Władca Casterly Rock czyli przywódca Lannisterów
Gra o Tron
-
- Rozrywka i Hobby
- Quiz
- Ruda
-
-
-
Jak nazywały się wilkory które dostały dzieci Neda Starka?
Proszę o podanie w formie:
Dziecko: Wilkor
-
- Robb Stark : Szary Wicher
- Sansa Stark : Dama
- Arya Stark : Nymeria
- Bran Stark : Lato
- Rickon Stark : Kudłacz
- John Snow : Duch
Pzdr
-
-
Gdzie po raz pierwszy Daenerys ogłosiła się królową ?
Pzdr
-
Na pustyni kiedy razem ze smoczymi jajami weszła w ogień?
-
Na pustyni kiedy razem ze smoczymi jajami weszła w ogień?
Pytanie było mało precyzyjne. Chodziło mi o miejsce (miasto), ale uznaję.
Zadajesz @Nerthil
-
Jak nazywała się trucizna którą zamordowano Joeffreya, oraz jakie miała drugie, widoczne w serialu zastosowanie, choć niestety nie ze skutkiem którego oczekiwał podający zatrute wino
-
Ametysty z Asshai. Co do drugiego, to zależy. Jeśli "podający zatrute wino" to Tyrion podający kielich, to on żadnego skutku nie oczekiwał, choć mógł ewentualnie spodziewać się wykrztuszenia czegoś. Poproszę o doprecyzowanie.
-
Hmm... pół roku bez aktywności, proponuję restart:
Które miasto jest największe na Północy?
-
Stawiałem na Winterfell, ale zweryfikowałem i w internetowych mówią, że to jednak Biały Port.
-
Poprawnie, nie ma tego w sadze, ale jest to łatwe do wydedukowania. Winterfell jest małym zameczkiem, skoro do obrony wystarcza 500 ludzi
-
Proszę wymienić 3 herby rodów, w których znajdują się zwierzęta, które normalnie występują w Naszym świecie.
-
Lannister - lew
Baratheon - jeleń
Tully - ryba, chyba pstrąg
-
Yup, zgadza się do wyboru był sokoł Arrynów i pewnie jakby popatrzeć na mniej znane rody to by się coś znalazło Zadajesz
-
Proszę wymienić 3 herby rodów, w których znajdują się zwierzęta, które normalnie występują w Naszym świecie.
Mam lenia. Proszę wymienić 3 herby rodów, w których znajdują się zwierzęta, które normalnie NIE występują w Naszym świecie.
-
Greyjoy - Kraken
Targaryen - Smok
Stark - Wilkor (bo moim zdaniem nie można go traktować jako Wilka)
-
Prawidłowo, możesz zadawać
-
Jak nazwano uroczystość podczas której dokonano "rzezi Starków".