Brak mozliwosci zawrocenia floty - error

• Chciałabym tylko przypomnieć, że jesteśmy po długim weekendzie gdzie każdy z nas spędził go w gronie rodzinnym.

Jesteśmy wolontariuszami, poświęcamy swój czas na teamowanie obok pracy i codziennych obowiązków. ;)
    Wersje wklejane są na bieżąco w momencie kiedy otrzymujemy taką informację od osób z GF które za to odpowiadają.

Sprawa z zawrotką floty z tego co wiem jest zgłoszona, więc czekamy na rozwiązanie tego problemu.

Ten błąd zgłaszałem wielokrotnie. Pierwszy raz zgłosiłem 4 września i temat kompletnie olaliście. Przez ten błąd straciłem 70k pancków. Mamy 2 listopada i dzięki Bogu, że Art wrócił z wakacji. Teraz musi sprzątać po innych operatorach, którzy nie potrafili przekazać sprawy do odpowiednich osób.

Krytyczne błędy najlepiej zbywać takimi odpowiedziami

Witaj Zly Wilk,
    zbierzemy wszelkie informacje i przekażemy do Działu Technicznego. Jednakże sprawa jest na tyle złożona, że może wymagać czasu programistów, którzy obecnie są zajęci innymi zadaniami. Perspektywa poruszenia tego tematu jest na ten moment bardzo odległa.

Powyższą odpowiedź otrzymałem 18 października. Niby przekażą dalej sprawę , ale z góry wiadomo, że trafi do śmietnika :)

• no to rewelacja, sami ostatnio nieomal straciliśmy w sojuszu przez ten błąd 125k pc plus inne gadżety... i żeby było zabawniej biały obraz pokazany przez mareczekz20 był u posiadacza konta na telefonie, komputerze, na kodzie zasiadania u sojusznika i nie ma bata aby zawrócić. Także spekulacja że usunięcie badania slight shot się nie potwierdziła bo mimo usunięcia całego segmentu 2 poziomu badań włącznie z tym badaniem (pojedynczo lvli badań ras nie można usuwać) nic nie dało.

Fajnie by było jak byście podeszli do problemu na poważnie - w sensie przycisnęli programistów bo od startu uni już wiele osób się przez ten błąd poskładało i zrezygnowało z gry

• pewnie nic nie dalo BO odrazu ogame nie zatwierdziło, że go juz nie ma. Sam jak gralem na Iso gdy to zrobiłem nie moglme zawracac wywalilem badanie po rlogu serwera juz tego bledu nie miałem ani razu.

• no to rewelacja, sami ostatnio nieomal straciliśmy w sojuszu przez ten błąd 125k pc plus inne gadżety... i żeby było zabawniej biały obraz pokazany przez mareczekz20 był u posiadacza konta na telefonie, komputerze, na kodzie zasiadania u sojusznika i nie ma bata aby zawrócić. Także spekulacja że usunięcie badania slight shot się nie potwierdziła bo mimo usunięcia całego segmentu 2 poziomu badań włącznie z tym badaniem (pojedynczo lvli badań ras nie można usuwać) nic nie dało.

Fajnie by było jak byście podeszli do problemu na poważnie - w sensie przycisnęli programistów bo od startu uni już wiele osób się przez ten błąd poskładało i zrezygnowało z gry

A usuneliscie to badanie na kazdej planecie ? I czy byl po usunieciu tego badania relog ?

• Relog był , nie usunięte zostało na jednej no wzmianki na forum mówili że wystarczy usunąć dwa poziomy na jednej planecie sojusznik miał 4 poziom zresetował.caly seglent

Ja testowalem to na wiele sposobow blad pojawia sie po opoznieniu floty ogolnie nie wiem jeszcze w dokladnie jakich okolicznosciach czy jak slight shot sie buduje czy co bo nie chcialo mi sie z tym bawic. Ale trzeba wywalic calkowicie to badanie zeby nie bylo problemow mam plan jeszcze jeden jak to ominac ale w weekend bede testowal .

• Relog był , nie usunięte zostało na jednej no wzmianki na forum mówili że wystarczy usunąć dwa poziomy na jednej planecie sojusznik miał 4 poziom zresetował.caly seglent

Ja testowalem to na wiele sposobow blad pojawia sie po opoznieniu floty ogolnie nie wiem jeszcze w dokladnie jakich okolicznosciach czy jak slight shot sie buduje czy co bo nie chcialo mi sie z tym bawic. Ale trzeba wywalic calkowicie to badanie zeby nie bylo problemow mam plan jeszcze jeden jak to ominac ale w weekend bede testowal .

Masz rację Eli, za każdym razem było to podczas opóźniania, idę coś jeszcze przetestować...

________________________________________________________________________________________________________________________________

Czasem jak słucham niektórych ludzi, to myślę sobie:
    Serio? To jest ten plemnik co wygrał...?

Maria Czubaszek

8)

• ja nie mając tego badania mogę zawracać bez problemu :>

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• ja nie mając tego badania mogę zawracać bez problemu :>

Tak blad wystepuje dopiero przy tym badaniu nie wiem czy jak jest dostepne czy jak sie ma lvl bo jeszcze nie sprawdzalem , doszedlem do badania i zaczely sie problemy wiec potestowalem i doszedlem z czego jest blad i jak sie go pozbyc. W sobote bede mial troche czasu to przeprowadze kolejne testy np z wyslaniem pilota i dolaczeniem do niego glownej floty i teorytycznie powinno sie glowna dac zawrocic a pilota nie ale to dopiero test w sobote ;)

• Nie u nas nie było opóźnienia ponieważ lecieliśmy acsem z fali na zero... ale wystepuje problem każdorazowo przy podzieleniu floty na sloty, część zawrócić można (pierwszy klik zawraca) kolejny już nie...

• przeciez ten błąd występował zanim tu wrzuciłem jakąkolwiek formę życia

ja nie mając tego badania mogę zawracać bez problemu :>

jak lecisz raz na ruski rok to nie trafisz tego buga ale przy ciągłym lataniu to jest masakra

występuje i z badaniem i bez , na dodatek chyba trudno oczekiwać że gracze będą wywalać całe segmenty rozwiniętych badań bo ktoś zmaścił w kodzie gry z jednym badaniem.

Jeśli jest techniczna możliwość to wyłączcie łatką to badanie.

Choć tak jak mówię, u mnie błąd występował na długo przed formami życia..

• jak lecisz raz na ruski rok to nie trafisz tego buga ale przy ciągłym lataniu to jest masakra

Ok jest taka opcja, ale jak sam piszesz

Choć tak jak mówię, u mnie błąd występował na długo przed formami życia..

Ten sam błąd powinien występować na różnych uniach wliczając w to również te bez form życia. A ja latając na uni bez form życia opóźniam zawracam i błędu nie miałam nigdy :>

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Ten sam błąd powinien występować na różnych uniach wliczając w to również te bez form życia. A ja latając na uni bez form życia opóźniam zawracam i błędu nie miałam nigdy :>

Nikt nie napisał, że to nie formy życia go powodują, ale na pewno nie tylko to konkretne badanie, bo też miewałem ten błąd bez tego badania. Teraz mam to badanie i czasami zawracam normalnie, a czasami jest tylko biały ekran.

Tak czy siak porady typu "wyłącz to badanie" są dla mnie równie sensowne jak "przestań latać". Po to są formy życia żeby z nich korzystać a nie się zastanawiać które badanie mi błąd spowoduje.

• Powiem tak blad pojawil mi sie , wiec przeanalizowalem co robilem tego dnia i jedyna rzecza byly badania t2 z form zycia . Nastepnego dnia rozpoczolem testy przy lotach solo i blad pojawial sie po acs i opoznieniu wiec uznalem ze cos tu nie gra . Wywalilem wszystkie badania t2 i bledu nie mam od tamtej pory , u was przypadek wystapienia bledu jest troche inny bo lecieliscie w acs w kilku graczy jest to zmienna ktorej nie testowalem. Musicie posprawdzac sobie co wywoluje blad nie jest on randomowy bo tak programowanie nie dziala poprostu po wykonaniu pewnych czynnosci wykrzacza sie to przez "cos" przy lotach solo bylo to badanie "slight shot" przy acs moze nie , niw mam pojecia nie testowalem lotow z innymi graczami. I nazywanie osob ktore maja podobna ilosc pkt zniszczonych grajac na wolniejszym uni miesiac krócej niz wy na Isone niedzielnymi lotnikami jest chyba troche nie trafione.