Byle do piątku
Trzecia i jakoś powoli mija dzionek..
Byle do piątku
Trzecia i jakoś powoli mija dzionek..
byle do niedziel.. w ten weekend zajecia
Jak się ogarnę to będę miał weekend od czwartku od 12.00
Zależy też czy dowiozą mi części ale plan jest
A u mnie szykuje się jutro mikro piąteczek, wypadzik na piwerko
Display MoreJa bym teściowej w zamian z wyrazami wdzięczności też grzyby podarował.
nie trzeba zbierać, można kupić.
Ładnie podajesz. Brązowe wygrywa czerwone przegrywa, nie możesz się pomylić
Nie zapominamy o zaproszeniu i oczywiście przyprawy dla pewności.
Jadalnymi grzybami chcesz teściowa truć? Xd
jak tam byly muchomory
Wszystkie są jadalne, niektóre tylko raz
środa ...
za 8 h nadal była by środa
Środa z katarkiem
Pierwsza i lecimy z tym dniem.
jak tam byly muchomory
No ślepa nie jestem 😂 i nadal uważam, że muchomor czerwony jest jadalny 😊 zrób jej nalewkę z nich, to teściowa jeszcze wyleczysz 😂
No ślepa nie jestem 😂 i nadal uważam, że muchomor czerwony jest jadalny 😊 zrób jej nalewkę z nich, to teściowa jeszcze wyleczysz 😂
no wszyskie sa jadalne prawda tylko niektorze tylko raz
Jeżeli chcemy stworzyć nalewkę z muchomora czerwonego (nie do picia!), należy zatopić świeże owocniki w spirytusie, a następnie odstawić na 2-3 miesiące w suche i ciemne miejsce.
śmiertelne zatrucie czerwonym muchomorem u osoby zdrowej może nastąpić po zjedzeniu 15-20 surowych kapeluszy tych grzybów.
muchomor czerwony, podobnie jak muchomor plamisty ma właściwości halucynogenne, gdyż zawiera substancje psychoaktywne. Zatrucie może się objawiać halucynacjami. Dominują jednak inne, bardzo niebezpieczne objawy takie jak: zaburzenia pracy serca, poważne zaburzenia jelitowo-żołądkowe.
Czy można jeść suszone muchomory?
Muchomory są jednymi z najbardziej trujących grzybów i nie powinny być spożywane.
Muchomor czerwony figuruje we wszystkich atlasach grzybów jako gatunek trujący. Zawiera on bowiem toksyczne substancje takie jak muskaryna, kwas ibotenowy i muscymol. Główne objawy zatrucia to duszności, wymioty oraz biegunka, a także halucynacje.
Wszystko zależy od dawkowania. Nikotyna i alko też zabija.
W sumie nalewka jest ok. Teściowa nie da rady, muchomorek + spirytusek Zdrowa i młoda już nie jest więc szanse ma mniejsze. Po halucynku i alko będzie miała super fazę
A jutro piątunio!
Lecimy z 3
Dzisiaj piątunio..
1
Piąteczek no ale najpierw
no piatek
Bry
Kac jest?
bry tylko moralny ze od rana na zajeciach czlowiek musial byc :x
Współczuję. Moja Małżowinka też musi śmigać od sam8uśkiego rana. Całe weekendy z głowy.