Odkopie temat bo gra chodzi tragicznie. Miałem obawy, które się sprawdziły. Miałem 3 sek na ucieczke i nawet zakładka mi się nie otwarła.
Gram na Belinda, po tym jak dostałem złoma moje małe konto na Atlasie śmiga jak nigdy. Myślałem, że może to kwestia wiadomości - pusuwałem wszystko bez zmian.
Czy to kwestia 'większych liczb" czy gdzie może być problem? to nie szachy, że jest 10 min na decyzje. 15 lat temu gra śmigała, a teraz kuleje. Lepiej się anty sprzedaje, jak złomy wchodzą czy gdzie jest problem?
Dodam, że gram na Chrome. Złomiarz polecił mi Operę i widze olbrzymią poprawę. Dla przykładu mogę normalnie wpisywać koordy, na Chrome przy każdej cyfrze od razu gra analizuje dany region czy coś tam jest i wyskakują błędy" brak księżyca...nie można skolonizować..."
Szybkość ogame, przeskakiwanie
-
- 7.6.6
- SPIN DOKTOR
- Closed
-
-
Również zauważam, że na Chrome po wpisaniu koordów każdą liczbę strona analizuje od razu. Aż mnie zaciekawiłeś czy na Operze tego błędu nie będę miał.
Najlepiej zgłosić ów problem supportowi. Bo nie może być tak, że na tej przeglądarce działa tak, a na innej tak.
-
Z tego co rozumiem filozofię wprowadzonych zmian to gra własnie ma kalkulowac od razu każda pozycję weryfikując co się na niej znajduje, blokują możliwośc wysyłania floty w "nieprawidłowe" miejsce
Z tego też powodu można było scalić strony wysyłki floty II i III
Jeśli gra Wam muli na chrome, polecam wyczyszczenie ciastek i zmniejszenie dopuszczalnego obciążenia systemu przez tą przeglądarkę.
Ja gram na chromie na laptopie i telefonie, gra działa błyskawicznie, dużo szybciej niż w wersji 7.X
Na dodatek wysyłka floty przy odpowienio wypracowanym systemie zajmuje 2 sekundy (od kliknięcia celu do wylotu), a kiedyś wszechobecne błędy wysyłki teraz pojawiają się sporadycznie