Mazi [SGI] vs. Kastanjemanden [MON] ~ 5056.35%

• Dochodziło południe dnia następnego. Przygoda z Hefim bardzo rozwścieczyła naszych wojaków. Tym czasem Mazi wraz ze swoją świtą zdążyli się już przegrupować. Rany opatrzyli! Twardzi z nich Herosi! Chodź pokiereszowani, to ciągle niebezpieczni. Pojedli, popili do roboty paziów zagonili, a że czas to był żniw Mazi wraz z całą świtą udał się na mały rekonesans w stronę naszej farmy z MON a że nasz bohater uwielbia grillowane kasztany to wynik mógłbyc tylko jeden.....

Dnia 29-03-2023 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Mazi [SGI]

Lekki myśliwiec 8.911

Ciężki myśliwiec 4.330

Bombowiec 845

Niszczyciel 797

Reaper 648

Krążownik 2.638

Okręt wojenny 528

Pancernik 16.091

Sonda szpiegowska 1

Obrońca Kastanjemanden [MON]

Mały transporter 17.046

Duży transporter 1.817

Lekki myśliwiec 19.966

Ciężki myśliwiec 264

Krążownik 7.035

Okręt wojenny 31

Recykler 2.064

Bombowiec 81

Niszczyciel 950

Gwiazda Śmierci 5

Pancernik 1.099

Pathfinder 76

Po bitwie...

Agresor Mazi [SGI]

Lekki myśliwiec 2.963 ( -5.948 )

Ciężki myśliwiec 2.140 ( -2.190 )

Bombowiec 824 ( -21 )

Niszczyciel 780 ( -17 )

Reaper 638 ( -10 )

Krążownik 2.129 ( -509 )

Okręt wojenny 490 ( -38 )

Pancernik 15.563 ( -528 )

Sonda szpiegowska 0 ( -1 )

Obrońca Kastanjemanden [MON]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

15.148.268 Metalu, 890.444 Kryształu i 236.184 Deuteru

Agresor stracił łącznie 113.229.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 687.330.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 309.857.488 metalu i 195.777.013 kryształu.

Agresor przejął łącznie 16.274.896 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 263.371.756

Kryształ: 154.780.457

Deuter: -9.471.816

agresor zyskał łącznie 408.680.397 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -403.987.268

Kryształ: -243.625.444

Deuter: -55.992.184

obrońca stracił łącznie 703.604.896 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.3.1

Obrońcy tradycyjnie :szo:

• Och, grajki za 5 dwunasta, gdyby choć jeden znał historię tego gracza i konta to zupełnie inaczej by z niego drwił. Oby Wam nie przyszło walczyć z opieszałością supportu w rozwiązywaniu problemów, bo byście skończyli tak samo. Konto od kilku dni już nie jest doglądane bo support w tydzień nie potrafi odpowiedzieć na zgłoszenie, dla tego i poprzedni złom jest tego efektem. Ale okiej, chełpcie się dalej ubiciem (psełdo) paczkomata nie mając pojęcia jak mało wystarczy włożyć w tą grę żeby być tak wysoko.

Nie gratuluję nikomu, ani agresorom (obecnym ani poprzednim), ani tym bardziej supportowi za opieszałość.

• Och, grajki za 5 dwunasta, gdyby choć jeden znał historię tego gracza i konta to zupełnie inaczej by z niego drwił. Oby Wam nie przyszło walczyć z opieszałością supportu w rozwiązywaniu problemów, bo byście skończyli tak samo. Konto od kilku dni już nie jest doglądane bo support w tydzień nie potrafi odpowiedzieć na zgłoszenie, dla tego i poprzedni złom jest tego efektem. Ale okiej, chełpcie się dalej ubiciem (psełdo) paczkomata nie mając pojęcia jak mało wystarczy włożyć w tą grę żeby być tak wysoko.

Nie gratuluję nikomu, ani agresorom (obecnym ani poprzednim), ani tym bardziej supportowi za opieszałość.

Jak mało wystarczy włożyć żeby mieć po kilku dniach GSy haha kolego chyba mamy inne znaczenie słowa 'niewiele'

:trollface:

Każdy z tego widzę kto lata w tym dziale to paczkomat bo to już taki standard.

Sheparda zbili na innym uni to przyszedł tutaj teraz próbować, hefi jak to hefi, zaraz będzie przy nicku i tak 'oddam' bo co uni jest to samo.

Więc spokojnie,.zostaną Ci którzy po prostu sobie klikają a nie kupują :)

Xalynth Off - 121 ST

Cygnus TOP1 Off - 147 ST

Dorado Off - 107 ST

Zenith Off - 38 ST

• Wnioskujesz, że jestem paczkomatem ? xD Cieszy mnie każdy kto zna mnie lepiej niż ja sam czy moi kumple z gry xD Dlatego nie widzę sensu dalej tego komentować, bo i tak wiecie lepiej :)
    P.S. Nie ma nic w tym złego, jk od Paczkomatów dostajesz bencki na innym U i już podejmujesz decyzję, że trzeba wiedzieć " kiedy ze sceny zejść "
    To, że n Lacertcie już nie gram ,to moja indywidualna decyzja, ale na pewno nie spowodowana głównie tym, że na koniec z Knopem dostaliśmy liścia.
    No ale tak jak mówię - tłumaczyć nie zamierzam każdemu jak było naprawde, dla mnie liczy się to, że wiedz Ci co mają wiedzieć i im to wystarcza, a reszta " Niech pisze swoje bajeczki i scenariusze :)

Dobrego dnia!

• Ale ja Ci nie cisnę, spoko że zmieniłeś uni.

Dla mnie paczkomatem jest każdy który w sporym stopniu używa anty i Ty również jej używasz w sporym stopniu wnioskując po flocie na uni które ma kilka dni 😶😎

Nie zrozumiem tego nigdy i już nawet nie próbuje.

Oczywiście graty ST ;)

Xalynth Off - 121 ST

Cygnus TOP1 Off - 147 ST

Dorado Off - 107 ST

Zenith Off - 38 ST

• Tak, używam ANTY, choćby z ilości otrzymanych na START i z EVENTÓW, EXPÓW, ale wiem, że chodzi Ci o zakupione ANTY xD
    Raczej 90 % społeczności OGame coś tam doładuje sobie za 50 czy 100 zł - to norma. Ja nie kupuje AM, to, że mam taka flotę a nie inną to dzięki moim ST, a jak widzisz, nie ma ich kilka, jest ich trochę, więc to czysta matematyka. Im więcej latasz, złomujesz, tym więcej masz z tego surki na nowe zabawki xD.

• WIększość tych, co nie chcą się przebijąć do topki tygodniami musi włożyć choć minimalną ilość kasy w anty. Tak jak Shepard pisał, te 100zł to minimum praktycznie.

A im dłużej się gra to potem leci, tu 100zł, tam 100 zł i się powiększa.

Ale takie osoby to raczej normalnie gracze - trochę bardziej zaangażowani.

Paczkomaty to raczej osoby co kupują paczki po 1000zł i więcej.

"

Ale okiej, chełpcie się dalej ubiciem (psełdo) paczkomata nie mając pojęcia jak mało wystarczy włożyć w tą grę żeby być tak wysoko.

"

Już któraś osoba tak pisze i jest to nieprawda, żeby tak szybko zbudować taką flotę trzeba włożyć na pewno z 1000zł i tutaj było włożone na pewno dużo więcej.

Znikąd się nie biorą takie ogromne przyrosty punktów i floty jakie były zauważalne u niego już na początku. A potem flota odbudowana w parę h, gdyby to było 200zł to 50 osób by takie miała, a nie parę osób.

No ale ja już tu nie gram ze względu na zbyt wolne loty, więc to tylko taka dygresja.

Gratki Mazi, fajna akcja i fajna flota :D

• Sekhyt! ma rację. Takie łebki co są TOP 1-5 to naparzają nie po kilka set a kilka tysięcy pelenków. Więc trzeba umieć rozróżnić kogo się nazywa graczem, a kogo paczkomatem.
    Nigdy nie byłem w sytuacji, że po 2-3 tyg. zmieniam nick na ODDAM, czy po gongu. Wręcz przeciwnie, gram dalej, wkładam spory wysiłek i czas aby stać się gdzieś tam w wyższym TOP.
    Kasztanek to przykład typowego paczusia, a chociażby dlatego, że logował się tylko kilka razy dziennie ( 2-3 razy ) tylko po to aby za anty przeklikać flotę.
    No a jak miałby o zrobić, jak nie zakupione AM w milionach.... nie latał, nie złomował, nie rozwijał się tak jak pozostali. Kropka.

• Obronca nie Szo, odkad skasowali mu planety przy zmianie serwera, to klika tylko dla zabawy i paru osobom znanego celu.

Swoja droga ciekawe ile Art&spółka będzie ogarniał temat zniknięcia planet topowego gracza podczas zmiany serwera, ze względu na standardowe laggi.