaj jak grać w og . Jak nie doleciała flota Magnata dzięki waszym lagowaniąm to chyba nie myślicie że inni by się wam podstawili by dać się zezłomować . I jacy jesteście miłosierni że tylko największą flotę lagowaliście a inne już nie xD

Chcieliście zniszczyć moona to pewnie grubą flotę czyszczącą wysłaliście przed gs-ami bo Magnat by zostawił ze 100 gs i wasze by w pył się obróciły xD Pojawiła się się paliwówka pewnie żeby dt do ekspów zatankować, opowiadasz chłopie bzdury jak byś jak grać w ogame w tvn-się dowiedział , kup lepiej z dwie paczki i se coś zbuduj polepszy ci się humor a nie się ośmieszasz :D Gdyby doszło do bitwy to ciekawe czym byście kontrowali jak ochłapy by z waszych i obrońców flot zostały =OWysłaliście tyle wcześniej gsy na niszcz i było tam 9 flot obrońców i by nie potrafili obronić moona Magnata :D aż mnie ciekawi ile setek gs-ów tam wysłaliście i jakie floty czyszczące , Jeśli wysłaliśćie po 20-30 gs w każdej fali na niszcz i bez czyszczących flot to siadaj do ławki i dalej czytaj jak grać w og . Jak nie doleciała flota Magnata dzięki waszym lagowaniąm to chyba nie myślicie że inni by się wam podstawili by dać się zezłomować . I jacy jesteście miłosierni że tylko największą flotę lagowaliście a inne już nie xD

Nie wysłaliśmy nic na czyściocha, Magnat przecież nie wystartował po tp i stał tam z całą flotą. Zapomniałeś już :D?

• Ale numer , jeśli to prawda xD wychodzi na to że "lotniki" z paczek niby ubolewają że nie doszło do bitwy a trzęśli jajami i utrudniali największej flocie uczestniczenia w niej przez umyślne lagowanie xD Jeśli to prawda co pisze Zgrywus i atak na niszcz nie miał logicznych podstaw tylko chodziło o lagowanie wystarczy napisać zgłoszenie :evil: Paczkomaty nie potrafiły wyliczyć floty i dali obrońcy tak jak piszą 15 sek :thumbdown:to w tym czasie można odpalić fajkę ,napić się łyka kawy ,podrapać po du... i zastanowić na którą planetę zrobić fs. Wyszło że sirotki trzęśli portkami i i w żałosny sposób blokowali obrońców . Żenada jednym słowem . Dojże paczkomaty to na dodatek ofermy xD

Nie dali rady dokładnie wyklikać bo Gumik się postarał o to. Zrobił zawrotkę w takim momencie, jaki planowaliśmy i wyszło mu to super. Dzięki temu i niestety przez błąd logowania bonusik darmowy się trafił chłopakom, o czym wyżej już wspominałem.

Nie dali rady dokładnie wyklikać bo Gumik się postarał o to. Zrobił zawrotkę w takim momencie, jaki planowaliśmy i wyszło mu to super. Dzięki temu i niestety przez błąd logowania bonusik darmowy się trafił chłopakom, o czym wyżej już wspominałem.

Ok, bo widzę że mega spinka się tu robi i cudowne foliarskie teorie idą, liczyłem że w temacie będzie spokojnie i większość osób potrafi widzę kulturalnie pisać lecz znajdą się i tacy co z kulturą są na opak.

Jeszcze raz bo nie wszyscy rozumieją co się naprawdę działo:

Po pierwsze - osoby które wiedza ile pilotów leciało i o której lądowały u gumika wiedzą że z tym liczeniem to nie było tak że nie trafiliśmy a wręcz przeciwnie, pierwszy pilot trafiał na 1-2 s przed lądowaniem gumika i to był nasz główny pilot który planowo miał być opóźniony o 3s. co by dawało gumikowi 1s czasu na ucieczkę, natomiast drugi pilot trafiał 15s po lądowaniu gumika i był pilotem awaryjnym w razie jak by coś się skopało.

Ze względu na to że perseus to jakieś nieporozumienie i po prostu fizycznie nie da się grać przy łączeniu flot zdecydowaliśmy że lecimy drugim pilotem bo obstawialiśmy że będzie około 10-15s po lądowaniu a ze względu na lagi i tak gumik nie podniesie floty (i tu kłania się wada serwera a w zasadzie aktualizacji do v10.0 bo tak naprawdę to ona sprawiła te wszystkie błędy)

Po drugie -, floty na niszcz leciały w całkiem innym celu niż ktoś wyżej napisał aby zlagować Magnata, był całkiem inny plan który mógł przeobrazić się w zupełnie inne ST. gdybyśmy chcieli lagowac inne floty jak np Zabujca, Lisek, czy pozostałych których braliśmy pod uwagę podstawki przy spadaku to spamowali byśmy ich tak jak to robiła zona usiłując zlagować mój atak na gumika na jego flotę ekspedycyjna.

Po trzecie - nikt nie trząsł portkami przed magnatem (mniej więcej obstawialiśmy po pkt jaką flotą może dysponować, ile z całości pkt zajmują jego bunkry i ile pozostaje na flotę i w zasadzie się nie przeliczyliśmy) a już w szczególności po tym jak zobaczyliśmy w końcu jego flotę na skanie ponieważ już same symulację pokazały że moja flota vs magnat daje całkowity remis przy równomiernych stratach, wręcz identycznych i oboje jesteśmy wyzłomowani z tym że jemu gsy zostaną co daje to że reszta naszych flot roznosi w pył pozostałych którzy się podkładają pod spadaka po stronie obrońców. Nie było innej możliwości zakończenia starcia jak nasza wygrana bez względu na to czy Magnat wyśle całość łącznie z gsami czy bez nich.

Po czwarte - Byliśmy do końca pewni że spadak spadnie i dojdzie do starcia nas wszystkich, w tym celu kilka krotnie również staraliśmy się wysłać recki które ze względu na lagi były po prostu tragedią aby je zsynchronizować z atakiem.

Po piąte - to z waszej strony mieliśmy sytuację którą można by podpiąć pod lagowanie jak Wilk zaczął skanować nas i nie pamiętam kto tam jeszcze od Was ale było ze 2 lub 3 osoby spamujące skanami.

Sumując - Gumik był dobrze policzony, to że zawróci w tym momencie w którym zawrócił również obstawialiśmy, natomiast z dwóch pilotów wybraliśmy dogodniejszą i bezpieczniejszą opcję przy tych lagach, starcie gdyby do niego doszło wszystkich największych flot kończyło się pod każdym względem naszą wygraną, i flota Magnata niczego w zasadzie nie zmieniała niż te symulację które robiliśmy przed jej poznaniem.

P.S. Zona, jeśli chcesz zgłaszać nie ma problemu w całej tej akcji nie było żadnego spamowania z naszej strony które mogło by umyślnie kogoś lagować, i na pewno GO, SGO po weryfikacji będzie w stanie to potwierdzić, w tym temacie nie mamy sobie nic do zarzucenia.

Na koniec dodam jeszcze Panie i Panowie z GAW, proponuje zrobić jakąś weryfikację i porządki u siebie w sojuszu bo w wiadomościach PW różne info dostaje od waszych członków odnośnie samej atmosfery, organizacji i chęci samej podstawki u Gumika, dużo skarg na to wszystko, a co po niektórzy nawet chęci dołączenia do naszej bandy "nieudolnych, mega słabych i żałosnych graczy" maja.