Niesamowite. Na serio ktoś się spłakał, że po fuzji spadł ileś tam miejsc?
Jest to motywacja, aby cisnąć dalej, a nie powód do płaczu.
Myślę że rozumujesz tu trochę za bardzo zero - jedynkowo. Jeśli ktoś gra eko to myślę ze nie ma znaczenia czy jest top 1 czy top 100. Ale jeśli ktoś gra flotą, jest w czołówce i np jest kilka flot rzędu 1-2mld floty gdzie każdy może każdego ubić to jest git, ale powiedzmy że wrzucamy tych graczy do worka z graczami co mają 50-200mld we flocie to każde umiejętności przestają mieć znaczenie. Automatycznie stajesz sie farmą która nie ma nic do powiedzenia - chyba że wpakujesz kilkanaście jak nie dziesiąt tysi.
Quallathe mądrze napisał na czym problem polega. Jak się robi za duży balans to nic nie zrobisz. Masa paczkomatów, która nie ogarnia tej gry jest nie do ruszenia bo flota postawiona za kase, a gdyby otworzyli uni bez paczek (w co naiwnie wierzę, że kiedyś nastąpi w ramach promocji gry) nie byliby nawet w top1000.
Osobiście nie mam problemu grać przeciwko graczom co mają 3-4 razy większą flotę od mojej ale x 50 to traci sens. Myślę że jeśli by się to wydarzyło to większość graczy którzy nie kupują paczek albo kupują je sporadycznie podziękują za gre, następnym krokiem będzie wykruszanie się turbo-paczkomatów bo graczy będzie tak mało, że nie będzie na kogo latać, będzie nudno a co za tym idzie nie będzie kto miał pakować kasę w paczki.
Myślę że osoby które odpowiadają za dynamike i finanse tej gry na pewno na to wpadli więc z całym szacunkiem RUDA przestań grzać temat opowiadając pierdoły o stworzeniu nowych uni bo to o czym piszesz od wielu dni/tygodni jest kompletnie nielogiczne pod względem finansowym tej gry (a nie oszukujmy się to jest firma, która ma zarabiać).
Jedyny sens z nowymi uni by był gdybyście wrzucili na nowe uni np 3 serwery o podobnym czasie powstania - ale w takim wypadku nie byłoby możliwości wyboru uni z parametrami, które każdemu odpowiada tylko byłoby to narzucone z góry, co się mija całkowicie z obecną narracją ![]()