Discord i jego komander centuri

• Ja wiem że mało userów z gry ma konto na nowym forum.

Ale do tych co mają, to apeluje !! LOGUJCIE SIE NA DISCORD I WEŻCIE LOSY OGAME W WASZE RECE !!

Rozumie ze to brzmi jak tani slogan polityczny, ale faktycznie, im więcej doświadczonych ogejmowców weźmie udział w tym głosowaniu, tym lepiej dla wszystkich.

Sam miałem na to wylane, ale z ciekawości wszedłem i się przeraziłem

Bo mam wrażenie, ze na chwile obecna, 90% głosujących to dzieciaki, nooby i paczkomaty /bez urazy dla tych ostatnich/

Mowa jest o tym :

Urodziny OGame: Discordowy Event - Przygoda Komandora Centauri!

Przyznaje, ze jako stary ogejmowiec, głosowałem za szybkim ukończeniem badań, ale nooby chca jeszcze większego wydobycia !!

POLACY !! URATUJMY TĄ GRĘ :)))))))

Jako drugi kraj na świecie, gdzie weszło ogame..to jest nasz zasrany obowiazek :) zwłaszcza że jest to strasznie limitowane, jezeli chodzi o czas trwania tego czegoś

• a to szybsze ukończenie badań to w jakim sensie? że będzie event na 25% szybsze badania? czy za anty taniej?

nie mam discorda, ale tez zagłosowałabym za wyższym wydobyciem ;] I tu pytanie się pojawia, chodzi o zwiększoną prędkość ekonomii? :D

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Ja też chcę większego wydobycia ;), a dzieckiem nie jestem i na antymaterię nie wydaję pieniędzy, a noobem to zależy kogo zapytać ;d

a to szybsze ukończenie badań to w jakim sensie? że będzie event na 25% szybsze badania? czy za anty taniej?

nie mam discorda, ale tez zagłosowałabym za wyższym wydobyciem ;] I tu pytanie się pojawia, chodzi o zwiększoną prędkość ekonomii? :D

No widzicie..ja tez nie miałem, ale ciekawość zwyciężyła.

Z tego co zrozumiałem to całkowicie mają skrócić o 25% czas badań, na stałe i za darmo :)

Jest opcja dodać jakiejś paczki surowcowej, opcja skrócenia badań i opcja większego wydobycia i to własnie userzy discorda decydują..a zmiany wchodzą na wszystkie serwery.

Dlatego to pisze, bo mamy realny wpływ na kształt gry - jak nigdy wcześniej

Po kiego panowie wam większe wydobycie - jak będziecie czekać wieki na ukończenie badan, a teraz, patrząc na czas badań form życia..ta opcja jest jak strzał w dychę.

Większe wydobycie jest zawsze super opcją, no ale teraz z pomocą przychodzą nam rock'talowie.

Zdaje sobie sprawe że nie wszystkie serwery mają formy, ale to kwestia czasu....wiec trzeba myśleć wielowymiarowo

Najlepsze jest to ze będa aż 3 głosowania w tym miesiącu..to o którym napisałem jest jako pierwsze i trwa do 10 października i wygrana opcja wchodzi na serwery już na drugi dzień..także jest ciekawie.

Zastanawiam się, o czym będziemy decydować podczas drugiego głosowania :)

Ludziska, nie dajmy ciała i nie sugerujcie sie userem Kopik :)))))) bo na to wychodzi że on ma ciągle mało surowców hehehe

• mrovka jeśli jest tak jak piszesz to zmieniam swój głos :) Wg mnie przekaz jest taki, że zrobią event na skrócenie o 25% badania, niech się jakiś guru na forum wypowie to może ludzie będą inaczej głosować :)

• Ale te eventy trwają tylko 5 dni jak dobrze rozumiem.

• Dobra Selene ..kurna, masz racje.

Dobra chłopy i baby - odwołuje akcje bo nie ma sensu się tam nawet logować.

Przepraszam, nie doczytałem i zadziałałem instynktownie..

Ale na usprawiedliwienie samego siebie, zdenerwowało mnie to, że kilka userów na discordzie będzie decydowało o moim koncie.

No i w sumie..lepsza jakakolwiek reakcja z mojej strony niż żadna :) heheh

W listopadzie, napisze prośbę do moda o kasacje tematu

Ale jakby nie było, krótsze badania form życia, nawet przez te kilka dni, byłoby zbawienne.....

• najpierw trzeba miec mozliwosc badac te badania LF

• najpierw trzeba miec mozliwosc badac te badania LF

myślę, że to chodzi o zwykłe badania

Lepiej zęby chodziło o te formy..bo te tradycyjne badania badają sie po kilkanaście lub kilkadziesiąt minut - przy podobnych levelach

Oczywiście, napisałem to w strasznym uproszczeniu.

Pozwolę sobie skopiować moja wypowiedź w innym temacie.

''.... Te tradycyjne badania np bojowa, opancerzenie mam na 11 lv i następny lv bada mi się nie całe pół godziny

Badania przy formach życia mam poniżej 10 lv...a czas ich ukończenia już sięga 5,6, i nawet 10h..A budynek, który odpowiada za ich skracanie mam już na 12

Przykład z jednej mojej planety:

Badanie 'ROZSZERZENIE ŁADOWNI' u rock'talów na poziom 9 bedzie się badało 15h...a cena jego to 1,4mln metalu, 1,1mln krisu i 0,6mln deu - gdzie budynek odpowiedzialny za skracanie mam na 14 poziomie i cena nastepnego poziomu tego budynku to 22mln metalu, 5,6mln krisu i 8,4mln deu ..."

Nie wyglada to kolorowo :)

• Innymi słowy: nie umiesz czytać ze zrozumieniem (a komunikat jest bardzo prosty), ale nie przeszkodziło ci to w wyzywaniu innych graczy od noobów, paczkomatów i dzieciaków? To "decydowanie o twoim koncie" dotyczy tylko krótkiego bonusu, a nie np. kasacji wybranych kolonii czy odjęcia % floty, więc jedynym dzieciakiem, na dodatek toksycznym, okazałeś się wyłącznie ty.

• Zgadza sie, większe wydobycie zawsze będzie górować nad jakas smieszna predkoscia badan. Zauwaz, ze od dwoch czy trzech lat i tak jest to wieksza predkosc dla przykladu eko x8 - badania x16 i co? i jajco tak samo czasy sa zabojcze , ze jesli myslisz o sensownej grze to sobie cos skrocisz za anty nawet tej z eventow i expedycji nikt Ci nie każe płacić wiec z tym wyplwem na twoje konto i wyzywaniem ludzi od nobow to troche odleciałeś :rolleyes2:

• Panie i Panowie, dajcie już spokój Mrovce :trollface: Przejęzyczył (a) się, poniosło go (ją) troszkę, a przy okazji czego się nauczył (a): na wyższych poziomach badań czasu nie mierzy się w godzinach, ale w miesiącach i latach... Dlatego lepiej zyskać więcej sury :):):)

• Panie i Panowie, dajcie już spokój Mrovce :trollface: Przejęzyczył (a) się, poniosło go (ją) troszkę, a przy okazji czego się nauczył (a): na wyższych poziomach badań czasu nie mierzy się w godzinach, ale w miesiącach i latach... Dlatego lepiej zyskać więcej sury :):):)

Powiedziałbym że nie liczy się miesiącach czy latach, a w antymaterii - czasoskracacz :trollface:

• Oj..ale zostałem wywołany do tablicy :)

Pany, biorę wszystko na klatę, ale przeprosić nie przeproszę, bo nie miałem w sercu ani grama złośliwości czy negatywnych uczuć.

Poza tym, będąc szczerym...mam wrażenie że to jest takie 'przyganiał kocił garnkowi' bo sami czasem nie przebieracie w słowach.

Także te moje dzieciaki, nooby, paczkomaty w porównaniu ze słownictwem innych , to naprawdę niewinna igraszka.

- a w waszych dialogach już można wyczuć złośliwość, dogryzanie oraz forumowy flaming lub nawet trolling. Prawda ? Bo jak się nie mylę, to bodajże może z kilkanaście godzin temu mody pokasowały trochę postów, bo ktoś siadł na kogoś...Mylę się ?

Ale dziękuje za krytykę i zwrócenie mi uwagi, wnioski już wyciągnąłem.

Fenrir do Ciebie muszę się odnieść personalnie... bo niestety, ale będę polemizował z Tobą, gdyż nie uważam się za toksycznego człowieka.

I prawde piszac, mam nadzieje, że takich na forum nie ma....

• Hej,

Wygląda na to, że Komandor Centauri pod koniec pierwszej części opowieści znalazł dziwną kopalnię wypełnioną zaawansowanymi maszynami i narzędziami z zaginionej obcej cywilizacji.

Oznacza to, że od 12.10.2022 00:00 do 17.10.2022 23:59 (czasu serwera) zostanie uruchomiona wyprzedaż Dopalaczy Surowców!

macie swoje zwiększone wydobycie surowców :trollface::trollface:

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Hej,

Wygląda na to, że Komandor Centauri pod koniec pierwszej części opowieści znalazł dziwną kopalnię wypełnioną zaawansowanymi maszynami i narzędziami z zaginionej obcej cywilizacji.

Oznacza to, że od 12.10.2022 00:00 do 17.10.2022 23:59 (czasu serwera) zostanie uruchomiona wyprzedaż Dopalaczy Surowców!

macie swoje zwiększone wydobycie surowców :trollface::trollface:

Nie ma nic za darmo :trollface: Dawne Ogame nie wróci już. Szkoda.

• Mialem nadzieje, ze zostanie uruchomiony event codziennego logowania, gdzie beda boosty do odebrania, a tu "event"...za kase :beaten:l:ocb: Dziekujemy :trollface: