Porozmawiajmy na temat UniFusion

• Tylko u nas się robi tajemnice z tematu fuzji, bo nie daj Boże społeczność miała by jakiś wpływ czy mogła by wyrazić zdanie. A fuj!

Jeszcze sobie zażyczą by paczkomaty trafiły na osobne uni. To dopiero byłby ambaras 🙈

Nie po to płacę, żeby mieć równie trudno jak reszta graczy... Jeśli Plebs miałby mieć oddzielne uni od normalnych ludzi, to nie ma sensu płacić za paczki....

• Jak sytuacja z info o fuzjach na innych zagranicznych forach , ktoś coś śledzi temat ?
    Widziałem były jakieś info o danych konfiguracjach serwerów w Brazylii chyba.

• Jak sytuacja z info o fuzjach na innych zagranicznych forach , ktoś coś śledzi temat ?
    Widziałem były jakieś info o danych konfiguracjach serwerów w Brazylii chyba.

Jeśli zostanie ogłoszone, to oficjalne info pójdzie wszędzie. Na razie są co najwyżej rozmowy o konsultacjach i luźne propozycje.

• Myslicie, ze bedzie to jeszcze przed wprowadzeniem wersji 13 na wszystkie servery ? ;)

Jeśli chcą to połączyć z wprowadzeniem tego szamba na serwery, to sobie poczekamy długo, skoro w patchnotesach są informacje o naprawianiu funkcji, które do tej pory przez lata działały bez zarzutu.

• Która opcja łączenia uniwersów jest lepsza? 133

1. Nowe uniwersa docelowe z 4 możliwymi prędkościami flot (100) 75%
    2. Wybrane uniwersa docelowe z pośród istniejących serwerów (37) 28%

Czekam na opinię. :S Ewentualne propozycje parametrów uni docelowych mile widziane.

• Witam.

Fuzja już dawno powinna być... w szczególności na tym szambowym uni Kerberos...:thumbdown: i oczywiście po 2 latach męki na tym uni pora żeby można było wyjść z tego szamba bo smród już jest nie do zniesienia... każdy powinien mieć wybór uni a nie że po raz 2 a może i 3 znowu kogoś (szanowne tfu ogame team czy jak tam się zwią) nam dowalą inne universa do Kerba... 8 nie można znaleźć bo 4000 idlaków siedzi do tego z 20 graczy na banie 8 zajmuje z czego 5 kont to Wariatka... chyba że zrobią 12 galaktyk :trollface: do tego akcje z kopertami za zdjęcie bana po 3 miesiącach:graty:, jakieś dziwne skoki punktowe, nie wspominając o "włoskim malarzu" który jedzie na jakimś programie i ledwo flota siądzie i cyk 30s i skan i to nie jeden raz a kilkanaście razy... oczywiście taem ślepy no ale cytując klasyka Leppera "jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo o co chodzi":beaten:. Alerty u wielu graczy że jak lecisz nagle się pojawia o dziwo i to taka akcja ma xxxx sytuacji... Zróbcie tą Fuzję niech każdy ma wybór na jakie universum mu pasuje i przynajmniej choć RAZ może staniecie na wysokości zadania... bo co aktualizacje to poprawy zero, czasami żeby wysłać FSa potrzeba 5-20min bo jest błąd za mało surowców i jeszcze 2 inne podczas próby wysłania FSa... zgłaszałem ale guzik z tego mimo że raz doszlo do sytuacji że przez 90s nie mogłem uciec jak miałem atak i po flocie i po surowcach... Pisanie do supportu to szkoda klawiatury w każdej sprawie, no chyba że tam ktoś z ich ziomków coś napisze oooojjj to wtedy LUPA i na bęben wrzucamy typa :baseball::baseball: i cyk :bicz::bicz:

• A ja tam mam w dupie te fuzje. Mam dość skakania co roku z serwera na serwer. Jak już w końcu po kilku takich corocznych rundach siadło na serwerze z fajnymi parametrami, to chciałbym w końcu troche dłużej tu pograć. A nie znowu enty rok z rzędu - zaś wszystko na nowo.

• Witam.

Fuzja już dawno powinna być... w szczególności na tym szambowym uni Kerberos...:thumbdown: i oczywiście po 2 latach męki na tym uni pora żeby można było wyjść z tego szamba bo smród już jest nie do zniesienia... każdy powinien mieć wybór uni a nie że po raz 2 a może i 3 znowu kogoś (szanowne tfu ogame team czy jak tam się zwią) nam dowalą inne universa do Kerba... 8 nie można znaleźć bo 4000 idlaków siedzi do tego z 20 graczy na banie 8 zajmuje z czego 5 kont to Wariatka... chyba że zrobią 12 galaktyk :trollface: do tego akcje z kopertami za zdjęcie bana po 3 miesiącach:graty:, jakieś dziwne skoki punktowe, nie wspominając o "włoskim malarzu" który jedzie na jakimś programie i ledwo flota siądzie i cyk 30s i skan i to nie jeden raz a kilkanaście razy... oczywiście taem ślepy no ale cytując klasyka Leppera "jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo o co chodzi":beaten:. Alerty u wielu graczy że jak lecisz nagle się pojawia o dziwo i to taka akcja ma xxxx sytuacji... Zróbcie tą Fuzję niech każdy ma wybór na jakie universum mu pasuje i przynajmniej choć RAZ może staniecie na wysokości zadania... bo co aktualizacje to poprawy zero, czasami żeby wysłać FSa potrzeba 5-20min bo jest błąd za mało surowców i jeszcze 2 inne podczas próby wysłania FSa... zgłaszałem ale guzik z tego mimo że raz doszlo do sytuacji że przez 90s nie mogłem uciec jak miałem atak i po flocie i po surowcach... Pisanie do supportu to szkoda klawiatury w każdej sprawie, no chyba że tam ktoś z ich ziomków coś napisze oooojjj to wtedy LUPA i na bęben wrzucamy typa :baseball::baseball: i cyk :bicz::bicz:

Normalnie bym kielonka z tobą teraz wypił :trollface:

• Moim skromnym i nieliczącym się zdaniem ta ankieta nic nie wnosi i o nic nie pyta.

Czy gra w ogame toczy się wyłącznie prędkościami flot ?

Ruda wytłumaczysz mi to w bardziej rozwinięty sposób ?

• Fuzja Uni tylko komplikuje życie bo ci co przechodzą a mają rozlokowane na popularnych pozycjach planety "8" są w głębokiej czarnej bo trafić na wolna "8" to graniczy z cudem albo pod mocnymi graczami co inni nie chcieli tej pozycji. Albo jesteś niszczony cały czas bo złom z peaczy i satelit albo dajesz sobie siana z gra i dajesz urlop wieczny

Szkoda było by poświecić 3 lata jakie poświeciłem na konto ale jak by tak miało być to trudno zrezygnuje z OG, To młode serwery powinny być dodawane do starych a nie stare do nowych

• Fuzja niby rzecz dobra bo starzy gracze mają co robić w przypadku nowych graczy to w większości przypadków zostają im tylko fs wieczny urlop i koniec gry bo dogonić starych z różnicą x lat jest możliwe tylko większym nakładem pieniędzy za darmo nie realne czyli krótko nie da się zrobić tak żeby było dobrze jedyna opcja to fuzja serwerów o podobnej top / możliwość przechodzenia pojedynczych osób dobrowolnie na zasadzie transferu słabszych do lepszych uni nie na odwrót... Ale znając życie to co tu ktoś pisze ma 0 znacznie...