Aktywacja form życia na wszystkich serwerach

• No niestety wygląda na to, że nie udało się GF udoskonalić na tyle Form Życia by wprowadzić je na wszystkie uniwersa.

Uważam, że jest to słuszna decyzja, bo jak dobrze pamiętamy aktualizacje realizowane zaraz przed świętami nie wychodziły nikomu na dobre ;)

Obecnie jesteśmy w trakcie przerwy świątecznej, więc zakładam że dalsze informacje o aktualizacjach i patchach pojawią się po 8 stycznia.

Ruda czy coś już wiadomo? Albo przynajmniej kiedy możemy się spodziewać konkretnych informacji?

• na okres nie wcześniej niż w marcu tego roku.

Dzięki chociaż za taką informacje, która duża nam wnosi do gry.

chcemy dostarczyć Wam na tyle dopracowaną aktualizację, na ile to możliwe

Tylko żeby nie było to też w nieskończoność albo za rok bo dopracowywać można w nieskończoność. :D

Prosimy o rozsądny termin i minimalistyczną ilość błędów.

Rozwiązanie najbardziej uciążliwych błędów, które w znaczący sposób utrudniają grę.

• Art co to za cenzura? Dlaczego nie dostajemy pełnych informacji? :/

• dajcie już spokój musimy uzbroić się wszyscy w cierpliwość nie istotna jest dokładna data wprowadzenia form życia na sztywno jedno jest pewne że to nastąpi w ciągu 3-4 miesięcy maxymalnie wystarczy cierpliwie poczekać dajmy odetchnąć osoba odpowiedzialnym za opiekę nad forum oraz gra bez zbędnego zamieszania atakowania Bogu ducha winnych osób dodatkowo dopisze ze jeżeli kogoś chcecie obwiniać za narobienie nam wszystkim smaczka 🤭🤭🤭 to twórców gry i to ich bombardujcie e mailami na pewno będą zadowoleni i przyspieszy całą akcję 🤭🤭🤭🤭 mnie też to bardzo na rękę by to "jutro" zostały wprowadzone bo naczelny paczkomat miałby więcej 🤭🤭🤭🤭 sury

• Z tego co piszecie, to największym problemem jest lagowanie serwera, znikające floty, problem z kolejką budowania.. a oni piszą coś o skrypcie dotyczącym walk.. Coś czuję, że serwery ostro zamulą jak wprowadzą LF.

• dajcie już spokój musimy uzbroić się wszyscy w cierpliwość nie istotna jest dokładna data wprowadzenia form życia na sztywno jedno jest pewne że to nastąpi w ciągu 3-4 miesięcy maxymalnie wystarczy cierpliwie poczekać dajmy odetchnąć osoba odpowiedzialnym za opiekę nad forum oraz gra bez zbędnego zamieszania atakowania Bogu ducha winnych osób dodatkowo dopisze ze jeżeli kogoś chcecie obwiniać za narobienie nam wszystkim smaczka 🤭🤭🤭 to twórców gry i to ich bombardujcie e mailami na pewno będą zadowoleni i przyspieszy całą akcję 🤭🤭🤭🤭 mnie też to bardzo na rękę by to "jutro" zostały wprowadzone bo naczelny paczkomat miałby więcej 🤭🤭🤭🤭 sury

Ale czemu mamy pisać do twórców gry??? Mamy przecież community managera Art 'a który w przeciwieństwie do innych członków teamu pobiera wynagrodzenie i stanowi łącznik pomiędzy twórcami, a graczami.

Zastanawia mnie, czemu wprost nie wymienisz listy problemów.

Dzięki Mat0r, nie śledzę forum en, wiec nawet nie przypuszczałem że łaskawie wstawiona przez CM wiadomość to ocenzurowany google translator...

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Zastanawia mnie, czemu wprost nie wymienisz listy problemów.

Ci, którzy mają LF na swoim Universum doskonale wiedzą, z czym się muszą mierzyć.

Co do wspomnianego zdania Sirs na .de, ów 'combat script' to nic innego jak zapobieżenie wspomnianym lagom — definitywne ich usunięcie wymaga m.in. przeprojektowania systemu walk poprzez system obsługi wydarzeń. Na chwilę obecną dalszych szczegółów nie mam. Jak tylko będę miał coś, czym będę mógł się z Wami podzielić, to z pewnością się o tym dowiecie :p

Dzięki Mat0r, nie śledzę forum en, wiec nawet nie przypuszczałem że łaskawie wstawiona przez CM wiadomość to ocenzurowany google translator...

Zanim palniesz taki komentarz, spróbuj zweryfikować źródło:

https://board.en.ogame.gamefor…feforms-vs-old-universes/

• Art napisał

,,zapobieżenie wspomnianym lagom — definitywne ich usunięcie wymaga m.in. przeprojektowania systemu walk poprzez system obsługi wydarzeń''.

Czyli to jest chyba to o czym jak pisałem, że problem w większości nie jest w wieszaniu się floty i kolejki budynków. Bo ja tych problemów nie zauważyłem. Trudność tkwi w systemach walk. Po tych wszystkich zmianach LF, wpływ na to mają badania LF. A to poważniejsza sprawa do załatwienia. Dlatego schodzi tyle miesięcy.

Czyli wychodzi, że miałem rację i to może potrwać jeszcze sporo czasu i zapewne nie nastąpi w marcu a w bliżej nieokreślonej przyszłości, może w wakacje. :D

Ja to widzę w ten sposób. :>

• Wczoraj wisiała mi kolejka i flota.

Ale jak mówisz ze nie ma to nie może być bo przecież tak mówisz.

Nie zrozumiałaś co napisałem. Czytaj całość co napisałem. :beaten:

Nie napisałem, że się nie wiesza tylko, że problemem nie jest wieszanie samo z siebie.

Badania LF wpływają na system walk a system walk wpływa na obsługę zdarzeń.

Dlatego reszta się wiesza.

Więc problem nie tkwi w wieszaniu się floty i kolejki budowania a w systemie obsługi wydarzeń po zmianie badań LF.

Masz resztę mojego wywodu:

Trudność tkwi w systemach walk. Po tych wszystkich zmianach LF, wpływ na to mają badania LF.

Ja to tak widzę. Tak właśnie tak.

Tak mówię i tak jest. :D

:beaten:

• Tak zapytam, no offence - ten typ/Ty to troll tak? bo wszedzie widze Twoje wpisy i zadko kiedy ma to jakikolwiek zwiazek z rzeczywistoscia.

Nie wiem, skad Wy bierzecie info ze na nowych serverach wszystko jest super bo gram na juno i codziennie flota mi sie wiesza kilkanascie/kilkadziesiat razy (choć przeważnie na kilkadziesiat sec)a stacjonuj to dopiero sa czary. Leci stacja, ale nie ląduje. Pojawia sie Powrót Stacjonuj i dopiero jak teoretycznie wroci skad wysłałes to ląduje tam gdzie miała wylądować. Magia:beaten:

No chyba, że gracie na tyle mało aktywnie że nawt tego nie widzicie albo tylko moje konto na juno jest inne xD

Ostatnio przed przed puszczeniem fsa wpadlem na świetny pomysł - zrzuce sure na planete i puszcze astro. 25 min siedzialem pol przytomny w srodku nocy, bo trampki dolecialy i wrocily a 1,5kkk sury wyparowalo :beaten:

• Pytanie do doktora oetkera - rozumiem, ze gracze maja obowiazek wchodzic codziennie i zglaszac problemy z dzialaniem gry na forum to wtedy zrozumiesz, ze u68 nie jest tym wyjatkowym ktory boryka sie z problemami FZ? fajnie, ze kazdy ma na to tyle czasu ile ty. Powaznie zmien moze gre, zainteresowania, na dobre ci to wyjdzie bo widze ostre wczucie sie w role glownego front/end deva ktory relacjonuje wszystko z glownej siedziby GF'u w niemczech.

To sie nie dzieje :beaten: