Pz po wylosowaniu czarnej lub bzzzzzzzzzzzz
Czarna dziura
-
-
Od razu ikona z napisem "RIP".
Skoro coś wpada / zostało wessane do czarnej dziury to tego nie ma - więc z czego PZ .
W drugim wypadku tak samo.
-
Przepraszam, że nie spełniam zasad Twojego role-play'a.
Niechaj będzie, zgodnie z teorią białych dziur pz na innych koordach.
Chodzi o to, żeby zebrać aby 30% złomu, jak już jesteś flotę w plecy
-
teorią białych dziur
Proponuję aby pz pojawiało się na innym uniwersum. A na serio to jedynie w przypadku komunikatu o reakcji łańcuchowej niszczącej całą flotę ma to jakikolwiek sens logiczny. Jedynie co przychodzi mi do głowy to alternatywnie rozwiązanie wprowadzające promieniowanie Hawkinga. Floty wessane do dziur bardzo powoli generują surowce na 16 pozycjach, coś jak wydobycie na 16 do zebrania pionkami. Poza tym złom na 16 to 20% na odkrywcy lub 10% na innej klasie, więc te 30% to wyraz braku posiadania jakiejkolwiek wiedzy na temat ekspedycji flotowych. Proponuję ogarnąć ulepszenia LM od form życia i nie kombinować.
-
Jeśli chodzi o czarne dziury to jest kilka możliwości.
Obiekt jest wciągnięty i rozerwany.
Obiekt wlatuje na orbitę kołową w koło czarnej dziury.
Obiekt dostaje asysty grawitacyjnej i odlatuje od czarnej dziury.
W drugim przypadku może powstać PZ bo czarna dziura gromadzi materię, której nie nadąża wchłonąć i powstaje dysk akrecyjny, który gromadzi sporo materii.
to tak to może wyglądać.
-
dziura gromadzi materię, której nie nadąża wchłonąć i powstaje dysk akrecyjny
Ja sobie akurat żartowałem z teoretyzowaniem, tak samo jak autor tematu żartował sobie z graczy opisując pomysł w czymś czego na nazwałbym zdaniem. Nawiasem, każdy na forum wie, że znasz się na czarnych dziurach więc zamiast opisywać co się dzieje z materią lepiej zastanowić się co to ma wspólnego z pomysłem.
Są 4 komunikaty utraty floty:
- Ekspedycja nie wykonała skoku powrotnego. Nasi pracownicy naukowi w dalszym ciągu próbują wyjaśnić co się stało, lecz wydaje się, że flota jest bezpowrotnie stracona.
- Ostatnią zdobyczą ekspedycji było naprawdę dobre zdjęcie otwierającej się czarnej dziury.
- Po naszej ekspedycji pozostała jedynie transmisja radiowa: Zzzrrt grrt! Krrrzzzzt To zrrrtrzt wygląda krgzzzz jak Krzzzzzzzztzzzz...
- Roztopienie rdzenia głównego statku powoduje reakcję łańcuchową, która powoduje wybuch niszczący całą flotę ekspedycji.
I jeśli dobrze rozumiem, autor życzyłby sobie 30% złomu z podpunktu 2 i 3. Czemu nie do razu 30% floty wracającej bez szwanku?
Te komunikaty są problematycznie, ale LF ulepszają statki do walk z piratami oraz zmniejszają szansę na utratę floty, więc przy pewnych ustawieniach na pewno się da wyciągnąć zysk z ekspedycji pokojowych czy militarnych - kluczem jest teraz nakład środków na ten cel.
-
nie kloc sie z SPIN DOKTOR bo to nie ma sensu typowy nabijacz postow trolujacy zadngo pz nie dawajcie z dziury