Tyrion Lanister - Toporek, Tarcza
Gendry - młot
Wun Wun - konar drzewa😃
Tyrion Lanister - Toporek, Tarcza
Gendry - młot
Wun Wun - konar drzewa😃
Prawidłowo Twoja kolej
W jakich okolicznościach i w jaki sposób zginęła (i od czego) Shea.
Została uduszona naszyjnikiem
A w jakich okolicznościach?
Jak dobrze pamietam w łózku ojca Lanisterow, ale dawno temu to oglądałem...No i juz starość doskwiera;-)
Chyba za składanie fałszywych zeznań, teraz to mi wujek Google pomógł;-)
Jest ok, zaliczone, ALE! Byłoby też wspaniałe (poza quizem) gdybyś był w stanie napisać do kogo należał ten naszyjnik😃 nie byłem w stanie wplecić tego w pytaniu😛
do kogo należał to nie wiem , ale dostała go od Jaimiego Lanistera....
Jak zaliczone to mam proste pytanie;-)Który bohater filmowy/książek nie czytałem/wylądował w łóżku z własną ciocią
Oczywiście John Snow.
To nie pytam juz o imię ciotki;-)
Zadajesz
Dodaje - Denerys.T
Pytanko, wymień wszystkich bohaterów którzy zabili swoje rodzeństwo.
Stannis Baratheon, Euron Greyjoy, w serialu było jeszcze Cleganebowl. Ramsay Bolton zabił swojego przyrodniego brata (chyba też tylko w filmie).
Zgadza się, zadajesz!
Proszę wymienić 5 osób znanych z imienia, które posługiwały się łukiem.
Theon Greyjoy
Ramsey Bolton
Ygritte
Meera Reed
Myranda
Opieram się wyłącznie na serialu. I nie zdziwiłbym się gdybym w książkach nie było wzmianki o tym, że Myranda posługuje się łukiem.
Nie zdziwiłbyś się. Bo postaci takiej w Winterfell po prostu nie ma. Ramsay chyba też nie posługiwał się łukiem, bo do bitwy bękartów jeszcze w książce nie doszło. Prawdę mówiąc poza Theonem nie przypominam sobie, by ktoś z tej piątki używał łuku, może Ygritte.
Ale odnośnie serialu wszystko się zgadza. Twoja kolej.
Podczas pojmania Jamiego i Brienne doszło do próby gwałtu, czym Jamie skłonił oprawców by tego nie czynili?
Nazwał Tarth Szafirową Wyspą, przekonując ludzi Vargo Hoata, że nie dostaną okupu za zgwałconą kobietę, a dostaną ogromny, gdy zostawią ją w spokoju.