MALCZU MISTRZ OGAME-SERIA na YT

• akurat tak się zdarzyło , kiedyś produkowałem -miałem dużo ale zniszczyli mi.Raz produkuje a raz nie,zależy jak mi się chce , ktoś doradził ,żebym inwestował w kopalnie i technologie,więc tak robię. Ot Prosta odpowiedź. Pozdrawiam wiernego fana-Lord Master Killer

nie słuchaj tych pajaców. Maksymalną liczbę pełzacze masz pokazaną w podglądzie wydobycia na każdej planecie. Więcej nie ma sensu budować. Buduj kopalnie i rób badania. Nie buduj więcej obrony.

“The monsters were never

under my bed.

Because the monsters

were inside my head.

I fear no monsters,

for no monsters I see.

Because all this time

the monster has been me.”

:fa:

• Taki styl gry jest tylko dla takich którzy zaczynają grę na nowym uni . Na starszych taki styl jest słaby, kolega konto założył dla filmów na YT niestety Mody na sukces z tego nie będzie ale życzę determinacji i pomysłowości.

• Zbuduj więcej trampków (dużych transporterów) i zacznij zwozić te surowce z planet (oczywiście na któregoś moona z późniejszym wysłaniem ich na fsa w tychże dobudowanych trampkach na któregoś z kolejnych moonów w tym samym układzie z misją stacjonuj oczywiście - tylko jak logujesz raz na tydzień to nie wiem czy to ma sens :D) bo w tej chwili praktycznie wszędzie masz prawie wszystko na czerwono - znaczy, że nic się nie wydobywa i tracisz... No i oczywiście podnoś poziomy magazynów na każdej planecie, bo to zapobiegnie ich zapełnianiu się i pozwoli na ciągłe wydobywanie danego surowca.

Pozdro !

• Dodam jeszcze, ze na matce masz 31 tyś jednostek energii - więc kliknięcie następnego poziomu ele.słonecznej nie było konieczne

Jak będziesz robił zwózkę surki..to w pierwszej kolejności przetransportuj je na moona nad tą planetę, z której robisz zwózkę..a dopiero później z tego moona na moona docelowego, z którego będziesz robił efesa. Bo jak wezmą Cię na falangę, i zobaczą że lecisz transportami np na moona nad matką, to beda wiedzieć z jakiego moona robisz efesa

• Dodam jeszcze, ze na matce masz 31 tyś jednostek energii - więc kliknięcie następnego poziomu ele.słonecznej nie było konieczne

Jak będziesz robił zwózkę surki..to w pierwszej kolejności przetransportuj je na moona nad tą planetę, z której robisz zwózkę..a dopiero później z tego moona na moona docelowego, z którego będziesz robił efesa. Bo jak wezmą Cię na falangę, i zobaczą że lecisz transportami np na moona nad matką, to beda wiedzieć z jakiego moona robisz efesa

Jak będzie transportował na moona pod tą planetą, z której robi zwózkę to też może ktoś kliknąć falangą (bo np. obserwuje) Sam mam tak cały czas :D Wystarczy, że wyśle trampki z misją stacjonuj ze wszystkich planet na tego jednego moona, z którego chce puścić fsa (bo skoro ma planety w 1 us to później może zrobić to samo w drugą stronę i wysłać z tego moona, na który dolecą trampki z misją stacjonuj te same trampki z misją stacjonuj na pozostałe moony w jego us) Poza tym jak zrobi fsa na stacjonuj na któregoś z pozostałych moonów to co ma do tego to, że ktoś będzie wiedział z którego moona robi fsa? Oczywiście, że mogą spalić moona i wyłapać nie zawróconą stację jak loguje raz na tydzień, ale jakby pilnował tak jak większość to nic by nie zrobili ... ^^ Ale to już raczej temat na odcinek 567 chyba :D :P

• Styrtasiepali no właśnie to, ze będą wiedzieć na jakim moonie trzyma główną flotę transportową...

Dlatego lepiej przetransportować to na moona nad planetą, dopiero później na moona docelowego i nawet jak w ciągu tych 2/3 minut lotu zobaczy to ktoś na falandze to i tak to mu nic to powie - ale fakt, to temat na odcinek 567, gdy w grę będą wchodzić miliardy :)

• Styrtasiepali no właśnie to, ze będą wiedzieć na jakim moonie trzyma główną flotę transportową...

Dlatego lepiej przetransportować to na moona nad planetą, dopiero później na moona docelowego i nawet jak w ciągu tych 2/3 minut lotu zobaczy to ktoś na falandze to i tak to mu nic to powie - ale fakt, to temat na odcinek 567, gdy w grę będą wchodzić miliardy :)

Dlatego wysyłasz z planety z misją stacjonuj na moona i nic nie zobaczą. Przecież napisałem ... :D Poza tym jak dolecą transporty i wyśle na kolejnego randomowego moona (mając ich jeszcze 4 w us) to już nikt nie będzie wiedział nic, bo poleci stacjonuj i już tej floty tam nie będzie trzymał ^^

Dlatego wysyłasz z planety z misją stacjonuj na moona i nic nie zobaczą. Przecież napisałem ... :D Poza tym jak dolecą transporty i wyśle na kolejnego randomowego moona (mając ich jeszcze 4 w us) to już nikt nie będzie wiedział nic, bo poleci stacjonuj i już tej floty tam nie będzie trzymał ^^

A to przepraszam...czyli co ? bo chyba mam złe nawyki ogejmowe...czyli jak wysyłam misje stacjonuj z planety na moona docelowego, tzn ze jej nie widać na falandze ??

• A to przepraszam...czyli co ? bo chyba mam złe nawyki ogejmowe...czyli jak wysyłam misje stacjonuj z planety na moona docelowego, tzn ze jej nie widać na falandze ??

Serio? 31755dcc81cf593ecb79f9058e462df3.png :D

No nie widać, bo to działa tak samo jak stacje moon - moon - tylko planetę możesz strzelić falangą, a moona (na którego leci dana flota na stacje) już nie więc jej nie widać skoro leci na stacje z planety na moona ... Każdą inną misję z danej planety widać oczywiście na fali ... Może najpierw Statki i floty :P

• A to przepraszam...czyli co ? bo chyba mam złe nawyki ogejmowe...czyli jak wysyłam misje stacjonuj z planety na moona docelowego, tzn ze jej nie widać na falandze ??

Serio? 31755dcc81cf593ecb79f9058e462df3.png :D

No nie widać, bo to działa tak samo jak stacje moon - moon - tylko planetę możesz strzelić falangą, a moona (na którego leci dana flota na stacje) już nie więc jej nie widać skoro leci na stacje z planety na moona ... Każdą inną misję z danej planety widać oczywiście na fali ... Może najpierw Statki i floty :P

Musze jeszcze dopytać, bo aż zgłupiałem...jeżeli mam planete A i chce przetransportować flote na moona B i lecę z misją stacjonuj z tej planety A na moona B..to gdy ktoś weźmie mi na falange ta planete A, to tej floty nie widać ? Bo pisząc w tym temacie, własnie taką sytuację miałem na myśli.

MALCZU MISTRZ sorrko za spam w Twoim temacie, ale jak widzisz, sprawa jest poważna :P

• Musze jeszcze dopytać, bo aż zgłupiałem...jeżeli mam planete A i chce przetransportować flote na moona B i lecę z misją stacjonuj z tej planety A na moona B..to gdy ktoś weźmie mi na falange ta planete A, to tej floty nie widać ? Bo pisząc w tym temacie, własnie taką sytuację miałem na myśli.

MALCZU MISTRZ sorrko za spam w Twoim temacie, ale jak widzisz, sprawa jest poważna :P

Stacji z planety A na moona B nie widać na fali chyba, że moon B zostanie zniszczony przed dolotem (nie zawróconej) stacji z planety A ^^

bdc7034bc32984bb78cd8f5bf34e36af.png

• tyle lat żyłem w błędzie...idę się zakopać ze wstydu.. :P

kurde.. ja też cały czas myślałem, że lot z planety na moona widać na fali. A że raczej nie ufny jestem, to myślę "sprawdzę na forum" i kurde nie widać! Zawsze jak zwózkę robię to szybko, szybko, wszędzie równocześnie, żeby nikt na falandze nie widział... jprdl! :trollface:

ale nasuwa mi się jedno pytanie: Czy Malczu robi regularne zwózki i FSy?

Bo jeśli nie, to cała ta dywagacja moich przedmówców o FSach traci sens.

Dlaczego pytam? Bo w poprzednim odcinku Malczu miał prawie 1000 transporterów na moonie i 0 deuteru

w tym odcinku te same transportery z tą samą ilością paliwa na tym samym moonie nadal tam są.

Stąd moje pytanie o zwózki i FSy.

Malczu wiesz, że Cię lubię stary :) ten mój wpis to nie jest hejt ani nawet wymądrzanie się (wystarczy przeczytać pierwsze zdanie i już wiadomo, że hooja znam się na grze xD), to po prostu moja obserwacja połączona z Twoim zaproszeniem do dyskusji w założonym przez Ciebie temacie.

Każdy gra jak chce

pozdro:)

kurde.. ja też cały czas myślałem, że lot z planety na moona widać na fali. A że raczej nie ufny jestem, to myślę "sprawdzę na forum" i kurde nie widać!

Dam sobie włosy wygolić, że tak własnie było w początkach ogame i musieli to zmienić maks kilka lat wstecz.

Tak czy inaczej, miło mi ze nie byłem odosobniony w swoim przekonaniu - bez urazy Lama

MALCZU MISTRZ jeszcze raz sorko za te spamy, ale wiesz..przyda się ta wymiana zdań następnym pokoleniom :D

• Dziękuję za cenne rady, postaram się jak potrafię najlepiej je wykorzystać, fs będę robił jak będę miał flotę na poziomie i w ogóle. A zwózki czasem robie a czasem nie.Dzięki za cenne rady.CZEŚĆ

KAŻDY GRA JAK CHCE I UMIE.:D

• Dziękuję za cenne rady, postaram się jak potrafię najlepiej je wykorzystać, fs będę robił jak będę miał flotę na poziomie i w ogóle. A zwózki czasem robie a czasem nie.Dzięki za cenne rady.CZEŚĆ

KAŻDY GRA JAK CHCE I UMIE.:D

Dawaj odcinek kolejny :)

“The monsters were never

under my bed.

Because the monsters

were inside my head.

I fear no monsters,

for no monsters I see.

Because all this time

the monster has been me.”

:fa: