Wspólne IP

• Nie znalazłem nigdzie takiego tematu, a jeśli jest to przepraszam za SPAM. Czy jest gdzieś dokładny poradnik jak grać na wspólnym IP na jednym uni?

ps. wiem, że przed rozpoczęciem takiej gry trzeba to zgłosić :)

Przede wszystkim interesuje mnie co wolno robić a czego nie wolno?

1) Czy można np pomóc słabszemu kontu się rozwinąć? Jeśli tak, to jaką maksymalną ilość surowców można przesłać aby nie złapać bana?

2) Czy można logować się w tym samym czasie?

3) Czy w tym samym casie można grać na jednym komputerze?

• W regulaminie jest napisane:

"W sytuacji, gdy gracze okazjonalnie, z reguły lub zawsze korzystają ze wspólnego dostępu do internetu np. w szkołach, na uniwersytetach lub w kafejkach internetowych, w tym przypadku należy zgłosić to Operatorowi Gry jeszcze przed rozpoczęciem gry na https://ogame.support.gameforge.com/pl."

Ruda w regulaminie jest napisane, że trzeba zgłosić to przed rozpoczęciem wspólnej gry. Kiedy wchodzę w support i chce zgłosić, karze mi podać loginy obu graczy i koordy głównych planet obu graczy. Aby podać te dane, druga osoba musi rozpocząć grę, łamiąc tym samych zapis w regulaminie. O co tu chodzi? :)

• Na 1 kompie to raczej nie - ale wydaje mi się, że na 1 IP w jednym czasie można grać.

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

ON - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO

"W sytuacji, gdy gracze okazjonalnie, z reguły lub zawsze korzystają ze wspólnego dostępu do internetu np. w szkołach, na uniwersytetach lub w kafejkach internetowych, w tym przypadku należy zgłosić to Operatorowi Gry jeszcze przed rozpoczęciem gry na https://ogame.support.gameforge.com/pl."

Ruda w regulaminie jest napisane, że trzeba zgłosić to przed rozpoczęciem wspólnej gry. Kiedy wchodzę w support i chce zgłosić, karze mi podać loginy obu graczy i koordy głównych planet obu graczy. Aby podać te dane, druga osoba musi rozpocząć grę, łamiąc tym samych zapis w regulaminie. O co tu chodzi? :)

Operator musi znać dane konta które korzystają z tego samego IP, dlatego są to dane niezbędne to zgłoszenia takich kont.

• Operator musi znać dane konta które korzystają z tego samego IP, dlatego są to dane niezbędne to zgłoszenia takich kont.

Ruda zgadza się, ale w zasadach jest napisane "PRZED ROZPOCZĘCIEM GRY", aby podać te dane trzeba najpierw "ROZPOCZĄĆ GRĘ".

• Mam jeszcze jedno pytanie:

"Obostrzenia dotyczące darowizn

Suma darowizn, otrzymanych od graczy w ciągu jednego tygodnia, nie może przekroczyć 5 krotności punktów ogólnych konta osoby obdarowanej."

Jak to dokładnie przeliczyć? Czyli jeśli gracz który zaczyna ma 100 pkt, to mogę mu maksymalnie na tydzień wysłać 500 szt surowców?

• Dokładnie :)

I po darowiznie nie może przeskoczyć Cie w punktach :)

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

ON - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO

• Tak nie do końca. w punkcie dwunastym (Pytania i odpowiedzi) napisano:

Ile surowców mogę wysłać graczowi mającemu 0 punktów?

Ustalony limit darowizny dla nowego konta to 100.000 surowca.
    Za "konto nowe" uważa się konto, które nie przekroczyło 20.000 punktów
    Tak więc początkującemu graczowi można przesłać ciut więcej :)

• Tak nie do końca. w punkcie dwunastym (Pytania i odpowiedzi) napisano:

Ile surowców mogę wysłać graczowi mającemu 0 punktów?

Ustalony limit darowizny dla nowego konta to 100.000 surowca.
    Za "konto nowe" uważa się konto, które nie przekroczyło 20.000 punktów
    Tak więc początkującemu graczowi można przesłać ciut więcej :)

Zibi gdzie to znalazłeś? Przejrzałem cały 12 pkt i nie widzę tego :)

• FAQ - najczęściej zadawane pytania -> Darowizny. Post zamieszczony przez Rudą w styczniu zeszłego roku (dzięki, Ruda).

Wyjątek ten, z tego, co pamiętam, został dodany, aby można było przekazywać pakiety powitalne nowym graczom.

Nie widzę problemu , chyba że chcesz założyć nowe konto na tym samym kompie.

Jeśli są 2 konta aktywne , które grały dotychczas na różnych IP to znasz loginy , kordy planet itp. Zgłaszasz oba konta i można grać.

• Nie widzę problemu , chyba że chcesz założyć nowe konto na tym samym kompie.

Jeśli są 2 konta aktywne , które grały dotychczas na różnych IP to znasz loginy , kordy planet itp. Zgłaszasz oba konta i można grać.

Chodzi właśnie o nowe konto na tym samym kompie, ale problem już rozwiązany :)