Wersja 10.X - dyskusja

• Ruda

A to ja mam takie pytanie. Bo nowa wersja miala niby naprawic blad ze konta ktore mialy wlaczona kasacje sie nie kasowaly. A mam konto na nowej uni ktore mialo wlaczona kasacje i nie skasowalo sie a teraz nawet nie da sie ponownie wlaczyc kasacji. Cos wiadomo?

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Nigdy chyba nie zrozumiem jak można było tak spieprzyć (zepsuć) ogame kolejnymi aktualizacjami, z ciekawości zagrałem na jednym z nowych serwerów z aktualizacją V10.x i to jest masakra. Gra raptem 150 ludzi a lagi jakby było ich tysiące, kiedyś na jednym uni było więcej graczy niż teraz liczy parę społeczności i takich problemów nie było. Kolejne kłamstwa w postaci "Poprawki wydajności" mam wrażenie że są pisane przez jakiegoś stand-upera.
    Nie zdziwiłbym się gdyby kod ogame wyciekł, ktoś zrobił prywatny serwer z własnymi przemyślanymi poprawkami i wypaliło mu to bardziej niż dzisiejsze otwierane serwery, to jest porażka i kilo pomyłek, a jako iż nasza moderacja oraz administracja ma cały kij do gadania w całej tej sprawie, proponuję po prostu zaprzestać tłumaczyć kolejne bzdury, ot po prostu poinformować że będzie nowa wersja bez zbędnego pieprzenia.

Mam tylko nadzieję że serwery v9 nie dostaną nigdy aktualizacji do wersji v10, a przynajmniej dopóki nie przepiszą kodu na nowo oraz nareszcie postawią serwery na porządnym serwerze dedykowanym a nie tablecie.

• Bardzo dobry pomysl, w grze powinna byc możliwość - ,,utwórz kopie tego konta na serwerze testowym,,. A na testowym i tak na multi sie nikt nie przejmuje wiec opcja swietne, mi nigdy nie po drodze by konto na tej bermudzie założyć i klikac od 0.

Alpha ma specjalną funkcję, która pozwoli graczom skopiować swoje konta (tylko z serwerw V10) na ten serwer, aby znacznie przyspieszyć rozwój konta do swoich testów.

musisz zalogować się na swoje konto, które chcesz skopiować (uniwersum, nie tylko lobby)

Życzenia sie spełniaja, ale ciekawe jak to bedzie w praktyce...

Ostatnia wersja faktycznie daje radę, takze można zdjąć urlop i normalnie klikac, polatać, bo na pierwszy rzut wszystko działa. Także ten, z tymi żalami powyżej spóźniłeś to sie z pare dni chciaż większości byłoby teraz lżej jakbyś to dusił dalej w sobie.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• a na ten testowej uni mozna atakowac czy tez nie mozna?

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Zgodnie z Zasadami wpisanymi na Discordzie:

Każdy serwer ma na celu testowanie i zapewnia swobodę planowania przypadków testowych zgodnie z życzeniem każdego gracza bez obaw o rozbicie lub utratę czegokolwiek.

Z tego powodu zabrania się atakowania aktywnych kont bez wzajemnej zgody.

Jeśli cel jest pokazany jako nieaktywny (I lub i), można go bez problemu zaatakować. Każdy gracz, który będzie poza terenem PTS przez ponad 7 dni, musi aktywować na koncie urlop, aby zapobiec jakimkolwiek stratom.

Konta graczy, którzy zaatakują aktywne konta bez uprzedniej zgody, zostaną zablokowane.

Aby grać w sposób konkurencyjny, spójrz na listę dostępnych serwerów na żywo. Każda serwer na PTS podlega tym zasadom.

• No ja wiedziałem, że oni muszą coś odwalić. Nowa wersja na aplikacje i znów wysyłanie expow, przeskakiwanie planet, budynki czy badania fz to tragedia. Dobrze, że nie zmieniłem. Klasy na starym koncie. Człowiek się na cieszył te kilka dni. Fajnie. Porządna firma.

• W sumie wprowadzają coś, co jest wszędzie standardem, ale może faktycznie ktoś czasem czyta nasze posty i idzie po rozum do głowy. Lepiej późno niż wcale, ostatnio wygląda to pozytywnie.

"Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."

• No i 09.08.2023 na wszystkich serwerach wprowadzają wersję 10.2.

Może czegoś nie rozumiem, ale serwery z formami życia borykały się z problemami, które kolejne poprawki miały wyeliminować.

O to był, ból dupy i bicie piany w tym temacie.

A według opisu, formy nie zostaną wprowadzone bo poprawka nie dotyczy form życia.

Monty Python w czystej formie.

Jeżeli wersja 10.2 jest OK to po co zwlekać.

• Ponownie jest problem z dolatywaniem misji, obstawiam że jutro żadnej aktualizacji nie będzie :P. U mnie gra działa też trochę wolniej niż na obecnej wersji.

"Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."